• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2022

16:00

ZVEZDA PREŽIVELA DRAMU U NIŠU!  Pešić u 97. minutu spasio crveno-bele! Gostima PONIŠTEN penal, Radnički sa DEVETORICOM nije izdržao! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA PREŽIVELA DRAMU U NIŠU! Pešić u 97. minutu spasio crveno-bele! Gostima PONIŠTEN penal, Radnički sa DEVETORICOM nije izdržao! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički na Čairu rezultatom 1:2 (0:0) u 16. kolu Superlige golom Aleksandra Pešića u 97. minutu utakmice

Junak Zvezde bio je Aleksandar Pešić kada su svi već pomislili da je gotovo. Delovalo je da će šampion ostati bez tri boda u Nišu, ali je u 97. minutu Pešić postigao drugi gol i stavio tačku na Zvezdino mučenje. 

Pešić prekinuo mučenje Zvezde

Zvezda je povela u 67. minutu golom Pešića, ali je Radnički iako sa desetoricom na terenu uspeo golom Marjanovića da izjednači 1:1 u 73. Kada je delovalo da je sve gotovo u 95. minutu Etongu je dobio crveni karton zbog udaranja Milunovića, Radnički je ostao sa devet igrača, a onda je Pešić u poslednjim momentima susreta dao gol za konačnih 2:1!

Foto: Starsportphoto

 

Šampion je od početka nametnula svoj ritam i stvorila veći broj prilika, ali je golman Rosić bio nepremostiva prepreka.

Prvu veliku šansu Milojevićev tim imao je u 10. minutu kada se lopta odbila Kangi, koji je pokušao sa velike udaljenosti da dovede crveno-bele u vođstvo. Svi su videli loptu u mreži, da bi se niotkuda stvorio Jamkam i ispred gol-linije sprečio radost gostiju.

Do odlaska na odmor crveno-beli su stvorili tri izgledne prilike, dok im je u samom finišu prvog poluvremena poništen i jedanaesterac! No, krenimo redom.

Najpre je Milunovićev udarac glavom posle kornera Kange, raspoloženi Rosić odbranio, da bi „slobodnjak“ Gabonca 35. minutu završio u naručju „jedinice“ Radničkog.

Foto: Starsportphoto

Bukari i Mesarović u duelu

Drugu najbolju priliku propustio je Mirko Ivanić, kada je posle ubačaja Bukarija uspeo dvaputa da šutira ispred Dragana Rosića, koji je čudesnom intervencijom ipak uspeo da ostane nesavladan.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena, arbitar Marko Ivković dosudio je penal za klub sa Marakane, zbog prekršaja Saše Jovanovića nad Bukarijem. Usledio je signal iz VAR sobe, pa je Lajkovčanin pozvan da se sam uveri u svoju odluku. Posle odgledanog snimka, odlučio je da promeni mišljenje i poništi jedanaesterac u korist srpskog prvaka.

RADNIČKI NIŠ - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:0)

STADION: Čair. STRELCI: Marjanović 73 - Pešić 68,90+7. SUDIJA: Marko Ivković. Žuti kartoni: Stojanović, Jamkam, Pejović, trener Lalatović, Petrov, Etonga, pomoćni trener Dragan Šarac, Rosić (Radnički) - Kanga, Borjan (Crvena zvezda). Crveni kartoni: Jamkam, Etonga (Radnički)

RADNIČKI NIŠ: Rosić - Pejović, Jamkam, Stajić, Dimić (63. Savić) - Jovanović, Mesarović, Stojanović (46. Gafu), Etongu, Cvetković  - Štulić. Klupa: Stevanović, Ajdar, Gaku, Marjanović, Mihajlović, Petrov, Petrović, Savić, Tomić, Đorđević, Đurišić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović (69. Gobeljić), Rodić - Kanga (82. Krstičić), Mijailović - Bukari, Ivanić (56. Katai), Mitrović (56. Mustafa) - Pešić. Klupa: Popovića, Azarov, El Fardu Ben, Gobeljić, Katai, Krstičić, Mijatović, Mustafa, Pankov, Srnić i Stanković.

U nastavku meča Zvezda je nastavila da plete „sitan vez“ oko gola Radničkog, međutim, silan pritisak nije urodio plodom. Uprkos činjenici da su konstantno imali loptu više u posedu, crveno-beli nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Rosiću.

 

Standings provided by Sofascore

 

Posao Milojevićevim izabranicima dodatno je olakšalo isključenje Jamkama, koji je u 58. minutu upario kartone, a samo deset minuta kasnije Nišlije su potpisale kapitulaciju.

Repriza viđenog u Novom Sadu, na prethodnom gostovanju Crvene zvezde, samo što je ovog puta centaršut uputio Srđan Mijailović, a Aleksandar Pešić pred svojim Nišlijama zatresao mrežu za 0:1.

Nije prošlo ni pet minuta, kada je trener Nišlija Lalatović odlučio da napravi trostruku promenu. Jedan od igrača koje je poslao na teren Marka Đurišića, Savu Petrova i Sašu Marjanovića.

Upravo je ovaj poslednji, bivši vezista Partizana, u prvom kontaktu sa loptom, posle samo šezdesetak sekundi provedenih na terenu, postigao izjednačujući pogodak i šokirao odbranu crveno-belih – 1:1.

Pokušavala je Zvezda do kraja da dođe do trijumfa, ređale su se šanse posle centaršuta Kataija po zemlji, pa pokušaja Mijailovića glavom nakon ubačaja Mustage u nastavku iste akcije, ali lopta prosto nije htela u mrežu.

Ali u 97. minutu, posle ubačene lopte Kataija, Aleksandar Pešić je udarcem glavom postigao svoj drugi gol na meču i u svom gradu, pred svojim Nišlijama, doneo trijumf crveno-belima.

TOK MEČA

Kraj utakmice, Crvena zvezda je pobedila Radnički rezultatom 2:1.

96. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Aleksandar Pešić posle ubačaja Kataija postiže gol za 1:2.

94. minut - Korner za Zvezdu, Ben je pored lopte. Centaršut i makazice Krstičića, kakav bi to bio evrogol veziste crveno-belih, lopta je otišla pored gola. Žuti karton za golmana Rosića.

90+2. minut - Direktan crveni karton za Etongu, posle udaranja Milunovića. Radnički je sa devetoricom na terenu, u međuvremenu Borjan je takođe opomenut.

90+1. minut Milunović je ostao na zemlji posle udarca Etonge, koji je štopera Zvezde zakačio namerno po licu. VAR je pozvao Ivkovića da pogleda potencijalno isključenje za igrača Radničkog!

90. minut - Igraće se još četiri minuta na Čairu.

89. minut - Sada je upisan i pomoćnik Lalatovića Dragan Šarac.

87. minut - Novi korner za Zvezdu, Mijailović je centrirao, a izbacio Marjanović loptu.

86. minut - Žuti karton za Etongu.

85. minut - VELIKA PRILIKA ZA ZVEZDU!!! Katai je po zemlji centrirao, lopta je prohujala ispred gol linije gde nikog nije bilo od Zvezdinih fudbalera, da bi u nastavku iste akcije Mustafa centrirao Srđan Mijailović zahvatio loptu glavom na petercu i šutirao, ali se od zemlje odbila preko gola.

82. minut - Izmena u Zvezdi, Nenad Krstičić menja Kangu.

81. minut - Žuti karton za Savu Petrova, jer je šutnuo loptu posle sudijinog zvižduka.

80. minut - Ne dozvoljava Rosić bilo kakvu opasnost u finišu meča, svaka lopta upućena ka njemu završava u njegovim rukama.

77. minut - Sjajan prodor i šut Pešića, još bolje brani Rosić, jednom rukom je skinuo već viđen gol.

73. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! Radnički je izjednačio, Saša Marjanović u prvom kontaktu sa loptom postiže gol za Nišlije i izjednačava na 1:1!!!!

72. minut - Trostruka promena u Radničkom: Saša Marjanović će igratiumesto Aleksandra Pejovića, Sava Petrov umesto Stefana Cvetkovića, dok će umesto Aleksandra Mesarovića u nastavku igrati Marko Đurišić.

70. minut - Silovit udarac Mijailovića brani fantastično Rosić.

69. minut - Izašao je Dragović, u igri je Marko Gobeljić.

68. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Zvezda vodi, Aleksandar Pešić je strelac posle udarca glavom - 0:1!!!! Preslikana akcija iz Novog Sada kada je Zvezda takođe postigla gol, centrirao je Mijailović, a popularni Šilja zatresao mrežu!!!!

66. minut - Zbog učestalih prigovora, žuti karton je dobio i trener Radničkog Nenad Lalatović.

63. minut - Nova promena u Radničkom, izašao je Stefan Dimić, a na terenu je Milan Savić. 

60. minut - Slobodan udarac izveo je Aleksandar Katai, koji je pogodio "živi zid", ništa od opasnosti po Rosića.

58. minut - Mburi Jamkam je dobio crveni karton! Radnički nastavlja sa desetoricom, pošto je desni bek Nišlija dobio drugu javnu opomenu posle faula nad Mustafom. Ivković mu je nekoliko puta progledao kroz prste, ali sada mu nije oprostio. Zvezda ima igrača više i još pola sata da promeni rezultat.

56. minut - Dvostruka promena u Zvezdi, Aleksandar Katai je zamenio Mirka Ivanića, dok će umesto Stefana Mitrovića u nastavku meča igrati Ibrahima Mustafa.

55. minut - Pešić je bio pred golom Nišlija, izborio se za šut iz teške situacije posle dodavanja Ivanića, ali je lopta otišla u korner. Isti je izveo Kanga, Dragović promašio loptu, a Eraković posle lošeg boksovanja Rosića, bio nesitguran pred golom domaćih i propala je šansa.

53. minut - Serija kornera Crvene zvezde, ali Radnički se uspešno brani. Kanga je poslao dubinsku loptu, dugo je letela i na kraju završila u Rosićevim rukama.

Foto: Starsportphoto

 

51. minut - Sada i prvi udarac za Radnički ka Borjanu, probao je Saša Jovanović sa velike daljine, veoma neprecizno, bez potrebe da interveniše kapiten srpskog šampiona.

50. minut - Prvi korner za crveno-bele u nastavku. Izveo ga je Kanga posle kratke kombinacije sa Mitrovićem, Jovanović je u skoku izbacio loptu iz svog šesnaesterca.

48. minut - Prvi pokušaj Zvezde u drugom poluvremenu, Kanga je našao Pešića koji je opalio iz prve u šesnaestercu, ali neprecizno ni blizu cilja.

47. minut - Radnički je bio u kontri, imale su Nišlije priliku da ozbiljno zaprete Borjanu, ali je Štulić napravio prekršaj u napadu.

46. minut - Umesto Stojanovića igraće Gafu u Radničkom.

Počelo je drugo poluvreme.

Uskoro počinje drugo poluvreme.

Završeno je burno prvo poluvreme, bez golova na Čairu: Radnički - Crvena zvezda 0:0.

45+2. minut - Proverio je i sudija Ivković ovu situaciju, NEMA PENALA!!! Poništio je Ivković prvobitnu odluku.

45. minut - igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu!

44. minut - Penal za Crvenu zvezdu!!! Posle starta Saše Jovanovića nad Bukarijem, sudija Ivković je pokazao na belu tačku. Proveriće VAR ovu situaciju!

41. minut - Kakva šansa za Crvenu zvezdu. Posle ubačene lopte Bukarija, Dragović je probao pa je izblokiran, lopta je došla Ivaniću koji je takođe šutirao, ali je Rosić čudesnom intervencijom uspeo da održi Radnički u igri i ostane nesavladan. Velika prilika za Milojevićev tim.

38. minut - Izborio se Ivanić za udarac i izborio novi korner za Zvezdu, posle kojeg se Radnički odbranio.

36. minut - Kraći prekid usledio je posle sudara Kange i Mesaroviću. Pošto je ukazana lekarska pomoć obojici, vratili su se na teren.

35. minut - Faul je napravio Jamkam na nekih 16-17 metara od Rosića. Slobodan udarac za Zvezdu i dobra prilika da se dođe do vođstva. Direktan šut Kange iz "slobodnjaka" završio je u naručju Rosića.

Foto: Starsportphoto

 

33. minut - Slobodan udarac izveo je iskosa Kanga, iz drugog plana natrčao Pešić i zahvatio loptu glavom, da bi je ipak poslao daleko pored Rosićevog gola. Ni blizu opasnosti za golmana Radničkog.

30. minut - Uzvraća Radnički iz kontre, imali su tri na dva niški fudbaleri, ali se Zvezda odbranila. Domaćin je dobio samo korner, posle kojeg je Pejović centrirao, što je bio lak posao za Milojevićeve izabranike, koji su preneli loptu na protivničku polovinu.

29. minut - Novi korner za Crvenu zvezdu. Prekid je izveo Kanga, a Milunović u skoku odlično šutirao glavom sa nekoliko metara, ali je Rosić još bolje intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Najbolja prilika za goste.

28. minut - Žuti karton i za Aleksandra Pejovića, kapiten Radničkog je sa dve ruke povlačio Kangu i našao se u Ivkovićevoj beležnici.

26. minut - Korner za Radnički, sve više pritiskaju domaći. Izveo ga je kapiten Pejović, lopta je preletela Jamkama, došla na drugu stativu, pa opet stigla Pejoviću nazad, usledila je finta kojom se oslobodio Pešića, a potom šutirao silovito daleko od Borjanovog gola.

25. minut - Napada Radnički, nova šansa za Nišlie, Jovanović je odigrao Pejoviću, a ovaj produžio na stranu do Cvetkovića koji se odlučio na šut, ali pravo u Borjana. Kapiten Zvezde je bio odlično postavljen.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Prvi žuti karton i za goste, zbog grubog starta nad Pejovićem, požuteo je Gelor Kanga.

23. minut - Novi obećavajući napad srpskog šampiona, Bukari je opdlično odigrao povratnu Pešiću, a špic crveno-belih poslao loptu nebu pod oblake.

20. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, ali Milunovićev udarac otišao iznad Rosićeve prečke.

16. minut - Nišlije su opet u beležnici Marka Ivkovića, požuteo je najzapaženiji pojedinac kod Radničkog Jamkam. Na drugoj strani Bukari nije uspeo da završi akciju crveno-belih koja je obećavala.

15. minut - Novi nalet Radničkog, Cvetković je bio na boku i uspeo da centrira, ali je to sa lakoćom pokupio kanadski reprezentativac Milan Borjan.

13. minut - Dragović se odlično postavio i naterao Štulića da košarkaškim rečnikom napravi faul u napadu.

Foto: Starsportphoto

trener Radničkog Nenad Lalatović

12. minut - Borjan je odlično ispucao ka Mitroviću, centrirao je Zvezdin fudbaler, odbrana Radničkog odbila do Kange, čiji je šut izblokiran i crveno-beli će dobiti novi korner.

10. minut - Kakva šansa za Zvezdu, posle slobodnog udarca lopta se odbila Kangi, usledio je projektil sa velike udaljenost, ali opet se isprečio Jamkam i izvadio čist gol. U nastavku akcije, posle kornera, Pešić je imao priliku, međutim, Radnički odoleva pred svim naletima gostiju.

9. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Andreja Stojanović iz Radničkog, posle povlačenja za dres Bukarija.

6. minut - Milojevićev tim je zapretio iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, ponovo je Jamkam otklonio opasnost.

- Navijači Zvezde ponovo su izrazule svoj stav oko izbora Nenada Bjekovića za predsednika FSS:

4. minut - Sada preti Radnički. Borjan se poigrao sa Nikolom Štulićem, kratko je uspeo kapiten Zvezde da interveniše, ali je izgubio duel sa bivšim napadačem Partizana, dok je u nastavku akcije Stefan Dimić pokušao da ga lobuje, ali bezuspešno.

3. minut - Odmah preti Zvezda. Napadao je Ivanić, ali je zaustavljen, potom je usledio centaršut Rodića ka Bukariju, koji je prosledio loptu Pešiću, međutim, odbrana Radničkog je osujetila i ovu potencijalnu opasnost.

1. minut - Utakmica je počela!

16.58 - Akteri izlaze na teren. Meč uskoro počinje.

16. 50 - Nenad Lalatović je tokom trenerske karijere tri puta pobeđivao klub u kome je stekao igračku slavu.

16.43 - Crveno-beli su iz protokola za gostovanje na Čairu izostavili Kingsija Kangvu, reprezentativac Zambije ima manjih problema sa ložom, zbog kojih nije ni trenirao, pa na Marakani nisu želeli ništa da rizikuju pred važan duel sa Trabzonom u Ligi Evrope.

16.24 - Jedinu promenu na prethodni duel u Novom Sadu, trener crveno-belih Miloš Milojević napravio je izostavljanjem Aleksandra Kataija. Umesto Zvezdinog Magika od prvog minuta počeće Stefan Mitrović.

16.04 - Zvezda u ovaj meč ulazi sa šest uzastopnih pobeda, u prethodnom periodu Milojevićevi izabranici slavili su protiv: Vojvodine (2:0), Radničkog u Kragujevcu (1:0), Spartaka (3:0), novosadske Mladosti (4:0), Napretka (1:0) i Novog Pazara (2:1). 

Nišlije su u prošloj rundi savladale Javor sa 2:0 i prekinule seriju od dva susreta bez pobede.

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog "Informera", posvećen utakmici 16. kola Superlige Srbije Radnički Niš - Crvena zvezda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija