• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2022

07:08

ZVEZDA HITNO TRAŽI NAPADAČA? Turci tvrde: Na meti šampiona špic Fenerbahčea! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA HITNO TRAŽI NAPADAČA? Turci tvrde: Na meti šampiona špic Fenerbahčea! (VIDEO)

Podeli vest

Želja Crvene zvezde, kako tvrde mediji u Turskoj, navodno je 29-godišnji napadač Fenerbahčea Mbvana Samata

Napadač je prošle sezone bio na pozajmici u Antverpenu. Postigao je pet golova i asistirao za četiri u 27 mečeva belgijskog prvenstva, dok je u šest nastupa u Ligi Evrope triput bio precizan. 

U Fenerbahče je stigao na leto 2020. iz Aston Vile za 6.000.000 evra, a ima ugovor na još dve godine. Ali, na 33 utakmice bio postigao  šest golova, što nije oduševilo ljude u Fenerbahčeu. 

Inače, pre dolaska u Tursku nije briljirao ni u Aston Vile, koja ga je januara 2020. platila Genku čak 10.500.000 evra. Za klub iz Birmingema je u 16 nastupa dao dva gola. Najbolje se snašao u Genku,  dao je 23 gola u 38 utakmica belgijskog prvenstva. Ukupno je za svoj prvi klub na evropskom tlu odigao 191 meč, dao 76 golova i sakupio 20 asistencija.

Foto: ap photo

Mbvana Samata na meti Zvezde

Nema sumnje da se radi o iskusnom fudbaleru, 2015. je bio zvanično najbolji afrički fudbaler računajući igrače koji igraju na tom kontinentu, ali vodeći se učinkom, karijera mu je već neko vreme u padu.

Navodno je šampion Srbije spremna da polati i tri miliona evra za proverenog napadal. Pored  Mbvana Samata pominje se i povratak Aleksandra Pešića. On je pod ugovorom sa turskim Karagumrukom što je potencijalna poteškoća da se njegov transfer u Beograd realizuje. Ali, Zvezda je, navodno , voljna da plati Turcima do milion evra na ime obeštećenja za napadača što bi moglo biti dovoljno da se posao završi.

U nedelju počinje Superlige, uskoro Zvezda kreće u kvalifikacije u Evropi za Ligu šampiona, pa je dolazak napadača na Marakanu trenutno primaran cilj.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17