• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

10:08

RAKOČEVIĆ OTKRIO ŠTA DELIJE MOGU DA OČEKUJU OD NOVOG TRENERA: Kod njega se zna ko je LIDER! Nije on selektirao ekipu, ALI...

printscreen

Crvena zvezda

RAKOČEVIĆ OTKRIO ŠTA DELIJE MOGU DA OČEKUJU OD NOVOG TRENERA: Kod njega se zna ko je LIDER! Nije on selektirao ekipu, ALI...

Podeli vest

Navijači KK Crvena zvezda čekaju zvanično predstavljanje crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića, a očekuje se da će ga videti na delu već u četvrtak od 19 časova, kada crveno-beli na svom terenu dočekuju ASVEL. O iskusnom treneru izneo je mišljenje i nekadašnji as crveno-belih Igor Rakočević

Rastali su se Crvena zvezda i Vladimir Jovanović posle samo četiri meseca saradnje, a beogradski velikan već je pronašao naslednika bivšem treneru.

Na Mali Kalemegdan stiže legenndarni stručnjak Duško Ivanović, a njegov dolazak najavio je Igor Rakočević. 

- Ja imam odlično iskustvo sa Ivanovićem, kako lično, tako i ekipno u smislu da su ekipe koje je on vodio obično pravile veoma dobar rezultat i eventualno osvajale razne bitne i velike trofeje. Ono što sam iz svog ugla video je da je iz velikog broja igrača uspeo da izvuče skoro maksimum ili čak maksimum. Znam da su mnogi igrači kod njega napravili veliki, veliki korak unapred, kao i ja i da su posle toga imali stvarno vrhunske karijere. Mislim da je u svakom slučaju jako dobar izbor za trenera - počeo je u razgovoru za Mondo Igor Rakočević .

Foto: Starsportphoto©

 

Bivši reprezentativac naše zemlje je u sezoni 2008/09 sa Ivanovićem na klupi bio najbolji strelac Evrolige i ACB lige.

- On je pod svojom dirigentnskom palicom imao mnogo Argentinaca koji su vrlo vrlo sličnog mentaliteta kao i mi. Oni su onako borbeni, radnici su, vatrenog su karaktera i iz njih je umeo da izvuče stvarno maksimum. Recimo Luis Skola, Andreas Noćioni, Pablo Priđioni, to su momci koji imaju sličan mentalitet kao mi, a kod Duška su igrali najbolje. Svaki igrač svakog trenera doživljava subjektivno. Postoje igrači koji funkcionišu najbolje kada najviše i najjače treniraju. Postoje igrači koji igraju najbolje kada imaju laganiji i opušteniji trening. Ja mogu da pričam samo u svoje ime i da kažem da meni izuzetno odgovara kada se jako, jako iscrpno radi na treningu. Meni i Mirzi Teletoviću je to izuzetno odgovaralo. Opet, ima drugih igrača, kojima odgovara lakši rad i njihovo je puno pravo da imaju svoje mišljenje, ja mogu samo za sebe da pričam. Meni je izuzetno odgovaralo kad god sam imao trenera gde se jako teško i iscrpno radilo. Kod Perasovića u Taukeramici, kod Bože Maljkovića bila je vrlo slična situacija u filozofiji treninga i kod obojice sam imao prilike da igram i isto sam igrao odlično- rekao je Rakoćević i dodao:

Foto: AP/Photo

 

- Ono što mogu da kažem za njegov rad je da je on izuzetno pravičan trener. Ima svoju filozofiju, ima zadatke koje postavlja pred svakog igrača i ako taj igrač te zadatke ispunjava na treningu i na utakmicama, onda ima i pravo da dobije ono što mu sledi, što zaslužuje. Duško Ivanović ima filozofiju da uspe da usmeri igru cele ekipe tako da se jasno zna ko su lideri ekipe i od kojih igrača se najviše očekuje. Ja takođe mislim da je izuzetno bitno u ekipi da se zna kojih par igrača su lideri i od kojih se najviše očekuje u određenih segmentima igre. Automatski hemija takve ekipe je dobra da svi igrači znaju na čemu su. Onda je mnogo lakše igrati sa tim uverenjem u glavi da nema velikih oscilacija u ulogama na terenu. To daje igračima vreme i mir da se sve impelentira u ekipu i da dođe do svog ličnog cilja, a to je da pruža dobre igre! Pamtim da u vreme kada sam igrao kod njega i ako vodiš 15, 20, 25 razlike, a ostalo je dva minuta do kraja, on bi znao maltene u stavu da se kreće na liniji terena i vidi se da mu je neverovatno stalo do svakog poena, do svake odbrane. Mene je to izuzetno motivisalo, a kada se to sklopi sa publikom koja takođe šalje igračima energiju koju igrači reflektuju, mislim da to može da bude zaista dodatni plus i dodatna snaga - rekao je bivši igrač Crvene zvezde.

Upitan je Rakočević šta navijači Crvene zvezde mogu da očekuju od Duška Ivanovića?

- Ja sam siguran da će biti kvalitetan rad, siguran sam da će Duško dati sve od sebe da izvuče maksimum iz ekipe. Istina je da nije on selektirao ekipu, da nije on birao igrače i dosta je nezgodno za trenera da dođe u ovako delikatnom momentu kada rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju , ali nadam se da će imati dovoljno vremena i prostora da napravi svoju ekipu, da napravi svoju igru i u tom slučaju nemam nikakve sumnje da će svojim imenom i prevashodno kvalitetom pomoći Crvenoj zvezdi- poručio je Igor Rakočević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija