• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2022

18:30 >> 21:20

ŠTETA! NEUSPEH NA STARTU EVROLIGE! Zvezda hrabra protiv Efesa, ali serija grešaka ODVELA U PORAZ!  (VIDEO + FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ŠTETA! NEUSPEH NA STARTU EVROLIGE! Zvezda hrabra protiv Efesa, ali serija grešaka ODVELA U PORAZ! (VIDEO + FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde na startu nove sezone Evrolige izgubili su od Anadolu Efesa u Istanbulu - 59:72 (17:14, 18:20, 21:16, 9:16).

Odlična prva četvrtina i uglavnom celo prvo poluvreme protiv šampiona Evrope. Crveno-beli su u uvodnoj deonici poveli na startu, imali su furiozan start 5:0, ispromašivao se srpski reprezentativac Vasilije Micić.

"Pivari" su u tim trenucima šutirali 0/6! Adams je nosio svoj tim u tim trenucima. Vodio je beogradski tim celih devet minuta, a doma'i su u fini[u ipak preokrenuli i dobili ovu ;etvrtinu.

I u drugoj četvrtini hrabra Zvezda, smenjivali su se u vođstvu i jedni i drugi, razigrao se Mitrović, i na poluvreme Zvezda je otišla sa poenom minusa.

ANADOLU EFES - CRVENA ZVEZDA 72:59 (17:14, 18:20, 21:16, 16:9)

CRVENA ZVEZDA: Adams, Ilić, Lazić, Marković, Martin, Bentil, Holand, Ivanović, Kuzmić, Lazarević, Mitrović, Topić.

ANADOLU EFES: Buboa, Balbej, Brajant, Iljasoglu, Gazi, Tunčer, Micić, Klajburn, Arna, Mbaje, Polonara, Plejs, Žižić.

U trećoj četvrtini Zvezda je isto dobro počela, 5:0 na startu, a onda su usledile greške. Turci su preuzeli kontrolu, došli u prednost koju za razliku od druge četvrtine nisu ispuštali.

Loš trend, crveno-beli su nastavili i u četvrtoj četvrtiini, kada je Efes došao do plus 11 što je bila najveća prednost Efesa i to je ispostaviće se na kraju bila nedostižna prednost. 

Pred kraj Turci su stigli i do plus 15, da bi na kraju konačan rezultat bio 72:59.

Jedini dvocifreni kod crveno-belih bio je Ben Bentil sa 13 poena, uz kojih je imao i četiri skoka.

Standings provided by Sofascore

Luka Mitrović se istakao sa tri poena, četiri skoka i pet asistencija, dok ej Ivanović imao devet poena i pet asistencija. Adams je šutirao 2/10 i imao devet poena, dok je osam ubacio Hasan Martin, uz četiri uhvaćene lopte.

Na drugoj strani najbolji je bio Vil Klajburn sa 19 poena.

Vasilije Micić je imao 16 uz šest asistencija, a deset je ubacio Rodrig Buboa.

U 2. kolu EL Zvezda dočekuje Panatinaikos 

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - KRAJ - poraz Crvene zvezde na startu Evrolige u Istanbulu 59:72.

39. minut - Tibor Plajs poentira - ovde je sve gotovo 15 je razlike za Efes. 

37. minut - Novi žuti minuti u igri crveno-belih i čini se da je Efes uspeo da slomi otpor ekipe Vladimira Jovanovića, 68:55.

36. minut - Ide Adams do kraja, ali nema faula, pogađaju Turci za 13 razlike 698:55.

35. minut - Posle svega faul u napadu! Tehnička greška! Lazić je završio utakmicu posle nesportske - tehnička i to je kraj. Klajburn sa lakoćom stiže do koša 66:55!Pa onda nova greška Zvezde, za 19 poen Klajburna koji spušta loptu u koš. 

34. minut - Kakva greška Lazića, posle promašaja rivala, i uhvaćene lopte kapiten Lazić časti Danstona i ode Efes na plus 11 63:52 

33. minut - Faul Mitrovića. Brajant na liniji bacanja, pogodio je oba - 61:52. Devet razlike za tursku ekipu. E ovo je već sad problem, faul u napadu Mitrovića. 

32. minut - Danston promašuje trojku, ali greši i Bentil. Novi napad za Efes...

31. minut - Odličan napad Zvezde, Martin na drugi obruč 56:52, ali odgovara Micić - 59:52.

 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Faul na Mbajeu, Turci su na plus 8 56:48. Ivanović smanjuje na 55:50 i u poslednju četvrtinu Zvezda ulazi sa minus 6.

29. minut - Nova greška crveno-belih kontra Efesa, Micić za Mbajea - 55:48.

28. minut - Zvezda u seriji grešaka, Efes to koristi.

27. minut - Faul na Adamsu. Precizan sa bacanja 51:45. Zvezda je u igri. Kontra, Buboa asistira Miciću 53:45, ali onda Stefan Lazareviiiiić, trojkaaaaaa 53:48. 

Foto: Starsportphoto

26. minut - Marković promašuje, Micić isto posle kontree, Petrušev za Mitrovića, aut za Zvezdu! Adams dobro prolazi, ali gubi loptu, faul Lazića - sudija gledaju snimak - nesportska lična!  Micić pogodio oba bacanja - 51:43 najveća prednost "pivara". i Efes još ima i napad. Dobro je, promašuje Žižić lopta za Lazarevića. Pokušava Petrušev za tri, ali promašuje.

25. minut - Baaaaaam, kakvo zakucavanje Petruševa, još se trese konstrukcija koša! 44:41.

24. minut - Faul nad Micićem pri pokušaju za tri! Srpski reprezentativac je pogodio sva tri penala 44:39.

23. minut - Bentil trojkaaaaaa!, ali uzvraća Klajburn - 41:39 vode Turci. Adams pokušao trojku sa velike udaljenosti, promašio je, ali lopta je došla do Markovića. Greše crveno-beli.

22. minut - Kontra Efesa i Žižić zakucava za vođstvo domaćih.

21. minut - Odmah faul na Bentilu koji pogađa oba bacanja za novo vođstvo Zvezde 36:35. Micić je posle faula nad njim pogodio samo jedno - 36:36

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Promašuje Micić, Zvezda u napadu.Mitrović poentira, ipak, vreme za napad je isteklo. Genijalna asistencija Micića za Mbajea, ali još genijalnija rampa Mitrovića! Kraj poluvremena - 35:34 za Efes.

19. minut - Pogađa Vasa Micić ponovo, a onda faul Polonare nad Mitrovićem.. Jedan poen i to prvi večeras. Micić sušta za Danstona koji zakucava - 35:32 za Efes. Genijalan potez Markovića, Mitrović se još bolje snalazi - 35:34.

18. minut - Odlično se okrenuo i snašao Bentil, a onda Polonara pogađa trojku 31:29 za "pivare". Faul na Bentilu u sledećem napadu. Prvo bacanje pogađa, a i drugi put je siguran Bentil 31:31. 

17. minut - Proradio je Micić, strašno dodavanje do Polonara, koji upisuje prve poene. Klajburn hvata otpadak i pogađa. Vode domaći 28:27. 

Foto: Starsportphoto

16. minut - Miciiiiiiiiiić za sedam metara, luda trojka - 25:24 za goste. Džajlen Adams siguran na bacanjima. - 27:24.

15. minut - Kakav prodor Ivanovića 23:21 za Zvezdu

14. minut - Greši Martin, Klajburn mu kraed loptu i u brzoj tranziciji poentira - 21:21.

13. minut - Sedmi poen Klajburna - 19:19.Martin pogađa sad uz faul Plajsa! Dodatno bacanje! Šteta, promašuje, ali Zvezda ponovo vodi. Promašuje Plajs, ali faul Hasana Martina. Novi promašaj Plajsa.

12. minut - Sjajno zakucavanje Petruševa! Zvezda reprizira prvu četvrtinu 5:0 na startu ovog dela. 

11. minut - Lazarević za triiiiii, na početku druge deonice. Izjednačenje! Promašuje Klajburn preko Lazarevića.

PRVA ČETVRTINA

 

 

10. minut - Težak šut Klajburna, promašaj. Uzvraća Ivanović u pokušaju za tri! Bobua pogađa uz zvuk sirene - 17:14 na kraju prve četvrtine.

9. minut - Četvrti poen Bena Bentlija preko ruke čuvara! N Baje pogađa trojku za prvo vođstvo Efesa 15:14. 

8. minut - Evo poena i za Hasana Martina na asistenciju Bentila - 12:9. Bobua pogađa trojku! Izjednačenje! Žižić blokira Topića.

7. minut - Pogađa Buboa i smanjuje na 10:9.

6. minut - Faul na Bentilu, koji će imati tri slobodna bacanja. sa linije slobodnih bacanja dva puta je bio precizan. - 10:7 za Beograđane.

Foto: Starsportphoto

5. minut - Adams spušta za Mitrovića, koji ne pogađa. zato Klajburn na drugoj strani ne promašuje. Ide Zvezda u novi napad, trojkaaaaaaaaa Branka Lazića! 8:4 za crveno-bele.

4. minut - "Pivari" šutiraju 0/6! Bentil promašuje, Brajant gubi loptu! Posle nešto više od četiri minuta Efes preko Žižića postiže prve poene.

3. minut - Ante Žižić pokušava, ali ne pogađa. Bobua iz koraka, dobar prodor, ali promašuje. Džajlen Adams trojkaaaaaaaa 5:0 je za Crvenu zvezdu. Micić promašuje za tri poena. 

2. minut - Odlično dodavanje Mitrovića za Adamsa, prvi poeni za crveno-bele na utakmici. Sjajna odbrana Adamsa na N Bajeu. 

1. minut - Micić nije bio precizan, Žižić šalje loptu u aut. Zvezda propušta prvi napad Adams promašuje trojku. 

UŽIVO: 

19:30 - Startne postave:

Zvezda: Marković, Adams, Lazić, Bentil, Mitrović.

Efes: Micić, Buboa, Brajant, Mbaje, Žižić.

19:26 - Najava meča protiče u spektakularnom prisećanju na prošlogodišnju sezonu u kojoj je turski tim postao šampion Evrope.

19:15 - Košarkaši oba tima su na terenu zagrevaju se i čekaju početak utakmice..

 

 

Dobro veče i dobrodošli na blog uživo utakmice Crvena zvezda - Efes na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija