• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2022

14:40

BOLJI SAM IGRAČ NEGO RANIJE! POZIV ZVEZDE JE PRESUDIO! Pešić ZAGRMEO po povratku na MARAKANU!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BOLJI SAM IGRAČ NEGO RANIJE! POZIV ZVEZDE JE PRESUDIO! Pešić ZAGRMEO po povratku na MARAKANU!

Podeli vest

Srpski napadač Aleksandar Pešić zvanično je predstavljen na Marakani

Saga oko porvatka Aleksandra Pešića na Marakanu zvanično je završena! Srpski napadač stigao je kući i podigao dres sa brojem 72, a sa crveno-belima ozvaničio je trogodišnju saradnju. Po dolasku u Beograd obratio se medijima i istakao da je jedva čekao da se vrati! 

- Nisam se nadao da ću imati tremu kao prvi put. Drago mi je da sam se vratio kući. Bilo je dosta problema, ali smo sve uspeli da rešimo i napokon sam tu. Nadam se novim uspesima sa Crvenom zvezdom. Znao sam da ću se vratiti, ali je svašta moralo da se desi - rekao je Pešić pre nego što je podigao dres sa brojem 72! 

Tokom prvog mandata u crveno-belom dresu Pešić je postigao 29 i namestio 21 gol. 

- Bila je to moja najbolja sezona u karijeri. Neću da se vraćam na to, ako razmišljam o tome neću napraviti ništa bolje. To je prošlost, vratio sam se da napravim nove i veće uspehe sa Crvenom zvezdom. Igrati Ligu šampiona je privilegija, nadam se da ćemo to ostvariti i ove i naredne godine, ali najveća čast je igrati za Zvezdu. Cilj je da svaki dan budem bolji, da li igrački ili prema ženi i deci, motiva mi nikada ne fali - dodao je novi napadač crveno-belih. 

Prošlo je četiri godine od kako je otišao sa Marakane, a Pešić dodaje da se vratio kao bolji i iskusniji igrač. 

- Promenio sam se i kao ličnost, ali i kao igrač. Napredovao sam, ali to sve dolazi sa godinama. Ja sam sada u najboljim godinama za fudbal, trideseta. Dosta iskustva sam stekao u Makabiju, u Turskoj, sazreo sam psihički i fizički. Bolji sam igrač, sa više iskustva - objasnio je popularni Šilja. 

Foto: Starsportphoto

Desetak dana pre nego što je posao ozvaničen Pešić je konstatovao da nema kvalitet za Crvenu zvezdu. Ipak, danas na promociji istakao je kako je to bio sve deo "posla" budući da je pritisak oko njega morao da splasne. 

- Da bi se neki posao završio ima mnogo stvari koje moraju da se dese. Želeo sam da se vratim ovde, ali je morao da se skine neki pritisak i zbog Turaka i Zvezde. Da mislim nešto loše time što sam rekao, ne bih nikada došao ovde i pregovarao. To je deo posla, da bi sada svi ovde sedeli, pre svega ja - moralo je tako - otkrio je Pešić, a potom kratko rekao da je bilo ponuda i iz Turske, ali da se poziv Zvezde ne odbija. 

- Bilo je ponuda, ali poziv Zvezde je presudio - podvukao je Pešić. 

Prethodnih godina Šilja je igrao u Makabiju i Turskoj, a ističe da u tamošnjim medijima ne cene previše igrače iz Srbije iako naša liga zaslužuje respekt.

- Naši igrači moraju da se cene više. Nije baš kako se predstavlja, ovo je ozbiljna liga. Došli smo do toga da prvak igra Ligu šampiona, a drugi ide u kvalifikacije, to znači da naši igrači vrede. Nije isto igrati za Zvezdu i za Karagumruk. Zvezda je nešto veliko, pritisak, ali biće to sve okej - dodao je Pešić. 

Koliko poznaje trenutni sastav Crvene zvezde

Novi napadač Zvezde dodao je da je pratio utakmice voljenog kluba kada god je bio u prilici, te da se nada da će sa Ivanićem i Kataijem imati dobar odnos na terenu i van njega. 

- Svaki put kada imam vremena gledam Zvezdu, sem kada ja imam u isto vreme utakmicu. Upoznat sam sa timom, znam igrače, tu su Rodić i Borjan iz moje generacije. Tu su Katai i Ivanić, oni će me unaprediti da budem još bolji, oni su veliki majstori. Nadam se da ćemo se uklopiti. 

Najveću podršku dobio je od nekadašnjih saigrača u Crvenoj zvezdi!

- Žule, Vujadin, Bakula… Svi su oni čestitali. Već sam im kaparisao dresove. Stalno smo u kontaktu, u odličnim smo odnosima, kao što se i danas čujem sa Vladanom Milojević. Sada je tu Dejan Stanković. Veliko ime. Treba još malo da vidimo šta on od mene očekuje, kako će da me uklopi. Siguran sam da će da me unapredi. Odradio sam dve sedmice priprema, pre toga sam bio bolestan. Možda mi treba još desetak dana da budem u punoj formi. Ali bih voleoda debitujem za vikend - otkrio je Pešić. 

Foto: Starsportphoto

- Gol u derbiju je gol u derbiju, želim ih još. Ta godina je bila fantastična, dobra prijateljstva, godina koja mi je donela mnogo lepih stvari. Dobio sam sina, nadam se da ću sada dobiti ćerkicu i da sve to krene lepim tokom, da bude sve bolje i bolje - istakao je srpski golgeter. 

Pešić je zadužio crveno-beli dres sa brojem 72 i na šaljiv način objasnio je zašto je izabrao baš taj broj. 

- U Zvezi sam nosio 45, ali sam u Makabiju i Turskoj uzeo 72. Sin moj ima mnogo dresova sa tim brojem. Prošle godine smo mu kupili sa brojem 72, pa reko da ne uzimamo novi bolje ja da uzmem taj broj - uz osmeh je rekao Šilja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija