• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2022

18:00

IMAŠ POBEDU, A IZGUBIŠ! Zvezda prosula DOBIJEN MEČ, Radonjićev PAO preživeo PAKAO PIONIRA (VIDEO + FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

IMAŠ POBEDU, A IZGUBIŠ! Zvezda prosula DOBIJEN MEČ, Radonjićev PAO preživeo PAKAO PIONIRA (VIDEO + FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u dvorani Aleksandar Nikolić od Panatinaikosa - 75:77 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20 ) u meču 2. kola Evrolige.

Pre početka topao doček za bivšeg trenera Dejana Radonjića koji je ovog leta preuzeo grčki tim, ali na terenu nije bilo pardona. Krenula je Zvezda odlično, Bentil, Holand i Lazić sipali su trojke za 11:6, a još kada je Mitrović zakucao, Pionir je proključao. Ipak, došli su Grci do daha serijiom 6:0, ali su se crveno beli ponovo razgoropadili i prvu četvrtinu dobili 24:18.

Drugi period igre protekao je u boljoj igri gostujuće ekipi, što su i najavili na početku deonice. Ponovo su napravili seriju 6:0, i onda je krenula rezultatska klackalica, da bi negde u finišu ovog dela Panatinaikos preuzeo vođstvo koje je zadržao do kraja poluvremena i na odmor otišao sa plus 4 - 42:38. Koliko su gosti bili bolji u ovom delu igre govori i podatak da su ga dobili rezultatom 24:14.

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS 75:77 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Migel Anhel Peres (Španija), Mikele Rosi (Italija), Jurgis Laurinavičijus (Litvanija)

CRVENA ZVEZDA: Adams 5, Ilić, Lazić 6, Marković, Martin 12, Bentil 18, Holand 4, Ivanović 7, Dobrić 7, Kuzmić, Lazarević, Mitrović 8, Topić, Raduljica 3, Petrušev 5

PANATINAIKOS: Grigoris, Li 6, Papajanis 9, Kalaizakis 2, Ponitka 10, Gudaitis 12, Bohoridis 3, Endrjus 8, Kalaicakis, Vilijams 8, Grigonis 17, 


Digla se Zvezda u drugom poluvremenu. Dobar početak, Bentli je fenomenalan, ušao je i raduljica. Rezultatska klackalica, a četvrtinu je ipak sa pola koša dobio PAO. 
 
Sjajna energija košarkaša Crvene zvezde u poslednjoj, odlučujućoj četvrtini, što je na kraju i rezultiralo pobedom. Uzbudljivo, neizvesno... I poslednja deonica bila je za priču. Pogađao je Lazić trojku, Bentil važne poene, pa kako zaboraviti poene Hasana Martina uz faul. Ipak, u finišu Zvezda tri minuta nije postigla koš, Panatinaikos pravi seriju 7:0 i ipak odnosi pobedu iz Pionira. 

Najefikasniji u timu srpskog šampiona bio je Ben Bentil sa 18 poena, a pratio ga je Hasan Martin sa 12 poena.

U pobedničkoj ekipi iz Atine istakao se Marijuš Grigonis sa 17 poena, dok je Arturas Gudaitis postigao 12 poena.

TOK MEČA

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Panatinaikos je pobedio u Pioniru 77:75.

40. minut - Vilijams gubi loptu, dobra odbrana Zvezde! Crveno-beli u napadu, neeeeeeeeee Ponitka krade loptu Ivanoviću i 20 sekundi pre kraja Panatinaikos poentira za vođstvo. Holand pokušava tri promašuje, Bentil hvata loptu i dva slobodna bacanja. Prvo promašuje. Zvezda tri minuta nije postigla poen, PAO u seriji 7:0.

Foto: Starsportphoto

39. minut -  Pokušava Bentil promašuje Lazić hvata loptu, kako je ovo važno bilo!!! Ivanović, kakva greška u najgorem trenutku. Vilijams ide, Vilijams, faul nad igračem Panatinaikosa. Dva bacanja. Vilijams precizan prvi put. i Drugi - izjednačenje. Podbacivanje... Skaču Vilijams i Dobrić za loptu. Naslonio se Vilijams na Dobrića lopta za Zvezdu! 

 

 

38. minut - Promašuje Dobrić za tri, sa druge strane Gudaitis - 71:68.  Ponovo Gudaitis - 73:70. 

37. minut - Dobrić do Hasana Martina, Poeeeen uz faul!!!! Ma sjajno!!!! Pogađa i bacanje, 12 poen Martina 71:66. Ponitka iz koraka promašuje, da li je aut za Zvezdu! Čelendž! Aut je za Zvezdu!!!

36. minut - Obostrani faul sviran Vilijamsu i Ivanoviću. Novi napad za PAO, kakav pogodak Grigonisa, treća njegova trojka 68:66. 

 

 

35. minut - Dobrić promašuje, pa faul Martina. Zakucava Dobriiiiić! Zvezda se odlepila na plus 5!!! 68:63. Grigonis ne pogađa, Papajanis pravi faul. Lazić pokušava za tri, promašuje, ali aut je za crveno-bele. 

34. minut - Ivanović pokušava i promašuje za tri, hvata Lazić, ali neee, greška Zvezde, PAO u napadu, ali spava Papajanis.

 

 

33. minut - Kalaizakis. kratko, Petrušeeeev! - 66:63.

32. minut - Ponitka je nezadrživ! Pokušava Holand za tri, ali ne pogađa ni Grigonis. Hasan Martin pogađa za dva uz faul! Pogodio je Martin - 64:63

 

 

31. minut - Tehnička klupi Panatinaikosa. Raduljica pogađa oba bacanja 58:57 za Zvezdu. Greše crveno-beli u dva napada zaredom, Ponitka zakucava - 61:58 za goste. Lazić za triiiiiii, druga trojka Branka Lazića!

 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Raduljica pogađa uz faul, sudije ne priznaju poen. Ua, sudije! Raduljica, šta je ovo... Ponovo samo jedan poen sa linije bacanja. raduljica krade loptu, kreće u napad, lopta ide do Lazića, nema faula nad Raduljicom! Panatinaikos u napadu ali kraj četvrtine - 57:56 za Panatinaikos.

29. minut - Promašuje Raduljica, a zakucava Ponitka! Vodi opet PAO - 56:54. sad je Petrušev na liniji bacanja. Polovičan učinak 56:55. Adams faulira Gudaitisa. I on kao Petrušev 57:55.

28. minut - Pao je Gudaitis faul je sviran Raduljici. Promašio je oba bacanja. Lopta je za PAO, ali Endrjus ne pogađa. Petrušev nema faula, ali biće aut za Zvezdu. Faul nad Holandom.Tajm aut. Prvi put pogađa, drugi ne 54:52. Ponitka pogađa bacanja 54:54.

Foto: Starsportphoto

27. minut - U igru će večeras prvi put Raduljica! Grigoris dva poena, ali Bentiiiil ponovo! Dva poena 53:52!

26. minut - Faul nad Lijem i - slobodna bacanja. Pogodio je prvi put bivši igrač Monaka. Drugo promašio. Šteta, ijaooooo nem atrojke za Dobrića, ali Papajanis pravi faul u napadu! Sjajan potez Bentil pogađa uz faul Vilijamsa. Pogađa i dodatno - Zvezda vodi 51:50.

25. minut - Ponovo greše crveno-beli. Faul nad Vilijamsom! Oba puta neprecizan! Pogađa Adams uz faul 49:47, precizan i sa linije bacanja 49:48 za Grke.

 

 

24. minut - Sreća pa Panatinaikos ne koristi poklon, a onda ivanović dva poena, pa Bentil za TRIIIIIIII! Druga trojka! Pakleno je u Pioniru 46:45 za PAO. Grigonis pogađa za tri - 49:45.

23. minut - Faul Mitrovića. Zvižduci u Pioniru, tehnička Mitrovića svi se pitaju zbog čega. Užas.

22. minut - Greši Mitrović, ali Grigonis pravi faul u napadu. Sada korake pravi Bentil. Papajanis ne pogađa, Sjajna akcija i zakucavanje Mitrovićaaaaaaa! Pionir je ponovo eksplodirao, ali šta vredi novi poen Vilijamsa 46:40. 

 

 

21. minut - Panatinaikos kreće prvi u drugom poluvremenu. Li je sam sebi izgradio poziciju za tri, ali promašuje. Novi napad za goste. Grigonis alej up za Papajanisa, PAO ide na plus 6 - 44:38.

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Gubi loptu Bentil, ali i Grci. Greše crveno-beli, ipak ponovo. Kraj poluvremena, Panatinaikos ide na odmor sa plus 4 - 42:38.

19. minut - Pogađa Li za tri poena. Sad vodi PAO 39:38 za Grke. Ivanoviiiiiić u poslednjim trenucima napada pogađa trojku, ali kasno, istekao je napad. Koš ne važi. Papajanis ne pogađa, ali Vilijams hvata loptu. Izbio je Bentil loptu u aut. Grigonis za tri! Najveća prednost za PAO 42:38. 

18. minut - Bentil supšta za Martina - kakvo dodavanje i kakav poen. Neeee, Papajanis pogađa uz faul. Tajm aut Jovanović. Prelepa akcija poentira Hasan Martin. Vodi Zvezda. 38:36. 

 

17. minut - Promašuje Ivanović za tri.  Ne pogađa Li skače Lazarević. Adams - štetaaaaaa nije precizan. Loši minuti za Adamsa. Nesportska lična, Grigonis pogodio oba bacanja, a imaju Grci loptu sa strane. Ponovo Grigonis za dva poena - 34:33. 

16. minut - Sjajno Lazarević krade loptu, a onda Ivanoviiiić za triiii! - 34:29! Vilijams ne pogađa, Adams hvata loptu i kreće u napad.

15. minut - Faul na Mitroviću, koji pogađa jedno od dva bacanja 29:29. Nesporazum grčkih košarkaša, Adams u kontri 31:29. 

 

14. minut - Odličan napad, ijaaaao ne pogađa Mitrović, ali i Ponitka greši.

13. minut - Bentil pogađa, ali uzvraćaju gosti trojkom. Produžio je for, sjajan potez Ivanovića 28:27.  Papajanis ostaje sam, dvojka - 28:29, PAO vodi.

12. minut - Adams naskače i promašuje. Endrjus preko dvojice i novi, osmi poen 24:22. Bolje počinju Grci drugu četvrtinu. Papajanis blokira Dobrića. Lična Lazarevića nad Vilijamsom. Oba puta precizan - 24:24.

11. minut - Otvaraju Grci drugi period igre poenima. Greši Dobrić, ali uzvraća Adams. Petrušev iiii - aut za domaće

 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Prvi poeni za Kalaizakisa - 22:18. Faul i prekršaj na Dobriću. Dobrić oba puta siguran - 24:18. Ponitka ne pogađa, ali aut za goste. Kraj prve četvrtine.

9. minut - Petrušev fauliran. Oba puta precizan 20:16. Prvo ponitka promašuje, a onda gudaitis, nema koša, ide kontra Zvezde, Martiiiiin - 22:16. Tajm aut.

8. minutu - Vilijams promašio, skok za Ponitku i faul za Dobrića. Dva slobodna bacanja za Gudaitisa. Pogađa prvi put, precizan je i drugi put - 18:16. Adams promašuje, pa i Grci greše. Sjana akcija šteta Martin nije pogodio. Gudaitis kampuje u reketu.

Foto: Starsportphoto

7. minut - Lazarević ne pogađa na isteku napada, ali Mitrović kupi loptu! Manje od sekunde pre kraja Mitrović pogađa uz faul! Pogađa Mitrović i bacanje - 18:14. Već 5 skokova ima Luka Mitrović.

6. minut -  Gube loptu domaći, Endrjus 3 poena i serija PAO 6:0, ali uzvraća Zvezda, pa onda Luka Mitrović zakucava preko Gudaitisa 15:14. Ludnica u Pioniru.

5. minut - Endrjus  dva plus jedan. Posle koša i faul! Precizan sa linije bacanja.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

4. minut - Laziiiiiiić trojka! nastavlja se crveno-bela artiljerija, crveno-beli vode 11:6!

3. minut - Vilijams pogađa za PAO. Bentil, pa Holand! Sipa Zvezda trojke!

2. minut - Ivanović promašuje, ali je zato Papajanis sad precizan. Faul Mitrovića u napadu. Li promašuje za tri, ali ne i Bentil! Crveno-beli vode 3:2.

1. minut - Počela je utakmica, prvi napad za Zvezdu. Mitrović se zagradio šutirao preko Papajanisa ali promašio. Ni Grci nisu bili uspešni. Papajanis promašuje. 

 

 

UŽIVO

18:59 - Još jedan poklon za Radonjića pred početak meča. Slika sa njegovim likom. 

18:54 - U toku je predstavljanje ekipa. Utakmica uskoro počinje

 

 

18:47 - Navijači Zvezde su gromoglasno i aplauzima pozdravili trenera Panatinaikosa Dejana Radonjića koji je prethodnih sezona sa crveno-belima osvojio sve što se moglo osvojiti. Izuzetna atmosfera u prepunom Pioniru.

Foto: Informer

18:40 - Delije su ponovo na Evroligi. 

Foto: printscreen

18:30 - Odlična vest za navijače Crvene zvezde je da se Ognjen Dobrić oporavio i igraće večeras.

Dobro veče i dobrodošli na blog uživo utakmice Crvena zvezda - Panatinaikos na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boce

pre 1 godinu

Zvezdi je pod hitno potreban iskusan organizator igre koji pod pritiskom neće da pravi greške kao Ivanović a Dobrić bi morao više timski da igra ne da da i loptu pa šutira iz nemoguće situacije kad se meč lomi.Tu mora i trener da igra neku ulogu i da smiri igrače tajm autom ne da dozvoli da greše i igraju neorganizovano

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17