• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2022

12:43

ZVEZDU POGLEDALA SREĆA, ALI NEMA OPUŠTANJA! Pjunik je NAJVEĆE iznenađenje ove sezone! Na "SRPSKI POGON" izbacili Kluž! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDU POGLEDALA SREĆA, ALI NEMA OPUŠTANJA! Pjunik je NAJVEĆE iznenađenje ove sezone! Na "SRPSKI POGON" izbacili Kluž! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv pobednika dvomeča Pjunika iz Jermenije i Dudelanža iz Luksemburga

Kada je UEFA skratila spisak potencijalnih rivala Crvene zvezde za treće kolo kvalifikacija, na Marakani su imali mnogo razloga da budu zadovoljni. Ipak, posle današnjeg žreba crveno-beli imaju razloga da "otvore šampanjac" budući da su u konkurenciji Marbiora, Šerifa, Linfilda i Bodo Glimta, dobili dva, na papiru, najslabija rivala. 

Srpski šampion će se za prolazak u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, a samim tim i sigurno mesto u Ligi Evrope boriti protiv pobednika dvomeča Pjunika i Dudelanža. Prvaci Jermenije, odnosno Luksemburga definitivno su autsajderi protiv Zvezde, ali ostaje da se vidi ko će 2. ili 3. avgusta gostovati na Marakani u ovosezonskoj evropskoj premijeri. 

Pjunik Jerevan: 

Šampion Jermenije, iako ne previše atraktivan protivnik, zaslužuje ogroman respekt. Pjunik je prethodne sezone do titule stigao posle prave drame, a nakon 33 kola četa Egiše Melikjana imala je svega bod više u odnosu na Ararat. Podsećamo, Crvena zvezda je prošle godine upravo protiv Ararata izborila mesto u Ligi Evrope nakon eliminacije od Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

San Pjunika počeo je u finišu prethodne godine kada su stigli do titule, a Jermeni odbijaju da se "probude". Videlo se to u dvomeču protiv Kluža. Rumuni su uoči prvog kola slovili za ogromne favorite, ali nisu uspeli da opravdaju očekivanja i na svom terenu su posle boljeg izvođenja penala eliminisani. 

U prvom meču igranom u Jerevanu Kluž jeste diktirao tempo, bio bolji rival, ali se u žargonskom smislu "nije naigrao fudbala". Svesni su Jermeni svojih kapaciteta i imaju jasan šablon po kom žele do pozitivnog rezultata. Ipak, u Rumuniji je viđena potpuno drugačija utakmica, ali se Pjunik i u takvom sistemu vrednosti snašao. 

Kluž je dva puta imao prednost od jednog gola, a srpski štoper Zoran Gajić je oba puta na minut pre kraja uspevao da produži nade Pjunika. Prvo je u 89. minutu doneo izjednačenje i odveo utakmicu u produžetke, a potom i u 119. izborio penale za svoj tim. Heroj utakmice definitivno je bio golman Jurčenko koji je zaustavio dva udarca rivala i osigurao Jermenima mesto u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

"Transfermark" sastav Pjunika procenjuje na 6.140.000 evra. Najskuplji pojedinac u timu je ukrajinski štoper Sergej Vakulenko (350.000 evra). Upravo je iskusni centralni bek primer kako funkcioniše sastav Jermena budući da je obe utakmice protiv Kluža popunjavao mesto zadnjeg veznog i konstanto kvario nalete rumunskog tima. 

Kapiten tima i lider generacije definitivno je golman David Jurčenko koji je tek u februaru stigao u Pjunik. Posednju liniju čine Zoran Gajić, srpski internacionalac, Mihail Kovalenko, Anton Bratkov i Žuninjo. Ipak, neposredno pre dvomeča sa Rumunima Pjunik je angažovao još jednog igrača dobro poznatog u Srbiji, a reč je o nekadašnjem štoperu TSC-a Borisu Vargi koji bi trebao da bude spreman  za Dudelanž. 

Kada je reč o sredini terena konce u igri najviše vuče momak iz Venecuele Renco Zamrano. Pjunik je tokom leta izgubio dosta na kreaciji, uprava je raegovala te je iz Škendije angažovan Brazilac Andre Meselao, ali je on zbog administrativnih problema propustio duele sa Klužom. 

Foto: Privatna arhiva

Zoran Gajić nakon pobede u Rumuniji

Ipak, jasno je da je Pjunik tokom leta najviše izgubio u samom špicu. Najbolji strelac tima Serž Debel otišao je u Tobol, baš kao i Ugo Firmino koji je kao slobodan igrač otišao u Ararat. Pokušala je uprava da predupredi situaciju, u klub su stigli Makedonac Marjan Radeski iz Škupija, Jusuf Otubanjo iz Ararata, te Luka Juričić iz Gampa, ali još uvek se nisu pokazali kao dostojne zamene napadačkom dvojcu iz prethodne godine. 

Kada je reč o igračima sa naših prostora, uz Borisa Vargu i Zorana Gajića, tu je i nekadašnje krilo kruševačkog Napretka Nemanja Mladenović, kao i napadač Uroš Nenadović koji je u Srbiji branio boje Hajduka iz Kule, OFK Beograda i Radnika iz Surdulice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17