• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2022

19:00 >> 19:39

ZVEZDA NAPADALA, ALI POTAMNELA U MAĐARSKOJ! Ferencvaroš SUROVO kaznio KARDINALNE greške crveno-belih! (VIDEO)

AP/Tibor Illyes

Crvena zvezda

ZVEZDA NAPADALA, ALI POTAMNELA U MAĐARSKOJ! Ferencvaroš SUROVO kaznio KARDINALNE greške crveno-belih! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Ferencaroša pobedili su Crvenu zvezde rezultatom 2:1 (1:0) u 4. kolu Lige Evrope, čime su crveno-beli došli u veoma tešku situaciju uoči poslednja dva kola

Nisu bili izabranici Miloša Milojevića ni bleda senka ekipe iz Beograda, koja je furioznom igrom „počistila“ Mađare sa terena stadiona „Rajko Mitić“.

Bez konkretnih prilika u prvih 45 minuta, anemični, u pojedinim trenucima nedovoljno koncentrisani, što je mađarski prvak iskoristio i jednu od takvih grešaka u odbrani Zvezde kaznio u 23. minutu.

Istina, crveno-beli su otvorili meč šansom Marka Gobeljića, koji je posle šezdesetak sekundi probao udarcem glavom, koji je završio pored gola Diboša.

Ferencvaroš je pretio preko Gojaka i Zaharijesona, koji je i doveo domaćina u vođstvo sredinom prvog poluvremena.

Neopreznost Rodića i Dragovića, koji su zakasnili da izblokiraju Kristofera Zaharijesona, pa je Norvežanin posle prvog šuta i odbrane Borjana, naleteo na odbitak i smestio loptu iza leđa kapitena srpskog šampiona.

Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

 

Pokušavala je Zvezda posle primljenog gola da ugrozi Diboša, međutim, prave prilike i ozbiljnijeg udarca ka golu mađarskog prvaka nije bilo.

Čim je počelo drugo poluvreme, crveno-beli su uspeli da postignu gol. Učinio je to Aleksandar Pešić, na spektakularan način, fenomenalnim udarcem, ali se prethodno poslužio rukom kada je primio loptu, pa je poljski arbitar posle signalizacije iz VAR sobe poništio majstoriju Zvezdinog napadača.

Već u narednom napadu Mađari su mogli da dupliraju vođstvo, Mae je bio u prodoru, ispred njega se našao Dragović. Štoper Zvezde se isprečio i malo zakačio loptu, koja je lobovala Borjana i završila na stativi.

Pošto su preživeli u 49. minutu, crveno-beli su kaznili Ferencvaroš šest minuta kasnije. Sjajan prijem lopte i beg po boku Stefana Mitrovića, krunisan je pogotkom posle udarca po zemlji Zvezdinog krila, pa je njego šut uz pomoć stative odseo iza leđa golmana domaćih – 1:1.

Ipak, samo šest minuta trajala je radost Milojevićevog tima, jer je Mae odlično odreagovao nakon jednog kornera Mađara, nadskočio defanzivce Zvezde i ekspresno vratio prednost na svoju stranu – 2:1.

Ferencavaroš- Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Stadion: Grupama Arena. Kapacitet: 22.000. Sudija: Daniel Stefanski (Poljska). Žuti kartoni: Knoester, Botka, Traore, Nguen (Ferencvaroš), Eraković (Zvezda)

FERENCVAROŠ: Dibuš - Botka, Knoester, S. Mae, Paska - Večej, Bešić (od 81. Esiti) - Traore, Zakarijasen, Gojak (od 65. Nguen) - R. Mae (od 90+4. Boli).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović (od 81. Milunović), Rodić - Kanga (od 81. Mijatović), Sanogo (od 27. Kangva) - Mitrović, Katai (od 62. Bukari), Ivanić - Pešić.

Pojačali su pritisak crveno-beli posle toga. Konstantno pretili, ali bez konkretnog učinka. Ređale su se prilike Pešića, Ivanića, Mitrovića i ostalih igrača, međutim, sreća nije bila saveznik srpskog šampiona.

Trener Crvene zvezde Milojević je u finišu ukazao poverenje i debitantu Jovanu Mijatoviću, koji je posle potpisivanja profesionalnog ugovora, upisao i prve minute u timu srpskog šampiona. Mladi napadač je zamenio Gelora Kangu i doživeo „vatreno krštenje“ na evropskoj sceni.

I mogao je da se upiše u sudijskoj nadoknadi vremena, jer je njegov šut po zemlji fijuknuo tik pored stative Dibušovog gola. Bio bi to sjajan debi za Mijatovića, koji će ipak svoj prvi meč u Evropi pamtiti po porazu u Budimpešti.

Nisu, ipak, uspeli igrači Zvezde da stignu do tog željenog drugog gola, uprkos velikoj terenskoj nadmoćnosti, slobodnjak Kangve u poslednjim sekundama odbranio je Dibuš i sprečio crveno-bele da dođu do boda, pa se Ferencvaroš revanširao Milojevićevom timu za beogradski poraz i dodatno ga udaljio od cilja zvanog plasman u drugi krug Lige Evrope.

Standings provided by Sofascore

 

 

TOK MEČA

Kraj utakmice. Ferencvaroš je pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1.

95. minut - Faul za Zvezdu na samoj ivici kaznenog prostora, nakon prekršaja nad Pešićem. Poslednja šansa za goste.

93. minut - Nova prilika za Zvezdu, posle centaršuta Pešića, Dibuš je intervenisao, a lopta usput zakačila stativu.

92. minut - Kakva šansa za Zvezdu! I to za mladog Jovana Mijatovića, koji je tukao po zemlji, tik pored stative. Kakav bi to bio debi za tinejdžera crveno-belih da je na debiju postigao gol.

90. minut - Igraće se još pet minuta u prvom poluvremenu!

88. minut - Ivanić je vukao loptu, ali nije imao "komunikaciju" sa Pešićem, i novi napad Zvezde je propao.

Foto: Reuters/Bernadett Szabo

 

87. minut - Sada je Pešić bio u prilici na drugoj strani, ali nema promene rezultata.

86. minut - Očajna reakcija Zvezdine odbrane! Loša komunikacija Erakovića i Borjana umalo nije kažnjena trećim golom mađarskog prvaka, na sreću gostiju Nguen nije stigao do lopte.

80. minut - Menja Ferencvaroš, izlazi Bešić ulazi Esiti, kod Zvezde na terenu su mladi Jovan Mijatović i iskusni Nemanja Milunović, izašli su Kanga i Dragović.

79. minut - Mnogo sreće za Zvezdu, Dragović je vratio Borjanu, kanadski reprezentativac bio nesmotren, ali se na vreme ispravio i iskupio za načinjen kiks.

78. minut - Dobar prodor i centaršut, Sami Mae izbacuje loptu iz šesnaesterca domaćih.

77. minut - Šut Ivanića iskosa, odbrana Ferencvaroša izbija u novi korner. Izveo ga je Kanga, Dibuš intervenisao, a Gobeljić loše odreagovao.

Foto: Reuters/Bernadett Szabo

 

75. minut - Još dve šansa u nizu, najpre Kanga je centrirao, a Ivanić promašio. Sada je i Pešić bio pred golom, tukao je sa peterca bespotrebno visoko, ali silovito i neprecizno.

74. minut - Nova odlična šansa za Zvezdu, sevnula je "bomba" Mitrovića sa distance, tik iznad prečke Dibušovog gola. Velika prilika za crveno-bele. 

72. minut - Kings Kangva je izveo korner, a Pešić glavom tukao, neko od Mađara je izbio u korner. Posle novog, intervenisala je odbrana Ferenca, pritisak Zvezde.

71. minut - Sjajni potezi Stefana Mitrović, najpre je prošao po boku, zalomio čuvare, koji su ga na kraju izblokirali i izbacili loptu u korner.

Foto: printscreen

 

69. minut - Korner za Zvezdu izveo je Gelor Kanga, jako loše i samo aut za Zvezdu, posle kojeg je ponovo Gabonac centrirao. Bilo je to prejako, niko od gostujućih igrača nije ni pokušao da stigne loptu.

65. minut - Izmena kod domaćih, Gojak je izašao, na terenu je najbolji igrač Ferenca Tokmak Nguen.

62. minut - Menja Milojević, Bukari je na terenu umesto Kataija.

61. minut - GOL!!!! Sami Mae postiže gol za Ferencvaroš na drugoj stativi posle kornera i ponovo dovodi Mađare ponovo u vođstvo. Loša reakcija odbrane Zvezde posle ovog prekida - 2:1

55. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Stefan Mitrović donosi izjednačenje Zvezdi - 1:1!!!! Sjajno je prošao po boku, posle prijema lopte, i onda po zemlji uz pomoć stative smestio loptu u mrežu. Ponovo će raditi VAR. Sudija Stefanski iz Poljske je ovog puta pokazao na centar!!!!

52. minut - Nova prilika za Zvezdu, Katai je centrirao, lopta je u šesnaestercu pogodila Ivanića u stomak, pa došla Pešiću, koga su zaustavili čuvari.

49. minut - STATIVA! Kakva šansa za Ferenc, Mae je bio u kontri šutirao ispred Dragovića, koga je lopta pogodila i promenila smer, lobovala već savladanog Borjana, ali se isprečila stativa i spasila kapitena Zvezde i njegove saigrače!

47. minut - Ništa od izjednačenja, Pešić je rukom primio loptu i gol je poništen!!!

46. minut - GOL!!!! Zvezda je izjednačila fenomenalnim golom Aleksandra Pešića, posle dodavanja Strahinje Erakovića!!!! Maestralan pogodak popularnog Šilje!!! Ipak, VAR će proveriti da li je napadač crveno-belih bio u ofsajdu ili igrao rukom!!!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme bakljadom navijača Ferencvaroša.

Kraj prvog poluvremena, Ferencvaroš vodi protiv Zvezde 1:0, golom Zaharijasena.

45+3. minut - Katai je bio u prodoru, lepo zalomio dva čuvara, da bi ga na kraju izblokirala odbrana Mađara i izbila loptu u korner. Isti je izveo Zvezdin Magiko, dodao Kangi, ovaj poslao dugu loptu ka Ivaniću koji se nalazio u ofsajdu.

45+1. minut - Kanga je izveo slobodan udarac i centrirao, Pešić pokušao glavom, ali je Dibuš intervenisao na vreme i sprečio potencijalnu opasnost.

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom poluvremenu.

Foto: AP/Tibor Illyes

 

44. minut - Novi korner za Ferenc izveo je Knoster, a Sami Mae šutirao u spoljnji deo mreže.

43. minut - Sada je Dragović izblokirao udarac Večejia, moglo je opasno da bude po Borjana.

42. minut - Paska je izveo slobodnjak iskosa za Ferencvaroš, da bi Ivanić odlično reagovao u dafanzivnoj ulozi, izbacivši loptu u aut.

38. minut - Rodić je vratio loptu ka golu Dibuša, Pask je intervenisao, fudbaleri Zvezde su tražili igranje rukom od strane Gojaka, ali se poljski sudija nije oglasio!

37. minut - Crvena zvezda još nije uputila udarac u okvir gola mađarskog prvaka.

Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

navijači Ferencvaroša

35. minut - Slobodan udarac za Zvezdu izveo je Gelor Kanga, na nekih 30 metara od gola domaćih, pokušao je da direktnim šutem iznenadi Dibuša. Opalio je silovito, ali dosta neprecizno, ni blizu konstrukcije gola Ferencvaroša.

32. minut - Pretili su ponovo Mađari, Traore je bio u prodoru po boku, uspeo da centrira u kazneni prostor, ali mu je lopta tom prilikom pobegla iza gol-aut linije i pripala je Borjanu.

28. minut - Ne predaje se Zvezda, posle primljenog gola nastavili su crveno-beli sa napadima pa je sada pokušao Mirko Ivanić, bilo je blizu, ne i dovoljno precizno. Kingsi Kangva je zamenio povređenog Sanoga.

