• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2022

09:30 >> 09:31

OMONIJA, ŠERIF I MAKABI... LIGA ŠAMPIONA OSTAJE SAN DEJANA STANKOVIĆA! Marakana prvi put "PROGUTALA" crveno-bele!

Starsportphoto

Crvena zvezda

OMONIJA, ŠERIF I MAKABI... LIGA ŠAMPIONA OSTAJE SAN DEJANA STANKOVIĆA! Marakana prvi put "PROGUTALA" crveno-bele!

Podeli vest

Trener Crvene zvezde ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da uvede ekipu u grupnu fazu Lige šampiona

Bolelo je, boli i boleće još dugo vremena elimnacija Crvene zvezde u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Izabranici Dejana Stankovića nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita i pred krcatom Marakanom izbore plasman među elitu. Makabi iz Haife kaznio je sve propuste crveno-belih, izborio remi u Beogradu i ukupnim rezultatom 5:4 plasman u grupnu fazu Lige šampiona. 

Nikada u svojoj bogatoj istoriji Zvezda pred sobom nije imala "lakši put" za plasman u elitno takmičenje. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Dejanu Stankoviću da iz trećeg pokušaja uvede crveno-bele u Ligu šampiona. 

Foto: Starsportphoto

U prvoj godini Crvena zvezda je eliminisana posle penala na Kipru. Omonija je tada bila bolja od srpskog šampiona, ali se zbog pandemije igrala samo jedna utakmica. Iduće sezone, Šerif iz Tiraspolja stao je na put izabranicima Dejana Stankovića, a ove godine to je pošlo za rukom Makabiju iz Haife. 

Možda nije potrebno upoređivati, ali je u eri Vladana Milojevića Crvena zvezda "gutala" rivale slabijeg renomea, a često i one većeg. Još uvek se u navijačkim krugovima priča o slavnom remiju protiv Red Bula u Salcburgu, veličanstvene pobede nad Kopenhagenom i triler završnice u dvomeču sa Jang Bojsima. Objektivno, crveno-beli su tada uz dosta teži put uspevali da stignu do grupne faze Lige šampiona gde su, takođe, beležili sjajne rezultate. 

Kao i uvek, Crvena zvezda je i sinoć imala jasan plan igre i strategiju. Bilo je evidentno šta od svojih izabranika želi Dejan Stankovića, ali je izostao onaj ključni deo pripreme - psihološki. Srpski šampion je na mahove delovao bez psihiloškog kompasa-  Marakana je po prvi put progutala crveno-bele, a to nikako nije smelo da se dogodi. Bar ne sinoć...

Foto: Starsportphoto

Nažalost, razloga za to je mnogo, ali je utisak da je jedan od glavnih prevelika priča o podršci navijača. Činilo se, na momente, da se crveno-beli više oslanjaju na pomoć sa tribina nego na ono što ih na terenu očekuje protiv Makabija. Zvezda je, u oba meča, pukla pod pritiskom. Imali su fudbaleri srpskog šampiona vođstvo od 2:1 na poluvremenu u Haifi, isti rezultat bio je na snazi i na Marakani, ali bi u nastavku usledio potpuno nejasan pad koji je doveo do elimnacije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slavko

pre 1 godinu

Tako je to kada najrealnije gledano igramo 99,9% "završenih" utakmica sem sa glodarima

Rale

pre 1 godinu

Deki, glavu gore posle kiše uvek dolazi Sunce. Ali, zašto ne reći, treba ti stručni konsultant koji će do detalja sa tobom da izanalizira sve greške na meču sa Makabijem. One ne smeju da se ponavljaju. U Izraelu ste vodili sa golom razlike, na Marakani sa dva a ipak ste ispali od slabijeg, ali i znatno motivisanijeg protivnika. Takve stvari se u fudbalu dešavaju, pa jel Real u sred Madrida upucan od anonimnog Šerifa. I na kraju ću reći da postoji način da znatno unaprediš svoje treninge i igru Crvene zvezde. Ali o tome ne želim javno. Posetiću vas i nadam se da ću imati priliku da s tobom razgovaram u četiri oka.

milan

pre 1 godinu

Za neuspeh je kriv Stankovic svojim glupim izmenama.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

овакво ''паметовање''после битке је својствено само ''пискаралима''не и новинарима.болело је против Омоније и Шерифа,јер смо били бољи ,а испали.синоћ нисмо били бољи иако смо примили само нама својствене голове.ПЕХ ЈБГ.ОБЈЕКТИВНО МАКАБИ ЈЕ БИО БОЉИ ,У ОБЕ УТАКМИЦЕ.МИ СЕ СА ПАСОМ НИСМО САСТАЛИ.ЗАШТО?ТО ЈЕ ЗА АНАЛИЗУ СПОРТСКОГ СЕКТОРА. сада паметовати како ераковић на беку нема вете са памећу или што у првој утакмици на ону ВОЛИНУ пијеоа ставиш истог тог ераковића а човек га ''у зубима носи''и принта,уместо санога....детаљи за анализу стр.штаба.ЧИЊЕНИЦА ЈЊ ДА СМО ИЗГУБИЛИ ОД БОЉЕГ И НЕМАМО ЗА ЧИМ ДА ЖАЛИМО......ОСИМ ЗА ИЗГУБЉЕНИМ ПРАМА !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija