• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2022

14:30 >> 17:23

ZVEZDA PREŽALILA EVROPU I SLAVILA PROTIV LUČANACA! Šampion nastavio da melje u Superligi! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA PREŽALILA EVROPU I SLAVILA PROTIV LUČANACA! Šampion nastavio da melje u Superligi! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 18. kola Superlige Srbije savladali su Mladost iz Lučana 2:0 (1:0)

Crvena zvezda je bila uzdrmana eliminacijom iz Evrope, ali nije dozvolila da doživi neuspeh i u Superligi Srbije. Uspešno su crveno-beli prebrodili evropski krah, pa je Mladost iz Lučana kući otišla praznih džepova!

Ofanzivno od samog starta su izabranici Miloša Milojevića ušli u ovaj meč, Bukari je bio raspoložen i konstantno ugrožavao golmana gostiju, ali se na pogodak čekalo do 13. minuta, kada se Aleksandar Katai upisao u strelce. 

Odolevala je Mladost, imala je i sreću kada je Kings Kangva pogodio stativu. Međutim, nastavili su crveno-beli da pritiskaju, i došli du pogotka. Na centaršut Pešića najbolje se snašao Magiko i postigao šesti gol u domaćem elitnom rangu takmičenja.

Foto: Starsportphoto

 

Interesantno, samo minut ranije mogla je situacija da bude potpuno drugačija! Mirić je uposlio mladog Jojića (19), ali je on slabo šutirao i odlična šansa otišla je u nepovrat!

Da povise rezultat imali su u nekoliko navrata priliku Pešić, Katai i Bukari, ali nisu uspeli da savladaju Samčovića. Najbolja šansa za Mladost u prvom delu susreta viđena je u 33. minutu kada je dobio povratnu loptu Bojović, ali je Milunović spasio dva puta gol! Propala je odlična prilika da ubojiti napadač stigne do 100. pogotka u elitnom rangu.

Olakšan je bio posao šampionu Srbije u drugom poluvremenu, jer je u 50. minutu crveni karton dobio kapiten ekipe iz Lučana, Milošević! Bio je neoprezan, oštro startovao na Kangu i zasluženo napustio teren! Četiri minuta kasnije poništen je gol Kataiju, jer je nekoliko trenutaka pre toga viđen faul u napadu Pešića, koji je i spustio loptu Zvezdinom Magiku!

Igrao se 77. minut kada je Katai izmamio uzdahe na tribinama,  ali lopta je pogodila prečku! Samo nekoliko sekundi kasnije Ivanić je povisio na 2:0 prelepim udarcem sa oko 20. metara! Do kraja susreta su mogli Katai i Ivanić da zatresu mrežu, ali je na semaforu ostalo 2:0! Mogao je Mirić da ublaži poraz svog tima dva minuta pre kraja, ali lopta završila pored stative...

Debakl u Monaku je bio težak udarac za srpskog šampiona, ali na Marakani i dalje uveravaju da će glavno ovosezonsko merilo biti učinak u prvenstvu. 

 

CRVENA ZVEZDA - MLADOST  2:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić"                                 Sudija: Momčilo Marković

Strelci: Katai 13, Ivanić 77                                    Crveni karton: Milošević

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Azarov - Kangva, Srnić - Bukari, Kanga, Katai - Pešić.

MLADOST LUČANI: Samčović - Ćirković, Milošević, Leković , Baha, Vesnić Ješić, Jojić, Mirić, Radivojević, Bojović

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Kraj meča i nova tri boda za crveno-bele!

88. minut - Marko Mirić je promašio najveću šansu za  Mladost i šutirao pored gola Borjana...

84. minut - Dunđerski je u igri umesto Ćirkovića, a Bojovića je zamenio Babić. 

83. minut - Ivanić je kombinovao sa Pešićem i umalo se ponovo upisao u strelce...

81. minut - Katai je gađao je glavom, ali preko gola...

77. minut - GOL! Sjajan šut Kataija, ali lopta je pogodila prečku, a samo nekoliko sekundi kasnije Ivanić je povisio na 2:0 prelepim udarcem sa 18-19 metara!

69. minut - Azarov je napustio teren, jer nije u poptunosti spreman za ceo meč, a menja ga Milan Rodić!

68. minut - Kanga je imao odličnu šansu da ugrozi Samčovića, ali mu je Baha izbio loptu.

67. minut-  Ivanić je dobio šansu u završnici umesto Kangve

Foto: Starsportphoto

 

66. minut - Azarov igra i više nego korektno danas! Bek Zvezde je izborio slobodan udarac na levoj strani, a potom uposlio Milunovića koji je glavom gađao preko prečke.

59. minut - Umesto Srnića u igri je Jovan Mijatović.

58. minut - Umesto Radivojevića u igru je ušao Udovičić.

54. minut - Sada je poništen gol Kataiju, jer je nekoliko trenutaka pre toga viđen faul u napadu Pešića, koji je i spustio loptu Zvezdinom Magiku!

50.minut  - Crveni karton za kapitena ekipe iz Lučana, Miloševića! Bio je neoprezan, oštro startovao na Kangu i napustio teren!

46. minut - Počeo je drugi deo susreta

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela ovog duela! Zvezda zadovoljnija ide na pauzu, a ima za čime da žali Mladost...

43. minut - Ponovo u odličnoj šansi Bojović, ali je šutirao malo preko gola Borjana!

41. minut - Kings Kangva je napravio faul nad Bahom i zasluženo dobio žuti karton.

39. minut - Mirniji period igre...

Foto: Starsportphoto

 
 
 

33. minut - Najbolja šansa za Mladost! Dobio je povratnu loptu Bojović, ali je Milunović spasio dva puta gol! Propala je odlična prilika da Bojović stigne do 100. pogotka u elitnom rangu.

30. minut - Lepo je centrirao Azarov, najviši u skoku je bio Pešić, ali nije bio precizan.

27. minut - Pokušao je Baha sa 30 metara, ali je to bilo prilično lako za Milana Borjana.

22. minut - Lepo su sada kombinovali Katai i Pešić, ali se dobro snašla odbrana Mladosti.

Foto: Starsportphoto

 

20. minut - Pešić je bio sam ispred gola, ali je pogrešio jer je hteo da uposli nekog od saigrača...

17. minut - Opalio je Katai sada sa 25 metara, ali nije bilo problema za Samčovića.

13. minut - VODI ZVEZDA, Katai je strelac! Nakon što je Kangva pogodio stativu, na centaršut Pešića najbolje se snašao Magiko i postigao šesti gol u Superligi Srbije!

12. minut - Sjajna prilika za gostem Mirić je uposlio mladog Jojića (19), ali je on slabo šutirao i odlična šansa otišla je u nepovra!

7. minut - Raspoložen je danas Bukari i konstantna je pretnja timu iz Lučana. Sada je Leković odlično intervenisao ispred ofanzivca Zvezde... 

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Šut Bojovića posle proigravanja Mirića, ali nije bilo opasno po gol Borjana.

4. minut - Prvi korner na meču za Crvenu zvezdu izveo je Kanga, stigla je lopta do Bukarija koji je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". Prilika za Bukarija, ali budan je Samčović.

15:30 - Sportski direktor domaće ekipe, Mitar Mrkela, uručio je dres sa brojem 100 Nemanji Milunoviću, Slavoljubu Srniću sa brojem 200, a Milanu Borjanu sa 250, koliko su oni odigrali mečeva u crveno-belom dresu.

15:28 - Igrači su izašli na teren. Inače, nema Stefana Mitrovića zbog stomačnog virusa.

15:20 - Oko 1000 gledalaca je na našem najvećem stadionu

15:00 - Slaba je poseta u na "Marakani", a ni vremenski uslovi nisu sjajni.

14:36 - Na klupi Crvene zvezde su Nikola Vasiljević, El Fardu Ben, Mirko Ivanić, Stefan Leković, Jovan Mijatović, Nemanja Motika, Ibrahim Mustafa, Radovan Pankov, Prucev, Milan Rodić i Sanogo. Na klupi Mladosti su:  golman Bjelicana, Đorđe i Filip Babić, zatim Dunđerski, Mitrović, Radovanović, Stojanović, Udovičić, Veličković, Žunić i Đerković

14:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa utakmice Crvena zvezda-Mladost Lučani.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17