27. minut - Sada je požuteo i Knoster, to mu je parni karton i neće igrati u narednom meču sa Trabzonom.

Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

 

23. minut - GOOOOOOOL!!!! Vodi Ferencvaroš, strelac je Zaharijasen, koji je iz drugog pokušaja savladao Borjana!!! Najpre je pokušao između Rodića i Dragovića, koji su zakasnili da ga izblokiraju, a potom i sam naleteo na odbijenu loptu kapitena Zvezde. Loše je počelo po Milojevićev tim!!!

22. minut - Visok ritam fudbala na obe strane, međutim, bez izrazitih prilika za postizanje golova.

19. minut - Prvi žuti karton na večerašnjem meču dobio je Strahinja Eraković, posle faula nad Maeom.

17. minut - Opasnost pred golom Zvezde, Gojak je vratio iskosa loptu u šesnaesterac, posle asistencije Traorea, ali po sreću crveno-belih nije bilo igrača u zeleno-belim dresovima tamo.

15. minut - Centaršut Kataija prihvatio je Pešić u šesnaestercu i pokušao da šutira sa peterca, ali je napravio faul u napadu i lopta je pripala Mađarima.

14. minut - Odlično je Mitrović prošao i uputio centaršut u kazneni prostor, ponovo bez konkrentnog učinka.

11. minut - Sjajan centaršut Kange, oštro je išla lopta ka Gobeljiću, koji nije uspeo da zahvati njegov ubačaj i šansa za crveno-bele je propala.

Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

 

10. minut - Fenomenalni Stefan Mitrović je probio kroz sredinu, da bi ga zatim nepropisno zaustavila dvojica igrača Ferenca na nekih 35 metara udaljenosti od gola Dibuša.

9. minut - Konačno je Zvezda prenela loptu na protivničku polovinu, međutim još traži način na ozbiljnije ugrozi golmana Dibuša.

5. minut - Opasnost nova pred golom Zvezde, Gojak je šutirao unutar šesnaesterca, ali je odbrana crveno-belih intervenisala na vreme, preciznije Aleksandar Dragović, ponovo je pokušao isti igrač, ovog puta dosta nepreciznije.

3. minut - Žestok je tempo na početku, pa su Mađari iz kontre prvi put zapretili Borjanu, Bešić je probao šut iz daljine, ali daleko od okvira gola.

Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

 

2. minut - Nova gužva pred golom Dibuša, Ferencvaroš je bio na mukama.

1. minut - Već posle prvog napada, Zvezda je zapretila! Pokušao je Gobeljić glavom da ugrozi Mađare, ali je zaustavljen i crveno-beli su dobili prvi korner.

Utakmica je počela. Sa centra su krenuli igrači Ferencvaroša!

20.55 - Meč uskoro počinje!

20.50 - Evo kako je Zvezda pre sedam dana savladala Mađare:

20.49 - Zvezdini navijači su aplauzima i ovacijama dočekali svoje ljubimce po izlasku na teren, ali su im pristalice Ferencvaroša "odgovorile" bakljadom kada su domaći igrači kročili na stadion "Grupama arena".

20.27 - Zvezda će imati ogromnu podršku u Budimpešti. Reka navijača srpskog prvaka otputovala je u mađarsku prestonicu. Više pročitajte ovde.

 

 

20:15 - Srpski izveštači koji su otputovali sa Crvenom zvezdom u Mađarsku doživeli su neprijatnost po ulasku na stadion "Grupama arena". O tome pročitajte ovde.

20.00 - Ferencvaroš je imao mnogo problema sa povredama pred ovaj meč, pa trener Čerčesov na klupi ima samo osmoricu rezervnih igrača. Među njima je i, po mnogima, najbolji fudbaler mađarskog prvaka Tokmak Nguen.

19.55 - Mnogo navijača Crvene zvezde doputovalo je tokom dana u mađarsku prestonicu. Put Delija u Budimpeštu je bio izuzetno naporan, jer ih je policija držala četiri sata na autoputu, a potom i pratila sve do glavnog grada Mađarske.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog "Informera", posvećen utakmici 4. kola H grupe Lige Evrope Ferencvaroš - Crvena zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17