• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2023

10:24

ZVEZDIN NOVI BASTA ODUŠEVLJAVA! Nadam se golu Partizana i u crveno-belom dresu i VOLIM PRITISAK!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDIN NOVI BASTA ODUŠEVLJAVA! Nadam se golu Partizana i u crveno-belom dresu i VOLIM PRITISAK!

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde Lazar Nikolić nedavno je bio strelac pobedonosnog gola na prijateljskom meču protv Kopra (1:0) i tako dao do znanja da mu uklapanje u novu sredinu neće biti problem

Lazar Nikolić je prvi igrač iz Ivanjice koji je prešao u Crvenu zvezdu od 2013. i transfera Ifeanjija Onjila na "Marakanu". 

- Prolazim prve pripreme sa Crvenom zvezdom i utisci su odlični. Saigrači su mi dosta pomogli, posebno iskusniji, stariji fudbaleri. Brzo sam se prilagodio ekipi i dobro treniram. Pogodak je ukrasio je dosadašnji period. Znači mi za samopouzdanje pred nove izazove. Nadam se da će ih biti i u prvenstvu. Bio je atraktivan gol, ali nekako svaki moj pogodak ispadne da je atraktivan, priželjkujem da se tradicija nastavi i u zvaničnim utakmicam- rekao je novinarima u Antaliji Nikolić.

Foto: Starsportphoto

 

Vrlo važan gol za bivši klub Nikolić, kojeg zovu i Basta, postigao u remiju (3:3) sa Partizanom i tako ujedno učinio uslugu aktuelnom timu.

- Već sam imao dogovoren transfer kada smo izašli na crtu crno-belima. Pogodak koji sam postigao došao je kao šlag na tortu u čitavoj priči. Ta utakmica nosila je motiv više, bio sam svestan da je ona prilika da potvrdim da me je Zvezda sa pravom izabrala. Bio sam presrećan, posebno jer sam postigao gol večitom rivalu. To je osećaj koji je potrebno da se doživi, nemoguće ga je opisati. I dan danas se kroz poruke provlači taj gol. Navijači koji mi se javljaju čestitaju i pamte ga. Bilo bi lepo da ponovim gol protiv crno-belih u dresu Zvezde.

Prilikom transfera Nikolića su u klubu dočekala poznata lica, a među njima i Veljko Nikolić.

- Sve se dogodilo u mesec i po dana. Prvi put kada sam čuo da se Zvezda interesuje za mene bilo mi je veoma drago i to mi je bio podstrek da dobro treniram i radim. Dočekao me je Veljko Nikolić sa kojim se znam još iz OFK Beograda, igrali smo četiri godine zajedno i postali bliski prijatelji. Značio mi je njegov savet jer dolazim u najveći klub na Balkanu. Nije postojao nikakav strah ili dilema. Radujem se izazovima i drago mi je što sam došao u Crvenu zvezdu. Smatram da nisam pogrešio i nijednog trenutka nisam doveo u pitanje svoju odluku. Naravno, crveno-beli dres ima svoju težinu. Postoji određeni pritisak, ali volim to. Nije kao u manjim timovima. Recimo, neuporediv je Javor sa Crvenom zvezdom u tom smislu. U Zvezdi moramo uvek da pobeđujemo što je normalno. Pritisak mi dolazi kao vetar u leđa.

Foto: Starsportphoto

 

Nikolić je tokom većeg dela dosadašnje karijere imao ofanzivniju ulogu.

- Počeo sam kao krilo, ali sam imao period u Italiji kada sam igrao ful beka i kako vreme prolazi sve se bolje snalazim na toj poziciji. Tako sam i došao u Zvezdu. Pružao sam dobre partije u Javoru i crveno-beli su to primetili. Dobro se snalazim i kao ving bek i kao klasičan bek. U Zvezdi imam kvalitetne saigrače te mogu još više da naredujem i da budem još ofanzivniji.

Činjenica da su bekovi, odnosno njihov deficit "rak rana" fudbala i nametnulo je i pitanje o reprezentativnim snovima.

- Trenutno mi je prioritet samo Zvezda. Što se tiče reprezentacije naravno da imam motiv da se dokazujem i namećem, ali vreme će doneti odgovor - skroman je bio Nikolić, kojeg prijatelji zovu i Basta.

- Basta mi je i dan danas nadimak, a dobio sam ga sa prvim fudbalskim koracima. Tako me zove i Velja Nikolić. Prija mi taj nadimak. Dobio sam ga jer sam kada sam počeo da treniram fudbal tražio da mi kupe Zvezdin dres, a ispostavilo se da u radnji imaju samo dres Dušana Baste. Počeo sam da treniram i na svakom sam treningu nosio Bastin dres, a trener dok nije zapamtio imena svih zvao me je Basta. Taj je nadimak ostao do danas. Nisam imao priliku da upoznam nekadašnjeg igrača Zvezde, ali mi je jednom prilikom dok sam bio u OFK Beogradu, a on u Laciju poslao dres što mi je veoma značilo - zaključio je Lazar Nikolić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17