• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

23:24 >> 23:25

(OCENE) ZVEZDINA POJAČANJA SPREMNA ZA LIGU ŠAMPIONA! Kangva i Bukari ODUŠEVILI DELIJE! Rodićeva GLUPOST pokvarila utisak...

Starsportphoto©

Crvena zvezda

(OCENE) ZVEZDINA POJAČANJA SPREMNA ZA LIGU ŠAMPIONA! Kangva i Bukari ODUŠEVILI DELIJE! Rodićeva GLUPOST pokvarila utisak...

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras jermenski Pjunik 5:0 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

U fantastičnom ambijentu na stadionu Rajko Mitićh, pred 40.456 gledalaca, blistao je Osman Bukari sa tri gola, u 29, 44. i 71. minutu, od čega je prvi remek delo i asistencijom Kinsu Kangvi u 33. minutu. Kakvu je partiju pružio reprezentativac Gane, koji je nedavno stigao iz Genta, najbolje svedoče ovacije navijača kada je napustio teren.

Foto: Starsportphoto

Ocene: 

Milan Borjan 6,5 - Nije kapiten Crvene zvezde imao mnogo posla večeras na Marakani. Od prvog do poslednjeg minuta kvalitet "u polju" bio je evidentan, ali je Borjan uspeo da sačuva koncentraciju i sredinom drugog poluvremena zaustavi jedan nezgodan udarac Gonzalesa sa tridesetak metara. Da nije bilo toga, verovatno bi reprezentativac Kanade ostao neocenjen posle evropske premijere u Beogradu. 

Strahinja Eraković 7 - Na iznenađenje mnogih Strahinja Eraković je utakmicu počeo kao desni bek. Iako je talentovani štoper projektovan kao "zlatna koka" Crvene zvezde, Dejan Stanković se odlučio da ga pomeri na stranu kako bi u timu bilo mesta za Nemanju Milunovića. Nije igrao popularn Čupa na svojoj poziciji, ali mu to nije predstavljalo problem budući da je ponovo bio najjača karika u poslednjoj liniji tima. 

Nemanja Milunović 6 - Možda i najslabija karika. Deluje da je iskusni štoper tokom boravka u Turskoj izgubio rutinu, a dodatan problem predstavljala je loša reakcija na samom startu utakmice. Ipak, uspevao je Aleksandar Dragović da ispegla njegove greška. Posle jedne takve je reprezentativac Austrije dobio i nepotreban žuti karton. 

Aleksandar Dragović 6,5 - Reklo bi se "još jedan dan u kancelariji". Drago je navikao da kada je on u srcu odbrane niko ne brine za gol Crvene zvezde, a tako je bilo i večeras. Sve greške rivala je peglao, menjao pozicije sa Erakovićem i Milunovićem, štitio "vazdušni prostor" iznad Marakane i jasno stavio do znanja svima da želi u Ligu šampiona sa Zvezdom. 

Milan Rodić 6 - Da nije bilo crvenog kartona Milan Rodić bi odigrao još jedan meč bez greške. Utisak je pokvarilo pomračenje u 90. minutu kada je bez potrebe dobio dva žuta kartona za samo tridesetak sekundi i lišio Dejana Stankovića njegovih usluga za revanš u Jerevanu.

Foto: Starsportphoto

Kings Kangva 8 - Stvari koje je Kings Kangva pokazao tokom kratkog boravka u Crvenoj zvezdi naterale su navijače da požele Miodraga Grofa Božovića kao šefa skauting službe. Nekadašnji trener crveno-belih preporučio je reprezentativca Zambije srpskom šampionu, a na Marakani nisu časili već su odmah dogovorili saradnju sa talentovanim vezistom. Potezi puni elegancije, osećaj za prostor, ma sve... Debi u Ligi šampiona je ukrasio i golom iz drugog plana kada je sjajno ispratio timsku akciju i prikrao se ispred golamana rivala. 

Gelor Kanga 7,5 - Teško da je neko od navijača crveno-belih mogao da zamisli da je Kanga trčati čitavu utakmicu, uklizavati i rvati se sa rivalima, ali čuda se dešavaju. Prihvatio je reprezentativac Gabona nešto defanzivniju ulogu od dolaska Kingsa Kangve, popunjavao je gotovo sve rupe u poslednjoj liniji tima, a personifikacija onog što je večeras radio bila je oduzeta lopta kod korner zastavice u finišu meča kada je već sve bilo rešeno. 

Osman Bukari 9 - Uh... Paklen igrač! Navijači Crvene zvezde večeras su dobili novog ljubimca, a Dejan Stanković pravu aždaju. Nagovestio je Osman Bukari u Superligi Srbije da će biti kapitalno pojačanje na Marakani ove sezone, ali malo ko je očekivao ovakvu eksploziju na evropskoj premijeri. Het-trik za bezmalo sat vremena, asistencija, pregršt prelepih poteza. Večeras je bilo uživanje gledati reprezentativca Gane, a Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela mogu zadovoljno da trljaju ruke zbog sjajno odrađenog posla tokom letnjeg prelaznog roka. 

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić 7 - Jasno je bilo od prvog minuta da je strateg Pjunika Mirka Ivanića naciljao kao glavnu pretnju po gol. Kada god bi momak iz Bačkog Jarka bio sa loptom oko njega je bi se skupili rivali i sprečavali ga da igra. Otvaralo je to prostor ostatku tima, ali ostaje žal što neku od dobrih prilika, posebno u drugom poluvremenu, nije uspeo da iskoristi. 

Aleksandar Katai 6,5 - Kada Crvena zvezda pobedi sa 5:0, a Aleksandar Katai bude najslabiji deo napadačkog dela jasno je kakav je sastav sklopio Dejan Stanković. "Magiko" danas nije plesao kako ume, delovalo je povremeno i nezainteresovani, ali ni to nije zaustavilo moćne crveno-bele protiv Pjunika. 

Aleksandar Pešić 6,5 - Dobio je ponovo Pešić prednost u odnosu na Milana Pavkova, ali večeras nije imao konkretan učinak. Brzonogi napadač je u nekoliko navrata pokazao ogroman timski duh kada se vraćao na svoju polovinu da pomogne saigračima. Ipak, jasno je da će Šilji biti potrebno vreme da se vrati u golgetersku formu, ali i dođe na dovoljan nivo fizičke spreme budući da je posle sat vremena već bio "na škrgama". 

Izmene:

Foto: Starsportphoto

Stefan Mitrović 7 - Debi u Ligi šampiona i odmah gol. Teško da je momak iz Niša mogao da zamisli bolju premijeru u crveno-belom dresu na međunarodnoj sceni od ovakve. Posle pogotka nastavio je da napada prostor i čini se izluđuje fudbalere Pjunika. Da je bilo još vremena, nema dileme da bi Mitrović postigao još golova. 

Milan Pavkov bez ocene - Dominira Milan Pavkov od početka sezone, postigao je pet golova na četiri utakmice, ali ni to nije bilo dovoljno da se nađe u startnoj postavi. Ponovo je napadač iz Begeča ušao u finišu meča, premalo vremena za konkretan utisak...

Ibrahim Mustafa bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Slavoljub Srnić bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Seku Sanogo bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija