• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

12:34

PONIZILI SU OLIMPIJAKOS, A SADA PRETE ZVEZDI! Makabi je OPASAN, ali su crveno-beli FAVORITI! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Crvena zvezda

PONIZILI SU OLIMPIJAKOS, A SADA PRETE ZVEZDI! Makabi je OPASAN, ali su crveno-beli FAVORITI! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde će u potencijalnom plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati sa boljim iz dvomeča Makabi Haife i Apolona iz Limasola

Kuglice su rekle svoje! Crvena zvezda saznala je potencijalne rivale u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, a u slučaju da četa Dejana Stankovića opravda ulogu favorita protiv Pjunika sastaće se sa boljim iz dvomeča Makabi Haife i Apolona iz Limasola, odlučeno je današnjim žrebom u Nionu. 

Utisak je da su crveno-beli "imali sreće", te da su dobili "najslabiji" par od potencijalnih. Nema sumnje da bi Trabzonspor ili Bodo/Glimt bili opasniji protivnici Zvezdi, ali daleko od toga da protiv Makabija ili Apolona treba biti siguran u prolaz. Naprotiv, izraelski i kiparski šampioni zaslužuju ogromno poštovanje i samo maksimalan pristup čete Dejana Stankovića može da donese rezultat. 

Bivši štoper Zvezde u Makabiju

Makabi je prethodne sezone nastavio svoju dominaciju u Izraelu. Ekipa iz Haife drugu godinu zaredom je šampion svoje zemlje, a na startu novog ciklusa su uspeli da izbore plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Iako su zbog koeficijenta svrstani u grupu "autsajdera", Makabi je u dvomeču sa Olimpijakosom pokazao koliko opasan može da bude budući da su usred Pireja savladali crveno-bele sa 4:0! 

Prvi meč rivala igraj u Haifi završen je bez pobednika 1:1. Očekivalo se da će Olimpijakos imati lak posao pred svojim navijačima, ali... Makabi je odigrao jedan od najboljih mečeva u modernoj istoriji kluba i ubedljivo slavio protiv crveno-belih. Sada ih očekuje duel protiv druge "helenske" ekipe - Apolona sa Kipra. 

Zanimljivo, Makabi iz Haife je nesuđeni rival Crvene zvezde u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Ligu šampiona. Izraelci su tada, na iznenađenje mnogih, eliminisani u prvom kolu od Kairata, da bi srpski šampion već u narednoj rundi savladao ekipu iz Kairata, ali je onda na put crveno-belima stao Šerif iz Tiraspolja. Ipak, Makabi je kroz nastavak kvalifikacija stigao do grupne faze Lige konferencija, a u konkurenciji Union Berlina, Fejenorda i Slavije iz Praga osvojili su svega četiri boda.

Foto: Tanjug/AP

Dolaskom Baraka Bakara na klupu Makabija počeli su i trofeji da se vraćaju u Haifu. Nekadašnji strateg Hapoena iz Ber Ševe poznat je po strogoj disciplini, a njegovi rezultati u Izraelu dovoljno govore u kvalitetima. Izraelac gaji ofanzivac pristup, a Makabi je prethodne sezone na 36 utakmica u domaćem prvenstvu postigao 79 i primio 27 golova. 

Za razliku od većine nacionalnih šampiona, Makabi gaji potpuno drugačiji pritup. Okosnicu tima čine igrači iz Izraela i mali je broj internacioanaca. Među njima je  Srbin - Bogdan Planić, bivši štoper Crvene zvezde i Vojvodine, a tu je i levi bek Pjer Kornud iz Francuske, desni bek Daniel Sundgren iz Švedske, vezista Ali Mohamed iz Indije, Tjaron Čeri iz Surinama, Mavid Čibota iz Konga i Frenci Pjero iz Haitija. 

Upravo poslednji navedeni je najskuplje pojačanje u istoriji Makabija. Pjero je pre svega mesec dana plaćen 1.600.000 evra Genganu i najskuplji je pojedinac u sastavu izraelskog šampiona. Ipak, nije samo napadač iz Haitija opasnost po gol rivala, naprotiv. Najbolji strelac prethodne sezone bio je Omer Acili koji je 51 utakmici u svim takmičenjima postigao 28 golova i podelio 14 asistencija! 

Foto: Starsportphoto

Bivši štoper Crvene zvezde, a danas stup Makabijeve odbrane - Bogdan Planić

Upravo je reprezentativac Izraela i glavna napadačka snaga Makabija. Ipak, Olimpijakos je uspeo da ga neutrališe, ali je to otvorilo mnogo prostora ostatku tima da se "razigra" što je skupo koštalo crveno-bele. Ipak, prednost Zvezda mogla bi da predstavlja činjenica da će četa Dejana Stankovića potencijalni duel sa Izraelcima dočekati u punom takmičarskom ritmu, dok šampionat za Makabi iz Haife još uvek nije počeo. 

Bilo kako bilo, Crvena zvezda je sjajnim igrama u poslednjih pet godina izborila to da se kao favorit bori za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Ove sezone po poslednji put budući da je od iduće srpski šampion odmah među elitom, ali je cilj na Marakani jasan - još jedna jesen u Ligi šampiona! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija