• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2022

18:00

RUSIMA SUDAR ŠAMPIONA! Hrabra Zvezda TROŠILA zicere! Zenit KAŽNJAVAO promašaje! (VIDEO)

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

RUSIMA SUDAR ŠAMPIONA! Hrabra Zvezda TROŠILA zicere! Zenit KAŽNJAVAO promašaje! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Zenita u generalnoj proveri na Fišt areni u Sočiju rezultatom 1:2 (0:0)

Crvena zvezda je hrabro ušla u meč i u prvom poluvremenu imala nekoliko povoljnih prilika da zatrese mrežu ruskog šampiona.

Posle početnog udarca Gobeljića, mnogo bolju šansu imao je Ibrahim Mustafa nekoliko trenutaka kasnije. Ali, ne samo tada, pošto se fudbaleru iz Gane nekoliko puta ukazala situacija da postigne gol u ovom meču.

Najbolju nije iskoristio u 27. minutu, kada je prihvatio centaršut Kristijana Pićinija zahvatio loptu, ali i slabo šutirao u golmana Odoevskog.

Ruski tim je pokušavao u prvom poluvremenu preko Santoša i Mostovoja da ugrozi kapitena crveno-belih Milana Borjana. Oni su bili konstantna opasnost po defanzivce srpskog prvaka, međutim, za razliku od Zvezdinih, prilike Zenita bile su daleko bezopasnije po kanadskog reprezentativca.

Kazna za promašaje stigla je crveno-bele na početku drugog poluvremena. Posle neiskorišćene prilike Klaudinja, čiji je šut odbranio Borjan, lopta se odbila do Mostovoju, koji je pored neopreznog Pićinija precizno šutirao iskosa i savladao nemoćnog kapitena Crvene zvezde - 1:0.

ZENIT - CRVENA ZVEZDA 2:1 (0:0)

Stadion: Fišt u Sočiju. Gledalaca: 30.000. Žuti karton: Dragović. Strelac: Mostovoj 53. Kasijera 74 - Katai 80.

ZENIT: Odoevski (46. Keržakov) - Sutormin (61. Adamov), Barios, Alip, Santoš (61. Krugovoj) - Bakaev (46. Vendel), Klaudinjo (70. Erokin) - Malkom (46. Kuzjajev), Čistjakov (61. Lovren), Mostovoj (78. Sandračuk) - Sergejev (70. Kasijera).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Pićini (55. Rodić), Ibrahim (61. Katai), Bukari (, Kangva, Srnić (73. Nikolić), Kanga, Pavkov (61. Ben). Izmene: Popović, Rodić, Ivanić (55. Bukari), Katai, Motika, Stanić, Nikolić, Ben, Stanković, Lučić, Leković

Želela je Zvezda ovog leta da dovede Ivana Kasijeru, međutim, sjajni Kolumbijac nije mogao da odbije ponudu Zenita od 5.000.000 evra. Zašto su čelnici srpskog šampiona hteli po svaku cenu Kasijeru u timu, svedoči činjenica da je posle samo četiri minuta provedenih na terenu postigao gol.

U 70. minutu je Kasijera zamenio Sergejeva, a 240 sekundi kasnije posle sjajne akcije celog tima ruskog prvaka poslao loptu po zemlji pored nemoćnog Borjana za dupliranje prednosti - 2:0!

Ipak, šest minuta kasnije uspela je Zvezda da postigne pogodak preko Aleksandra Kataija. Sjajnu akciju odigrali su Ivanić i Magiko, pa je najbolji strelac crveno-belih u prethodnoj superligaškoj sezoni silovitim pored čuvara vratio nadu Stankovićevim izabranicima.

Samo nekoliko trenutaka kasnije i Ivanić je mogao da donese izjednačenje crveno-belima, ali je sreća bila saveznik Zenita, koji je do kraja sačuvao prednost i upisao trijumf u "sudaru šampiona" na Fišt areni.

TOK MEČA.

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice. Zenit je pobedio 2:1.

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

88. minut - Kombinovali su Rusi, na kraju je usledio udarac Kasijere koji je Borjan zaustavio.

86. minut - Sjajan prodor Kataija, ušao je u šesnaesterac, ali ga je odbrana Zenita zaustavila intervencijom u kroner.

84. minut - Kangva je završio meč, na terenu je mladi Nikola Stanković.

83. minut - Auuuu kakva šansa za Mirka Ivanića! Opalio je po lopti iskosa sa distance, nateravši Keržakova da napravi paradu, ali je lopta otišla pored gola.

80. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Aleksandar Katai je strelac, sjajna akcija Ivanića i Zvezdinog Magika koji je silovito pocepao mrežu iskosa pored čuvara i nemoćan je bio Keržakov!!!!!

78. minut - Ukoliko crveno-beli izgube ovaj meč, a sve je manje vremena da se rezultat promeni, imaće za čim da žale.

74. minut - GOOL!!!! Zenit vodi 2:0, Kasijera je strelac. Posle samo četiri minuta na terenu, posle sjajne akcije domaćih igrača. Ispala je kompletna odbrana crveno-belih, a Kolumbijac iskosa nije propustio da udarcem po zemlji matira nemoćnog Borjana.

73. minut - Menja Stanković, u igri je Veljko Nikolić umesto Srnića.

72. minut - Još jedna prilika za Zvezdu, sada je Katai mogao da promeni rezultat, ali bez uspeha za Magika crveno-belih.

70. minut - Umesto Sergejeva na terenu je nesuđeno Zvezdino pojačanje Ivan Kasijera. Ušao je i Aleksandar Erokin umesto Klaudinja.

68. minut - Uzvraćaju Rusi novom sjajnom prilikom preko Adamova, šutirao je iskosa u kaznenom prostoru, tik pored desne stative.

67. minut - Slobodan udarac za Zvezdu izveo je Ben, Rodić je bio sam na drugoj stativi, ali je loše zahvatio loptu glavom i nova sjajna prilika je propala.

65. minut - Novi centašut fudbalera Zenita, Eraković otklanja opasnost.

61. minut - Umesto Sutormina i kapitena Santoša, na terenu su Krugovoj, Lovren i Adamov, kod Zvezde izlaze Pavkov i Mustafa, ulaze Katai i Ben.

60. minut - Utakmicu u Sočiju na Fišt areni prati 30.000 gledalaca, objavio je zvanični spiker.

57. minut - Nova šansa za Zvezdu, posle šuta Kangve isprečio se Keržakov, koji je u nastavku dobio šansu umesto Odoevskog.

54. minut - Odmah menja Stanković, na terenu je Ivanić umesto Bukarija.

53. minut - GOL!!! VODI ZENIT!!! Mostovoj je strelac!!!! Stigla je kazna Zvezdu za promašaje. Klaudinjo je šutirao, Borjan kratko intervenisao, lopta je na strani došla Mostovoju koji je iskoristio neodlučnost u bloku Pićinija i doveo Zenit u vođstvo - 1:0!!!

51. minut - Sada je pokuša Klaudinjo udarcem pored Dragovića iz kaznenog prostora, odbranio je Milan Borjan. Dobra prilika za Ruse.

Novi nalet Zenita, Mostovoj je poslao loptu napred ka šesnaestercu, ali je Gobeljić odlično reagovao.

49. minut - Prvi korner za Zvezdu u nastavku izveo je Kanga, Keržakov intervenisao glavom.

47. minut - Odmah šansa za Zenit. Ponovo je Pićini pogrešio, treći put na meču, a Klaudinjo pokušao sa pola terena da iznenadi Borjana, lopta je otišla pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

45. miut - Kraj prvog poluvremena. Nema golova u Sočiju.

43. minut - Siloviti šut Ibrahima Mustafe i još jedna sjajna šansa za Zvezdu. Nekoliko santimetara iskosa od gola, lopta je prohujala posle njegovog udarca.

41. minut - Kanga je pokušao da pošalje pas ka Pavkovu, ali je Santoš na vreme reagovao i presekao loptu.

38. minut - Sjajna šansa za Tenit. Korner za Ruse izveo je Klaudinjo, kratko kombinovao sa Santošem, usledio je šut, a Borjan je krajnjim naporom u padu odbranio. U nastavku akcije, novi korner Klaudinja preleteo je sve i otišao u gol-aut.

 

 

37. minut - Ponovo preti Zenit, Santošev centaršut osujetio je Gobeljić i odličnom intervencijom otklonio opasnost u šesnaestercu Zvezde.

35. minut - Pokušala je Zvezda iz akcije da ugrozi Odoevskog posle faula nad Gaboncem, međutim, namera igrača srpskog šampiona je propala i lopta je za ruski tim.

Sergejev je faulirao Kangu na nekih 20 metara od gola ruskog prvaka.

33. minut - Bakaev je istrčao u kontri, ali je fudbaler Zenita uhvaćen u ofsajdu.

31. minut - Pićini je ponovo ispao, a Dragović rukama morao da zaustavi jednog igrača Zenita. Zvezdin štoper je zbog toga zaradio žuti karton.

27. minut - Kakav zicer za Zvezdu!!!! Pićini je sjajno nadmudrio Santoša i uputio centaršut, a Ibrahim Mustafa sa nekoliko metara šutirao pravo u Odoevskog. Morao je fudbaler iz Gane mnogo bolje da reši ovu situaciju.

25. minut - Opasni Mostovoj je ponovo nadmudrio Pićinija i prošao po boku, ali nije bio odlučniji u završnici i defanzivci Zvezde su mu uzeli loptu.

24. minut - Posle faula nad Mustafom, oprobao je šut Kanga iz "slobodnjaka". Šutirao je Zvezdin vezista direktno u Odoevskog, ali se golman Zenita nije dao iznenaditi.

23. minut - Lopta je u posedu crveno-belih koji kreću u novi napad.

20. minut - Ponovo domaćin preti, Mostovoj je uputio centaršut, ali je po sreću Zvezde to učinio loše i kapiten srpskog šampiona Milan Borjan nije imao razloga da interveniše.

18. minut - Dobra akcija i prilika za Zenit. Šansu da donese vođstvo Rusima imao je Daglas Santoš, ali je njegov udarac posle lepe kombinacije Rusa završio pored Borjanovog gola.

Foto: Printscreen You Tube/fk crvena zvezda

 

14. minut - Santoš je protutnjao pored Bukarija, ušao u šesnaesterac i centrirao po zemlji, međutim, Strahinja Eraković je "očistio" potencijalnu opasnost po Borjana.

12. minut - Kakva šansa za Zvezdu, pogrešila je odbrana Zenita, ukazala se prilika Ibrahimu Mustafi, ali je loše reagovao i propao je "zicer" da Stankovićev tim dođe u vođstvo.

10. minut - Bez prilika na obe strane, borba se odvija uglavnom na sredini terena.

7. minut - Gobeljić je bio u prodoru i pokušao sa velike udaljenosti, neprecizno i daleko pored stative golmana Zenita.

4. minut - Korner za crveno-bele izveo je Kanga na prvu stativu, ali je odbrana Zenita intervenisala. Do nje je kasnije došao Bukari, međutim, neprecizan pas novajlije u Zvezdi omogućio je prvaku Rusije da krene u novi napad.

3. minut - Prva prilika za Zvezdu, Ibrahim Mustafa je lepo prošao i poslao loptu u šesnaesterac ka Pavkovu, čiji je šut iz bizine zaustavio Odoevski.

 

 

1. minut - Utakmica je počela.

Foto: FK Crvena zvezda

detalj sa stadiona u Sočiju pred početak meča

18:56 - Utakmica na Fišt areni uskoro počinje.

18:53 - Kao što vidite, u konkurenciji za današnji meč nije Seku Sanogo. Vezista iz Obale Slonovače je dobio poštedu stručnog štaba, zbog blaže povrede zadobijene u duelu sa slovenačkim Koprom.

18:29 - Podsetimo se šta je pred put u Rusiju izjavio šef struke srpskog šampiona.

- S obzirom da smo radili izuzetno jako i da smo na tri dana igrali utakmice, očekuje nas težak put do tamo pre svega, u smislu odlaska i povratka, a videćemo ko će igrati. Ko god da izađe na teren, zahtevi su isti, a sigurno neću rizikovati sa igračima koji imaju manje fizičke probleme, jer znamo za šta se spremamo i bitno je da od 10. jula svi budu zdravi i pravi za početak prvenstva i ono što nas očekuje u nastavku - rekao je Stanković.

18:26 - Trener Zvezde Dejan Stanković odlučio je da na klupi ostavi standardne prvotimce poput Rodića, Ivanića, Kataija i Bena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Hulje informbirovske, nikada ponosne slobodoumne građane naše časne Srbije nećete uspeti da navedete na podvalu "rusi, naša braća".

Doca

pre 1 godinu

Ili škartiraj ovog debils Italijana ili zajedno sa njim put za Italiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija