• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2022

16:00

ZVEZDA SILOVITA U NOVOM SADU! Kanga nije Pešić, Ivanićevo remek-delo! Crveno-beli POSLALI poruku upozorenja Mađarima! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA SILOVITA U NOVOM SADU! Kanga nije Pešić, Ivanićevo remek-delo! Crveno-beli POSLALI poruku upozorenja Mađarima! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Novom Sadu Mladost GAT rezultatom 4:0 (1:0) u 13. kolu Superlige Srbije

Šampion je krenuo silovito od starta, stavivši na znanje Novosađanima da nemaju šta da traže u ovom meču.

I već u petom minutu izabranici Miloša Milojevića mogli su do vođstva, kada je sudija Živković posle asistencije iz VAR sobe odgledao snimak i procenio da je Ivanić dobio udarac, pa je pokazao na „belu tačku“.

Odgovornost je preuzeo Aleksandar Pešić, ali je nameru napadača Zvezde pročitao Aleksa Milojević i odbranio penal, sačuvavši Mladost u igri.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, golman domaćih morao je da vadi loptu iz mreže, pošto je Mirko Ivanić fenomenalnim evrogolom sa preko 25 metara, pogodio nešto malo ispod rašlji, izmamivši aplauze sa stadiona Vojvodine.

Imala je Zvezda do poluvremena šansu da udvostruči, pa i utrostruči prednost, međutim, slaba realizacija kumovala je da nada igrača Mladosti i dalje tinja.

Foto: Starsportphoto

 

Ređali su se promašaji Milunovića, Bukarija, Pešića, Erakovića... ali je, ruku na srce, u većini situacija i Aleksa Milojević sjajnim intervencijama čuvao svoje saigrače od nove kapitulacije.

Pokušavala je Mladost da preko Tanasijevića i Dimitrova dođe do izjednačenja, ipak, svaki iole ozbiljniji šut koji je išao ka Borjanu, kapiten crveno-belih je sa lakoćom zaustavljao.

U nastavku je Mladost krenula na sve ili ništa, međutim, Zvezdina odbrana nije im dozvolila da dođu do ozbiljnijih prilika. Crveno-beli su kontrolisali utakmicu i dobar deo drugog poluvremena igrali „viktoriju“ pred Milojevićem, ali sem dva udarca Kataija nije bilo izrazitih šansi.

Sve do 70. minuta, kada je Zvezdin Magiko duplirao vođstvo svog tima, pošto ga je prethodno sjajno uposlio El Fardu Ben. Protutnjao je reprezentativac Komora po desnom krilu i kao na tacni uposlio Aleksandra Kataija, koji je smirenim i preciznim udarcem povisio prednost Milojevićevog tima i rešio sve dileme oko pobednika.

U finišu, ipak, neverovatna uzbuđenja i još dve lopte u mreži Alekse Milojevića. Najpre je Ivanić, posle kornera Kange i dodavanja Kataija postigao svoj drugi gol na meču, da bi u 87. minutu golman Mladosti neoprezno oborio Stefana Mitrovića u šesnaestercu.

Ovog puta odgovornost je preuzeo Gelor Kanga i poslao čuvara mreže domaćih u jednu, a loptu u drugu stranu, za na kraju ubedljivih 4:0.

Mladost- Crvena zvezda 0:4 (0:1)

STADION: Karađorđe. Strelac: Ivanić 12, 84, Katai 70, Kanga p87. Sudija: Aleksandar Živković. Žuti kartoni: Vidakov, Dimitrov.

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević - Mijić (21. Mandić), Kovačević, Tanasijević, Stanković (46. Mlađović) - Maksimović, Jočić - Popović, Dimitrov (62. Arsić), Radoman (62. Vujadinović) - Vidakov. Klupa: Dražić, Arsić, Denić, Katanić, Mandić, Maričić, Marušić, Miladinović, Milovanović, Mlađović, Savković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović (31. Pankov), Dragović, Rodić (78. Srnić) - Kangva (66. Mijailović), Kanga - Bukari (46. Katai), Ivanić, Mitrović - Pešić (46. Ben). Klupa: Popović, Kulibali, Ben, Gobeljić, Katai, Krstičić, Leković, Mijailović, Nikolić, Pankov, Srnić. 

Ovim trijumfom Crvena zvezda je napravila sjajnu uvertiru pred meč 3. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša i dolazak mađarskog prvaka na najveći srpski stadion.

Standings provided by SofaScore

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice.

90. minut - Kakav zicer za Mladost, Arsić je bio pred Borjanom, ali je golman Zvezde fenomenalnom intervencijom sačuvao mrežu.

87. minut - GOOOL!!! Gelor Kanga je bio neumoljiv sa bele tačke i doneo Zvezdi ogromnih 4:0!

86. minut - Penal za Zvezdu, Mitrovića je oborio Milojević u šesnaestercu i dobio žuti karton.

84. minut - GOOOL!!!! Zvezda vodi 3:0, Mirko Ivanić postiže drugi gol posle centaršuta iz kornera Gelora Kange, Katai je spustio loptu, a Zvezdin ofanzivac pogodio.

80. minut - Pokušaj Stefana Mitrovića, nedovoljno dobar da se ozbiljnije ugrozi Milojević.

79. minut - Siloviti šut Kange iz "slobodnjaka", fijuknuo je pored Milojevićevog gola. 

78. minut - Nova izmena u Zvezdi, umesto Milana Rodića na terenu je Slavoljub Srnić.

76. minut - Centaršut Stefana Mitrovića prihvatio je El Fardu Ben glavom, ali u teškoj situaciji nije mogao bolje da šutira, pravo u Milojevića.

70. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 2:0, strelac je Aleksandar Katai na asistenciju Bena. Sjajno je kapiten Komora prošao po desnom krilu i na pravom mestu našao Kataija, koji je bio siguran u realizaciji.

66. minut - Menja i Miloš Milojević, u igru ulazi Srđan Mijailović umesto Kingsa Kangve.

62. minut - Lazar Arsić i Danilo Vujadinović su na terenu umesto Srđana Dimitrova i Dragoljub Radoman.

61. minut - Novi šut Kataija sa ivice šesnaesterca, bio je izblokiran. Ristovski sprema dvostruku izmenu.

Foto: Starsportphoto

 

60. minut - Pritiska Zvezda sve više odbranu Mladosti, igra se pred šesnaestercem Novosađana.

57. minut - Novi nalet donaćina, Popović je uputio centaršut ka Vidakovu, ali je to bila previsoka lopta za napadača novosadskog superligaša.

53. minut - Preti Mladost, silovit šut Nikole Popovića, pravo u Borjana. Na drugoj strani, žuti karton za Dimitrova posle grubog starta nad Kangom.

51. minut - Dobar udarac Kataija posle centaršuta Mitrovića, sada je završio tik pored leve stative golmana Milojevića.

Foto: Starsportphoto

 

50. minut - Aleksandar Dragović je napravio faul na sredini terena, lopta je za Mladost koja kreće u novi napad.

47. minut - Čim je kročio na teren Katai je imao šansu, posle centaršuta Kangve, tukao je glavom neprecizno i daleko od gola.

46. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Na terenu je El Fardu Ben umesto Pešića, Aleksandar Katai je zamenio Osmana Bukarija, kod Mladosti igraće Mlađović umesto Nikole Stankovića.

Počelo je drugo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme na "Karađorđu". Mladost - Crvena zvezda 0:1.

45+3. minnut - Siloviti udarac Mitrovića iskosa, morao je Milojević da interveniše i vrhovima prstiju izbaci loptu u novi korner.

Ivanić je pokušao ponovo iz daljine, kao kod gola, međutim, sada nije bio precizan.

45+2. minut - Maksimović je očajno vratio loptu Milojeviću, koji je za svaki slučaj intervenisao u korner.

Foto: Starsportphoto

 

45. minut - Još tri minuta sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

43. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, a Eraković loše zahvatio loptu i prilika da se ugrozi golman Novosađana je propala.

42. minut - Posle faula Mandića nad Mitroviću iskosa sa desne strane, oštar centaršut iz slobodnog udarca uputio je Kanga, Milojević je izboksovao ubačenu loptu.

41. minut - Tanasijević je grubo zaustavio Bukarija, koji je ostao na zemlji, ali se pridigao odmah i u narednoj akciji gostiju nije uspeo da stigne loptu.

40. minut - Tempo je splasnuo, Zvezda bez konrektnog napada više od 15 minuta.

38. minut - Posle prekršaja Pankova, Srđan Dimitrov je direktno pokušao iz slobodnjaka po sredini gola, Borjan se bacio i uspešno ukrotio njegov udarac.

36. minut - Centaršut Bukarija u šesnaesterac Mladosti, Mitrović je pokušao pored Mandića da dođe do lopte, ali je krilni fudbaler Zvezde napravio faul u napadu.

34. minut - Posle šestog, i sedmi korner je izveo Gabonac, Rodić pokušao glavom, ali bezopasno po Milojevića koji je pokupio loptu.

33. minut - Šesti korner za Zvezdu izveo je Kanga, Milojević sigurno izboksovao loptu. 

31. minut - Izašao je povređeni Milunović, umesto njega igraće Radovan Pankov.

29. minut - Posle ubačaja Dimitrova iz slobodnog udarca, glavom je pokušao Tanasijević, neprecizno, daleko od Borjana i gola Zvezde.

Foto: Starsportphoto

slavlje igrača Zvezde

28. minut - Pridigao se Milunović, ali napustio je teren. Uskoro će Milojević napraviti izmenu, a u međuvremenu Rodić je dobio žuti karton posle faula nad Vidakovim. Slobodan udarac za domaćina.

27. minut - Već drugi put na zemlji je ostao Milunović, defanzivac Zvezde sa bolnom grimasom se žali na povredu, ukazuje mu se pomoć.

25. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Milan Vidakov, napadač Mladosti je rukama povukao Strahinju Erakovića.

23. minut - Kakva šansa za Aleksandra Pešića, glavom je pokušao sa peterca, Milojević je već bio savladan, međutim, lopta je otišla pored gola.

Foto: Starsportphoto

radost golmana Milojevića posle odbranjenog penala Pešiću

22. minut - Prvi udarac ka Borjanu, pokušao je Mandić bio izblokiran, lopta je došla Radomanu koji je šutirao po sredini gola, ali je to bio lak plen za kapitena Zvezde.

21. minut - Prva izmena u Mladosti, povredio se Dušan Mijić, ušao je Marko Mandić.

20. minut - Kakva šansa za Bukarija, našao se u odličnoj poziciji posle ubačene lopte, opalio po sredini gola, a Milojević maestralnom intervencijom sprečio Zvezdu da dođe do drugog gola. Ubrzo potom i Ivanić je oprobao šut sa distance, ali je golman Novosađana bio na visini zadatka.

17. minut - Gol Mirka Ivanića bio je treći u ovoj sezoni, uz devet asistencija Zvezdinog ofanzivca.

Foto: Starsportphoto

 

14. minut - Ponovo Zvezda preti, Rodić je dodao Kangvi, koji je oštro centrirao, a Milunović zakasnio da odreaguje u šesnaestercu.

12. minut - GOOOL!!!! Vodi Zvezda golom Mirka Ivanića, i to evrogolom!!!! Sjajno je jedan od najboljih igrača šampiona odreagovao na kratko dodavanje Strahinje Erakovića, a onda fenomenalnim i preciznim udarcem sa oko 25 metara naterao Milojevića na kapitulaciju - 0:1.

9. minut - Evo i trećeg kornera u korist crveno-belih. Loptu je uzeo Kanga i centrirao, a igrači Mladosti otklonili opasnost.

Foto: Starsportphoto

Pešić promašuje penal za Zvezdu

8. minut - Novi korner za Zvezdu izveo je Gelor Kanga, ali su defanzivci Mladosti bili na visini zadatka. Na drugoj strani, Vidakov je bio pred Borjanom, međutim, kapiten gostiju je bio brži i na vreme intervenisao. 

6. minut - Ništa od gola, odbranio je Aleksa Milojević udarac Pešića sa bele tačke! U nastavku akcije, korner je izveo Kanga, ali se rezultat nije promenio, Mladost se odbranila!

5. minut - PENAL ZA ZVEZDU!

3. minut - Pre kornera sudija Živković će pogledati situaciju, zbog kontakta u šesnaestercu, jer je Ivanić dobio udarac u šesnaestercu!

2. minut - Prilika za Zvezdu, Bukari je šutirao, lopta došla do Ivanića koji je šutirao, ali je izblokiran i lopta je otišla u korner. Tom prilikom Ivanić je dobio udarac. Korner za crveno-bele.

Crvena zvezda igra u rezervnim plavim dresovima, Mladost je u crvenim. 

17.00 - Utakmica na "Karađorđu" je počela!

16.58 - Akteri predvođeni glavnim sudijom Aleksandrom Živkovićem su na terenu.

16.52 - Utakmica uskoro počinje.

16.40 - Osim što su u očajnoj rezultatskoj seriji, sa sedam poraza u poslednjih devet kola, fudbaleri Mladosti će u ovom meču biti značajno oslabljeni izostankom najboljeg igrača Andrije Radulovića.

Pozajmljeni igrač Zvezde, prema dogovoru dva kluba, neće nastupiti u današnjem okršaju, što je veliki hendikep za Novosađane. Isto važi i u slučaju Ilije Babića, koga je šampion takođe pozajmio ekipi Mladosti.

16.31 - Na klupi Crvene zvezde nema Seku Sanogoa. Pretpostavka je da ga Miloš Milojević odmara za duel protiv Ferencvaroša koji se igra u četvrtak. Van protokola su ostali i Nemanja Motika, Jegor Prucev i Azarov.

16.15 - Šansu sa klupe Zvezde čekaju: golman Zoran Popović, potom, Kalifa Kulibali, El Fardu Ben, Marko Gobeljić, Aleksandar Katai, Nenad Krstičić, Stefan Leković, Srđan Mijailović, Veljko Nikolić, Radovan Pankov i Slavoljub Srnić. 

16.08 - Trener crveno-belih Miloš Milojević, u odnosu na prethodne mečeve, može da računa na najjači mogući sastav. Reprezntativci su se vratili iz svojih nacionalnih timova, dok su se roviti oporavili od povreda, pa je šef struke šampiona bio na "slatkim mukama" oko sastavljanja najboolje jedanaestorice. Na klupi je ostao Aleksandar Katai.

16.05 - Mladost se tokom reprezentativne pauze odlučila na promenu trenera, pa je umesto Aleksandra Linte kormilo preuzeo povratnik Ljubomir Ristovski, koji je prošle sezone uveo Novosađane u Superligu.

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog Informera posvećen meču 13. kola Superlige Srbije, u kome se sastaju Mladost GAT - Crvena zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 1 godinu

PEŠIČA ODMAH PREBACITI U GRAFIČAR,JER TO JE TANAK IGRAČ BEZ ,DA SE NE LJUBIMO SA NJIM. MOTIKA MORA DA IGRA A OHI JE NAŽALOST IZGUBLJEN BEZ POTREBE.ZA PEŠIĆA JE IGRAČINA. ZNAČI OVE GODINE IGRAMO BEZ CENTARFORA I MAŽALOST BIĆEMO ZADNJI U GRUPI LIGE EVROPE

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ЈЕДИНА ПОРУКА КОЈУ СМО МИ ПОСЛАЛИ МАЂАРИМА ЈЕ ОНА КОЈУ СУ ОНИ ЗНАЛИ И БЕЗ ОВЕ УТАКМИЦЕ,А ТО ЈЕ ДА НАМ ЈЕ ДЕСНА СТРАНА ОБРАНЕ ''РУПА БЕЗ ДНА'' И ДА ИГРАМО БЕЗ ЦЕНТАРФОРА

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija