• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

12:53

NEMAC NA KLUPI, JOVANOVIĆ KOMANDANT ODBRANE! Apolon se MUČI, Zvezdi je bolje da ide na KIPAR!? (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

NEMAC NA KLUPI, JOVANOVIĆ KOMANDANT ODBRANE! Apolon se MUČI, Zvezdi je bolje da ide na KIPAR!? (FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde će u slučaju da eliminušu Pjunik iz Jermenije u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz dvomeča Makabi Haife i Apolon Limasola

Saznali su na Marakani kako će izgledati put ka grupnoj fazi Lige šampiona! Izabranici Dejana Stankovića će, ukoliko uspešno prebrode Pjunik, igrati sa boljim iz duela Makabi Haife i Apolon Limasola, a kiparski tim u taj duel ulazi sa ulogom blagov favorita! 

Nemac na klupi Apolona

Nako 15 godina posta, Apolon je prethodne sezone napokon stigao do četvrte titule šampiona Kipra, a samim tim i šanse da se ove godine bori za mesto u evropskoj eliti. Nemački stručnjak Aleksander Corniger uspeo je u Limasolu da "skocka" ekipu spremnu da se "pobije" i sa najboljima na svetu, a ambicije kluba sa Tsirion stadiona su jasne. 

Foto: printscreen

Apolon ove sezone želi novu titulu, ali i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja! Jasno je, glavna ideja je mesto u Ligi šampiona, ali na putu kiparskom timu stoji Makabi iz Haife, a potom i bolji iz dvomeča Crvene zvezde i Pjunika. Ukoliko Apolon i Zvezda opravdaju uloge favorita čini se da ćemo po prvi put u istoriji gledati oficijalni duel dva velikana. 

Potencijalni problem za Apolon mogla bi da predstavlja činjenica da naciolano prvenstvo na Kipru nije počelo, te da će im dvomeč sa Makabijem iz Haife biti prve zvanične utakmice ove sezone. Tokom priprema, četa Aleksandera Cornigera upisala je tri poraza i remi, što je dodatno uznemirilo upravu i navijače pred početak kvalifikacija. 

Ipak, treba istaći da se Apolon tokom leta ozbiljno pojačao kako bi bio konkurentan u svim takmičenjima. U Limasol su stigli Matju Pejberns (Malaga), El Hađi Ba (Gengan), Rangelo Janga (Astana), Euklid Kabral (Sent Galen), Panajotis Artimatas (Anortozis) i Va (Pafos. Sa druge strane, jedini odlazak koji bi mogao da utiče na ekipu je činjenica da je Fanos Katelaris otišao put Belgije i potpsao za Ostende. 

Foto: reuters

Vukašin Jovanović u dresu Bordoa

Ekipa Apolona je u ovom momentu prava "Legija stranca" kao što su nas, uopstalom, navikle i sve kiparske ekipe. Zanimljivo je da u sastavu Aleksandera Cornigera ima sroskih fudbalera. Prvi izbor među stativama je Aleksandar Jovanović nekadašnji golman Donjeg Srema i Radničkog iz Niša, a tu je i Vukašin Jovanović. Bišvi štoper Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Srbije koji je na Kipar stigao iz francuskog Bordoa.

Iako je Jovanović sa velikim iskustvom stigao na Kipar, Apolon je prethodne sezone bio prilično slab defanzivno što bi u potencijalnom duelu mogla da iskoristi Crvena zvezda. Ekipa iz Limasola je na 32 utakmice u prošlosezonskon šampionskoj godini primila čak 33 gola, a postigla svega 50. Najbolji strelac tima bio je Joanis Pitas, reprezentativac Kipra koji je na 30 utakmica postigao 11 golova i upisao pet asistencija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija