• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

17:10 >> 19:51

VIRTUS PREGAŽEN U PIONIRU! Rapsodija ZVEZDE za ČETVRTU u nizu! (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

VIRTUS PREGAŽEN U PIONIRU! Rapsodija ZVEZDE za ČETVRTU u nizu! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Virtus sa 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19) u 11. kolu Evrolige

Bila je Crvena zvezda pre bezmalo mesec dana na ivici ambisa. Delovalo je da će srpski šampion doživeti "debakl" u Evroligi budući da su nakon sedam utakmica imali samo jedan trijumf. Na Malom Kalemegdanu su reagovali, promenili trenera, a dolazak Duška Ivanovića ispostavio se kao pun pogodak. Ma i više od toga! 

Crveno-beli su vezali šest pobeda u svim takmičenjima, od toga četiri u Evroligi i jednu u večitom derbiju. Večeras je u Pioniru za peti trijumf u elitnom takmičenju srušen i Virtus iz Bolonje, te će iduće nedelje u prvom evroligaškom večitom derbiju Zvezda imati šansu da dođe do mesta koje vodi u plej-of - 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19). 

Foto: Starsportphoto©

Stigao je Virtus u Beograd u skraćenoj rotaciji, bez Teodosića, Odželejea i Šengelije, ali se na startu meča nije osetilo da bilo ko fali četi Serđa Skariola. Italijanski velikan je bio daleko bolji rival, posebno defanzivno kada su iznenadili crveno-bele "zonom". Ipak, kako su minuti odmicali Zvezda se sve više adaptirala na igru rivala, a posebno dobar bio je Luka Vildoza. 

Argentinac je u prvom poluvremenu, gotovo sam, vodio napadač Crvene zvezde. Sipao je trojke kako je hteo, ubacio ih čak četiri i bio "krivac" što je četa Duška Ivanovića u dva navrata nadoknadila minus od deset poena. Do kraja poluvremena Zvezda je već stigla i do preokreta, a izuzetan doprinos dao je i Ognjen Dobrić koji je odigrao najbolji meč ove sezone. 

Nastavila je Zvezda u istom ritmu i na startu treće četvrtine, rasla je prednost crveno-belih, a ni serija Danijela Heketa od 5:0 mije pokvarila atmosferu u Pioniru. Naprotiv, ubacili su potom trojke Ben Bentil i Branko Lazić. Ipak, ona posebno važna bila je trojka Ognjena Dobrića uz zvuk sirene za +12 na startu četvrte četvrtine. 

Foto: Starsportphoto©

Izuzetan doprinos dali su i Stefan Marković koji je dobio mnogo minuta budući da je Nikola Ivanović van rotacije zbog loma rebara. Ben Bentil je odradio lavovski posao protiv Džordana Mikija baš kao i Hasan Martin te Luka Mitrović. 

CRVENA ZVEZDA - VIRTUS  83:71 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Migel Anhel Perez, Emin Mogulkoč, Leandro Lezkano

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Topić

Virtus: Kordinije, Manion, Belineli, Pajola, Bako, Žaite, Lundberg, Heket, Miki, Vims, Kamara

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - KRAJ! Peta pobeda Zvezde u Evroligi. 

Foto: Starsportphoto©

37. minut - Pogodak Hasana Martina, a potom i veliki promašaj Pajole. Čini se da je Zvezda rešila pitanje pobednika - 81:64!

36. minut - Trojka za Kajla Vimsa iz auta, ali vraća to Ben Bentil - 79:63!

35. minut - Sada i trojka za Ognjena Dobrića koji se ekspresno vratio u odbranu i presekao kontru Virtusa... Spektakularan nastup Zvezdinog šutera - 76:60!

33. minut - DOBRIIIIIĆ! Utakmica sezone za Kninsku kobru, nemaju košarkaši Virtusa rešenje za reprezentativca Srbije, na drugoj strani pogađa Žaite - 73:60!

32. minut - Novi pogodak za Ognjena Dobrića, a potom i dobra odbrana Hasana Martina - 69:58!

31. minut - Promašaj Nemanje Nedovića, a potom i četvrti faul za srpskog reprezentativca koji će ponovo morati na klupu. Vraća se na parket Ognjen Dobrić. 

Treća četvrtina: 

30. minut - DOOOOOBRIĆ! BUM! BUM! BUM! Zvezda uoči poslednje deonice ima 12 poena prednosti nakon trojke Ognjena Dobrića uz zvuk sirene. Proključao je sada Pionir - 67:55!

Foto: Starsportphoto©

29. minut - Sada loptu sa leđa krade Ben Bentil, ona stiže do Vildoze koji je ponovo u "ofsajdu" pronašao Ognjena Dobrića! Upao je Virtus u Zvezdin ritam i sada nema povratka - 64:55!

28. minut - Još jednom je Vildoza bio na "liniji pasa" upisao novu ukradenu loptu, a potom u "kontri" izbacio Ognjena Dobrića koji vezuje četiri poena i vraća prednost - 62:55!

27. minut - Pad koncentracije u igri Crvene zvezde, poentira Miki, a potom loptu krade Pajola za asistenciju Danijelu Heketu koji pogađa za tri poena - 58:55!

27. minut - Nova ukradena lopta za Luku Vildozu koji se "nagradio" lakim poenima u kontri. Svestan je Serđo Skariolo da je Zvezda u ozbiljnom naletu i odmah reaguje tajm-autom trener Virtusa - 58:50!

26. minut - Lavovska borba crveno-belih, Stefan Marković je pokupio loptu od Marka Belinelija i lagano pogodio, na drugoj strani će Džordan Miki imati dva slobodna bacanja nakon faula Bena Bentila - 56:48!

25. minut - Laki poeni za Luku Mitrovića posle dobrog dodavanja Ognjena Dobrića, usledila je nova greška Žaitea kom su svirane tri sekunde u reketu. Šansa da Zvezda prelomi utakmicu i ode na osetniju prednost - 54:48

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Greška Džona Holanda sa pozicioniranjem u napadu, a potom i faul bez potrebe u odbrani. Ipak, uspeo je Ben Bentil da odbrani Džordana Mikija - 52:48!

23. minut - LAAAAZIĆ! Sedma trojka za crveno-bele iz "samo" 13 pokušaja... Još uvek Virtus ostaje u zoni, a Zvezda nastavlja da kažnjava lošu odbranu gostiju - 52:46!

22. minut - Faul u napadu za Kordinijea, a na drugoj strani lepa akcija crveno-belih i novi laki poeni za Luku Mitrovića pod košem preko Džordana Mikija - 49:46!

22. minut - BENTIIIIIIL! Evo je prva trojka i za košarkaša iz Gane koji pogađa posle povratnog pasa Luke Vildoze. Na drugoj strani siguran sa linije penala Kordinije nakon faula Ognjena Dobrića - 47:46!

21. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali pogađa Pajola za tri poena preko ruke Luke Vildoze uz zvuk sirene. Ipak, na drugoj strani ofanzivan skok za Luku Mitrovića i lagani poeni, a potom i dobra reakcija u odbrani - 44:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Laki poeni za Nemanju Nedovića posle prodora, vraća to na drugoj strani Džordan Miki sa linije penala. Imaju crveno-beli poslednji napad u prvom poluvremenu - 42:41!

19. minut - Promašio je Dobrić dodatno slobodno bacanje, ali je to na najbolji mogući način materijalizovao Ben Bentil koji pogađa posle ofanzivnog skoka - 40:39!

Foto: Starsportphoto©

19. minut - DOBRIIIIIIIĆ! Pogađa Kinska kobra flouter uz faul Ife Lundberga i imaće dodatno slobodno bacanje! Zvezda je povela prvi put od početka meča - 38:37!

18. minut - Zvezda je polako topila prednost Virtusa, a nakon poena Nemanje Nedovića sa linije penala je i zvanično "isopila" - 36:37!

17. minut - Spetljao se sada u napadu Ognjen Dobrić, a na drugoj strani u traniziciji za tri pogađa Niko Manion... Imali su crveno-beli šansu da povedu, ali Virtus ponovo odlazi na dva poseda prednosti - 33:37!

16. minut - ŠUTERSKA KLINIKA! Ne prestaje sa "sipa" trojke Luka Vildoza, pogađa i četvrtu u drugoj denici, neće više Virtus igrati "zonu" - 33:34!

15. minut - BUM! BUM! BUM! Evo je i treća za Luku Vildozu, sada je Ife Lundberg pomagao Mikiju na Bentilu, a Ganjanin lepo vraća loptu do Argentinca koji "pali mrežicu" - 30:32!

15. minut - Izuzetna odbrana Zvezde posle promašaja Bena Bentila, ipak, pogađa Žaite uz faul i koristi dodatno slobodno bacanje - 27:32!

14. minut - VILDOZAAAAAA! Evo je još jedna, ponovo posle ofanzivnog skoka, sada je najviši bio Ben Bentil i izbacio loptu do Argentinca koji cepa mrežicu - 27:29!

13. minut - Nemoguće... Šta je sada pogodio Marko Belineli preko Ognjena Dobrića, ali vraća to srpski reprezentativac na drugoj strani - 24:29!

Foto: Starsportphoto©

12. minut - HOLAAAAAAAAAAND! Cepa mrežicu Džon Holand, napokon su crveno-beli izgradili otvoren šut za Amerikanca koji prekida seriju gostiju. Potom ukradena lopta za Stefana Markovića i lagani poeni za Luku Mitrovića - 22:27!

11. minut - Dva "mršava" napada crveno-belih, oba puta je morao da rešava Vildoza. Kažnjava to Virtus koji ponovo odlazi na deset razlike posle poena Vimsa - 17:27!

Prva četvrtina:

10. minut - Nagazio je Nedović aut-liniju, ali na drugoj fantastična blokada Filipa Petruševa. Koriste crveno-beli poslednjih sedam stotinki i dodatno smanjuju prednost gostiju. Lepo se centar Zvezde oslobodio Vimsa i zakucao loptu u koš posle "alej up" dodavanja Markovića - 17:23!

10. minut - Seče Nemanja Nedović seriju gostiju i polaže posle lepog prodora. Na drugoj strani je Zvezda "preživela" nekoliko otvorenih promašaja Virtusa, te će crveno-beli imati poslednji napad u prvoj četvrtini - 15:23!

9. minut - Nova greška crveno-belih, kažnjava to Kajl Vims koji je iznudio faul Filipa Petruševa pri šutu za tri poena. Amerikanac je bio siguran sa linije penala i pogodio sva tri slobodna bacanja - 13:23!

Foto: Starsportphoto© 

8. minut - Serija promašaja crveno-belih. Nisu precizni bili Stefan Marković, potom je promašio i Džon Holand, a za kraj koš nije pogodio ni Nemanja Nedović - Virtus ponovo koristi priliku da poveća razliku u odnosu na domaćina - 13:20!

7. minut - Odličile su sudije da ostanu pri svojoj odluci... Ismael Bako je bio polovično precizan sa linije penala i ponovo povećao prednost svoje ekipe - 13:16! Zaista sporna odluka glavnog arbitra Migela Anhela Pereza koja se posebno nije dopala navijačima Zvezde!

7. minut - Sporan momenat već u finišu prve četvrtine. Jedan od arbitara svirao je faul u napadu Bakoa, ali je Migel Anhel Perez njegovu odluku promenio i dosudio faul odbrane. Ipak, reagovao je Duško Ivanović i odmah zatražio "čelindž" te će sudijska trojka gledati snimak... Prethodno se u strelce upisao i Džon Holand - 13:15!

6. minut - VILDOZAAAAAAAAAAAA! Eksplodirao je Pionir nakon spektakularnog poteza Argentinca. Posle ranog "pika" sa Martinom podigao se Vildoza za tri i pogodio. Nažalost, vraća to na drugoj strani Džordan Miki - 11:15!

6. minut - Čini se da je Petrušev malo razbudio crveno-bele, posebno napadački. Sada je reprezentativac Srbije sjajno sarađivao sa Vildozom i potom lagano pogodio - 8:12!

5. minut - Prva ukradena lopta za crveno-bele! Luka Vildoza je bio brz, oduzeo posed Kordinijeu i lagano položio u kontrapanadu - 6:11!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Još jednom je Bentil morao da šutira uz zvuk sirene i još jednom krilni centar Zvezde nije bio precizan. Odmah izmena za crveno-bele, a na terenu je umesto njega Filip Petrušev. 

4. minut - Utakmica tek što je počela, a Ivanović odmah mora da reaguje tajm-autom. Neorganizovano je još jedom delovao napad Zvezde, Bentil je šutirao uz zvuk sirene što je kaznio na drugoj strani novim košem Žaite... Virtus ima osetnu prednost već u ranoj fazi meča - 4:11!

3. minut - Dobar početak utakmice za Bena Bentila koji je još jednom precizan sa niskog posta, ali odbrana crveno-belih nije uspela da se postavi i kažnjava to Ife Lundberg, a potom i prvi koš za Žaitea - 4:9!

2. minut - Dekoncentrisano deluje Ognjen Dobrić na startu meča, upisao je i prvu izgubljenu loptu, a u kontri lako zakucava Džordan Miki - 2:5!

1. minut - Prvi napad na meču za Crvenu zvezdu, promašio je Ognjen Dobrić, ali popravlja to Ben Bentil posle ofanzivnog skoka. Ipak, vraća na drugoj strani za tri poena Danijel Heket - 2:3!

17:10 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 11. kola Evrolige između Crvene zvezde i Virutsa. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Željko

pre 1 godinu

RAPSODIJA LUKE VILDOZE SAD JE MUŠKO ,SAD JE MUŠKOO IVANOOOOVIĆ DUŠKOO

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59