• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

16:54 >> 17:27

ČUDO OD TRENERA ČEKA ZVEZDU! Ujaka mu ubili u atentatu, bio u zatvoru, pa napravio BUM u Izraelu! Srbin za Informer progovorio o Baharu!

Reuters

Crvena zvezda

ČUDO OD TRENERA ČEKA ZVEZDU! Ujaka mu ubili u atentatu, bio u zatvoru, pa napravio BUM u Izraelu! Srbin za Informer progovorio o Baharu!

Podeli vest

Ukoliko srpski šampion Crvena zvezda eliminiše jermenski Pjunik, u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igraće protiv pobednika okršaja između Makabija iz Haife i kiparskog Apolona. Favorit je Makabi, a trener izraelskog kluba Bakar Bahar je možda i najjača karika ove ekipe

Makabi iz Haife je u Pireju deklasirao Olimpijakos sa 4:0, igra odlično tim iz Izraela posebno na gostovanjima, a kako će se Kiprani snaći sa timom koji je ponizio Grke, saznaćemo uskoro!

Makabi je prošle sezone igrao grupnu fazu Lige konferencije, ove sezone želi da zaigra makar u grupama Lige Evrope, a da bi u tome mogao da uspe pokazao je upravo dvomeč grčkim šampionom. Tim vrvi od iskusnih inostranih igrača, a posebno je interesantno da odbranom komanduje srpski štoper Bogdan Planić!

Iako imaju kvalitetan tim, mnogi smatraju da su Barak Bahar i njegova fudbalska filozofija  najzaslužniji za sjajne rezultate!

Bahara je pratio jedan skandal kroz ceo život! Kada je kao tadašnji igrač Ironi Kirjat Šmone 2010. godine dobio iznenadan poziv da zaigra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Lukemburga i Letonije, taj poziv je važio samo sat vremena! Ubrzo saznalo da Barak nije odlužio kompletan vojni rok, što predstavlja uslov nošenja dresa sa državnim grbom. On je tokom služenja otadžbini odbio da se pridruži izraelskom oklopnom korpusu, zbog čega je ležao i 70 dana u vojnom zatvoru, a potom je otpušten iz vojske.

 

 

Ipak, kada je video da ima ogroman potencijal kao trener u budućnosti Barak Bahar je zatražio od države da mu se omogući da se iskupi za greške iz prošlosti i odradi preostali deo vojnog roka, a sve to kako bi jednog dana mogao da postane selektor Izarela, a nije daleko od toga! Nema sumnje da će Dejan Stanković, ukoliko Zvezda i Makabi opravdaju uloge favorita na drugoj strani imati dostojnog protivnika!

Srpski defanzivac Miloš Radivojević je za Informer.rs potvrdio da je reč o izvanrednom stručnjaku i da se još 2017. godine, kada je fudbaler Novog Sada nosio dres Kirjat Šmone u Izraelu pričalo o njemu samo u superlativu!

- On je odličan stručnjak, igrali smo u istom klubu, naravno u različitom periodu i znam kako su tada igrači i stanovnici  Šmone govorili o njemu! Dok sam igrao u Iraelu on je sa Ber Ševom napravio pravi bum! Igrali su fenomenalno i podigli trofej! I dalje imam kontakt sa prijateljima iz te zemlje, a kompletna nacija smatra da je postao sjajan stručnjak koji je i te kako cenjen- rekao je Radivojević i dodao:

- U Izraelu je vojska obavezna i za žene i za muškarce, mnogo pridaju tome značaj i bez obzira što nisu velika zemlja, zadivljujuće je kakvu vojsku imaju! Ne čudi što su se "okomili" na njega i što mu je taj podatak u neku ruku bacio mrlju na karijeru. Bilo kako bilo, dokazao je da vredi i iako mislim da je svakako Zvezda favorit ukoliko dođe do tog duela, smatram da crveno-belima neće biti nimalo lako! Definitivno je najbolji trener u Iraelu koji iz godine u godinu sve više ulaže u fudbal. Navijači su fanatici i iskreno rekao sam drugarima taj dan da sam ubeđen da će dobiti Olimpijakos, a tako je i bilo - zaključio je Miloš Radivojević za Informer. rs.

Inače Barahovog ujaka Rehavama Zeevija su ubili 2001. godine. On je iza sebe imao bogatu vojičku karijeru tokom koje je bio i komadant IDF-a (Izraelske odbrambene snage), a ubio ga je Hamdi Kuran iz Narodnog fronta za oslobođenje Palestine (PFLP) i to u znak omazde za ranije ubijenog genseka PFLP-a Abu Ali Mustafe.

 

 

Bahar sa 42 godine uspeo da napravi šampione od Hapoel Ber Ševe i Makabi Haife, a 2017. godine (o kojoj je Radivojević pričao) je od strane magazina "442" izabran u 50 najbolljih trenera Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija