• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2022

17:00

ZVEZDA PROLAZI KROZ NAJTEŽE I NAJIZAZOVNIJE DANE! Milojević o turbuletnom periodu šampiona, ERAKOVIĆU NA BEKU, Novom Pazaru...

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

ZVEZDA PROLAZI KROZ NAJTEŽE I NAJIZAZOVNIJE DANE! Milojević o turbuletnom periodu šampiona, ERAKOVIĆU NA BEKU, Novom Pazaru...

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 17 časova gostovati ekipi Novog Pazara u okviru 11. kola Superlige Srbije.

Očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević.

Motiv je uvek tu, a igrači su shvatili da smo na dobrom putu što se tiče igre i samo nam fali rezultat. Za to nam je potreban isti ili bolji odnos, jer idemo na gostovanje ekipi koja je u dobroj formi i na vrhu tabele. Zato, ništa sem dobrog odnosa, bolje igre i veće efikasnosti nam ne preostaje. Oni imaju sjajnu ofanzivnu tranciziju, kompaktni su, poletni po bokovima, imaju odličan prekid. Generalno, tu je dosta dobrih pojedinaca za ovaj nivo takmičenja. Osećaju se dobro u sistemu koji je posložio i uigrao kolega Gaćinović. Sigurni su, kao što rekoh i uigrani i to je njihova prednost, ali verujem u nas, naš kvalitet i ono što radimo. Verujem da sa dobrim odnosnom uz maksimalno zalaganje možemo do pobede u Novom Pazaru - počeo je Milojević.
 
Što se igračkog kadra tiče, Milojević kaže:

 
- Ivanić je počeo da trenira sa ekipom, a videćemo na današnjem treningu da li je spreman ili nije. Međutim, postoji velika šansa da zaigra. Što se Srnića tiče, on je profesionalac i momak koji je dosta toga dao Zvezdi. Voli klub, hteo je najbolje, ali desi se nesmotrenost i nepažnja. Nekad vas protivnik "upeca" u trenutku manjeg fokusa. Međutim, i on i Katai su profesionalci i ne sumnjam da će izaći jači iz toga. 
 
U prethodnim duelima srpski šampion je isprobao nekoliko taktičkih varijanti. Šta se sprema Novom Pazaru?
 
Videćemo još kada je reč o taktici, ali razmišljam o nekim varijantama šta je najbolje. Moramo da zadržimo naš intenzitet i ono što hoćemo da radimo. Konkretno, imamo tri najbolja štopera u ligi, i "žrtva" je da Eraković igra na desnom beku. Zato moramo da igramo sa tri štopera ili da ih rotiramo, pritom imamo još dva dobra centralna beka u Pankovu i Lekoviću. Bez obzira šta je moja želja što se tiče sistema igre, zadatak je da igramo sa najboljim igračima i da im napravimo sistem u kom se dobro osećaju. Naravno da postoji mogućnost i da neko od mlađih počne, ali nismo u poziciji da delimo igrače po godinama. Zadatak je da nađemo 11 ili 16 koji su u najboljoj formi, a rezultat je trenutno prioritet. Doduše stalno je akcenat na rezultatu, ali sad najviše. Treba nam ekipa koja je spremna da pobedi Novi Pazar i donese tri boda u Beograd. 

Foto: FK Crvena zvezda

Strahinja Eraković


 Vreme je, ističe Milojević da se dobra igra materijalizuje i u pozitivan rezultat.
 
Jeste prekretnica sezone u tom smislu da smo odigrali nekoliko dobrih utakmica i stvarili mnogo prilika i u derbiju, i protiv TSC-a i protiv Monaka, ali nismo ih realizovali. Prekretnica je da to krunišemo dobrim rezultatom, jer u tom slučaju, lakše se radi, igrači više veruju u sebe, a publika staje iza nas. Očekivao sam turbulentan period, to je uvek tako kad se trener menja usred sezone. Nije to neki problem koji je nastao u dan, dva, tri. Svaki ozbiljan klub kao što je Zvezda pokuša da reši problem i onda dođe do promene, i to su najteži i najizazovniji dani. U karijeri sam svugde imao uspeha, ali sa mog aspekta i za afinitete zvezdaša - četiri utakmice, pobeda, dva remija i porazom, nije nešto čime sam zadovoljan, ali verujem u stručni štab i u ono što radimo. Rezultat mora da dođe kao posledica dobre predstave, zalaganja i kvaliteta kog imamo. Treba nam to brzo, ali nema bolje prilike nego kad se igra na tri dana. To je ono što svi hoćemo i prednost što možemo da pokažemo da smo dobar tim, jer se dobar tim uvek vrati.
 
Meč u Novom Pazaru će biti odigran pred praznim tribinama, usled kazne koju domaćin ima još iz prethodne sezone. 
 
Volim da igram fudbaler pred publikom i punim tribinama. Ne verujem da bi nadjačali naše navijače, jer gde god da su, zvezdaši su uvek glasniji deo publike. Ipak, žao mi je što će odlična utakmica iz Superlige biti odigrana bez navijača, ali nije na meni da odlučujem o tome i nadam se da će nam to biti prednost - zaključio je Milojević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija