• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2022

22:43

MILOJEVIĆU ŽAO KANGVE! Krivo mu je! Eraković NE TREBA to da igra, a Srnić je zaigrao pre Gobeljića zbog...

Starsportphoto

Crvena zvezda

MILOJEVIĆU ŽAO KANGVE! Krivo mu je! Eraković NE TREBA to da igra, a Srnić je zaigrao pre Gobeljića zbog...

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Trabzonsporu sa 2:1 u meču drugog kola grupne faze Lige Evrope,a šef sturke Miloš Milojević govorio je opširno o meču na konferenciji za medije

Ključni udarac na samopouzdanje Zvezdinih igrača na meču sa Trabzonom bilo je isključenje Kingsa Kangve u 64. minutu. 

- Nije bio Kangva jedini igrač sa žutim kartonom. Žao mi ga je, krivo mu je, izvino nam se svima, ali i on kao igrač mora da ima odgovornost i bude oprezniji ako ima karton. Međutim da sam razmišljao da menjam igrače sa kartonom, onda bih 'izvadio' i Sanoga i još dvojicu da budem siguran. Kangva je imao uzlaznu putanju u utakmici, a da menjam igrača koji je dobar i može da napravi prednost u sredini - nema logike u situaciji kada jurimo rezultat. Nisam vidovit. Pričali smo da bude oprezniji, ali to je utakmica i trenutak. Nije uradio namerno, ali u Evropi ne smete da pravite greške- rekao je Milojević na konferenciji za medije posle utakmice.

Foto: Starsportphoto

 

Pričao je trener Zvezde i odluci da u startnu postavu stavi Slavoljuba Srnića, uprkos činjenici da je pod velikim pritiskom zbog neoprezno skrivljenog penala protiv Monaka u prethodnom porazu (0:1).

- Što se desnog beka tiče, naše opredeljenje je da igramo sa tri štopera. Nisam bio zadovoljan pozicioniranjem Erakovića, jer je stajao kao bek, a to ne treba da igra. Razlog zbog kog je Srnić zaigrao pre Gobeljića je taj što je profilno više odgovarao Trezegeu i tu nije bilo problema dok je on igrao. Posle smo morali da juimo i menjamo i to je bilo opredeljenje u nastavku. Imamo prostor da igramo i sa tri i sa četiri u odbrani. Imamo tri dobra štopera, a realno nam ni Trabzon nije napravio mnogo prilika iz igre, već iz naših grešaka. Moramo da usmerimo i vezne igrače da dolaze u šesnaesterac, da budu opasniji, to su stvari koje nam nedostaju iz meča u meč. Nikolić je popunio taj prostor i odmah postigao gol. To je model kako treba, ali nije dovoljno uraditi samo jednom.

Foto: Starsportphoto

 

Pričao je i o Kalifi Kulibaliju, koji je još jednom ušao s klupe, ali bez konkretnog doprinosa.

- Teško je prognozirati kad će biti u formi. Što se fizičke spreme tiče, on može da bude na maksimumu kroz dve, tri nedelje. Što se forme za igru tiče, ne može da je ima, dok ne igra. Fali mu utakmica, ali nemamo prostora da razigravamo igrače. Nama 11 najboljih u tom danu mora da igra... Imao je Kulibali dobar ulazak u igru protiv Novog Pazara, danas smo nesrećno dobili crveni karton, pa mu je falila podrška, a on nije taj igrač koji igra jedan na četiri. Trebao mu je neko bliže, a falio je igrač tu. Da sam ga izveo i uveo nekog drugog, psihički bi bio potpuno katastrofalan, a treba nam za naredne utakmice, možda već i za Napredak- objasnio je Milojević.

Milojević je odao priznanje ekipi Trabzona.

- Nekad igrate i koliko vam protivnik dozvoli. Mogli smo bolje, ali da bih dao konkretne razloge kako i zbog čega, morao bih da pogledam još jednom utakmicu i analiziram. Postoje neke stvari koje uvek moraju da se ispoštuju u fudbalu, to su prostori u kojima se ne gubi lopta, intenzitet u duelima, čuvanje igrača u svom šesnaestercu. To su stvari koje se podrazumevaju. Kažnjeni smo iz tih situacija, nisu nas 'izigrali"... Trabzon je kvalitetan tim. Imaju skup iskusnih i dobrih igrača i u svakom delu tima su takvi. Ne volim da gledam budžete i ulaganja, ali i tu možete da vidite smernice. Za mene je to i dalje 11 na 11, ili 11 na 10 kao danas kad smo dobili crveni. Nije na meni da merim dal je bolji Trabzon ili Monako, ali na oba meča smo imali šanse. Fali nam hrabrost i žustrina u duelima, kao i navika da se igra na brzim terenima sa manje dodira i da se popunjava kazneni prostor sa više igrača. Planirali smo i da budemo agresivniji kad su pozicije i kad su okidači za presing. Želeli smo da pritisnemo Siopisa i Hamšika, ali njihov raspored je bio dobar, a mi daleko u prostorima. Nismo bili kompaktni i nismo dovoljno puta ušli u situaciju da ih kaznimo! Ako hoćemo da idemo dalje, moramo da pobedimo sve utakmice. Ne možemo da trijumfujemo četiri puta odmah, ali možemo da idemo redom. Prvo Ferencvaroš kod kuće, pa redom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

ЧОВЕК ЈЕ САМО ФЕР И НЕЋЕ ДА КАЋЕ КАКАВ МУ ЈЕ КРШ ОСТАВИО СТАНКОВИЋ.О КАРДИНАЛНИМ ГРЕШКАМА СПОРТСКОГ СЕКТОРА ДА И НЕ ГОВОРИМО.ПИТАЊЕ И ДА ЛИ СУ ГРЕШКЕ ИЛИ ТОТАЛНА НЕСПОСОБНОСТ,ЈЕР И ПРОШЛЕ ГОДИНЕ НАПРАВИЛИ СУ ИСТЕ ГРЕШКЕ,САМО СЕ ДАНАС ,ЗБОГ ЛОШЕ ФОРМЕ ЦЕЛЕ ЕКИПЕ,ОНЕ ВИШЕ ВИДЕ-РУДРСКИ ПОСАО ТЕБЕ МИЛОШЕ ЧЕКА !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija