• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2023

20:00 >> 22:58

ZVEZDA POTONULA U BOLONJI! Ni napada ni odbrane, a BRDO GREŠAKA! Teodosić trojkom stavio tačku!  (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA POTONULA U BOLONJI! Ni napada ni odbrane, a BRDO GREŠAKA! Teodosić trojkom stavio tačku! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Bolonji protiv Virtusa 72:84 u meču 22. kola Evrolige.

To je ekipi sa Malog Kalemegdana bio treći uzastopni poraz pred gostovanje Armaniju u četvrtak. 

Loš početak ekipe Duška Ivanovića. Niko nije očekivao da će domaći da povedu 9:0, a da gostujući tim neće moći ništa ni da ubaci, ali ni - odbrani. Potpuna doominacija italijanskog tima u prvoj deonici. Nedović je probio led prvim poenima, a Virtus je već u 4. minutu stigao do dvocifreme prednosti, koja je do kraja četvrtine samo rasla. U jednom trenutku je bilo i 19 razlike - 38:19.

VIRTUS BOLONJA - CRVENA ZVEZDA 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21)

Unipol arena. Sudije: Danijel Hijerezuelo, Emin Mogulkoč, Eduard Udijanski.

VIRTUS BOLONJA: Kordinije, Menion, Belineli, Pajola, Bako, Žaite, Šengelija, Heket, Miki, Vims, Odželeje, Teodosić

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza, Lazarević, Mitrović, Lazić, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

Nešto bolje odigrali su crveno-beli drugu četvrtinu, iako je i dalje bilo mnogo problema u napadu i odbrani. Nastavila je Zvezda sa promašajima, bilo je dosta prekida i grešaka na obe strane, pa iako su gosti dobili ovu deonicu 21:18, utisak je da je moralo mnogo bolje.

Virtus je na startu treće četvrtine održavao prednost od 13 poena, ali su domaći košarkaši zaigrali angažovanije u finišu i u poslednji deo meča ušli sa vođstvom od 70:51.

Standings provided by Sofascore

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tornike Šengelija sa 15 poena, dok je Kajl Vims ubacio 13. Srpski košarkaš Miloš Teodosić postigao je šest poena i imao dva skoka i devet asistencija za 24 minuta na terenu.

U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Luka Vildoza sa 20 poena, dok je Dalibor Ilić dodao 10. Crvena zvezda i Virtus imaju po 10 pobeda i 12 poraza.

"Crveno-beli" će u narednom kolu Evrolige u četvrtak od 20.30 sati igrati u Milanu sa Armanijem, dok će Virtus dan kasnije gostovati Asvelu.

TOK MEČA:

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Šengelija ne uspeva da pogodi, ali Zvezdi je "iscureo" napad. Teodosić stavlja tačku na meč trojkom - 84:69. Dobrić pogađa za kraj trojku za konačan rezultat - 84:72.

39. minut - Bentil poentira sa niskog posta - 81:67. Bentil preseca, dobar pas do Petruševa koji zakucava 81:69.

38. minut - Žaite pogađa jedno od dva bacanja - 79:65, Nedović sad gubi loptu.

37. minut - Vildoza pogađa uz faul dobija i bacanje - 76:62.

36. minut - Neverovatno. Serija grešaka se nastavlja. Crveno-beli su večeras zalutali u Bolonju. 

35. minut - Pajola pravi faul u napadu. Nova izgubljena lopta za košarkaše Zvezde. Lazarević nije razumeo Dobrića, Aut za domaće.

34. minut - Vildoza u prodoru, Dalibor Ilić poentira - 76:59.

33. minut - Ništa novo... Italijani održavaju ogromnu prednost i dalje je plus 19.

32. minut - Zvezda iz greške u grešku! Nova Petruševa! Belineli pogađa sa penala - 74:55.

31. minut - Ne koriste napad Bolonjezi, faul na Petruševu. Gube loptu i crveno-beli, ali je vraća  Vildoza.

 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Nova greška crveno-belih u napadu - Bako u brzoj kontri zakucava 68:51. Kraj treće deonice 70:51.

29. minut - Napada Miki dobra odbrana Petruševa, ipak faul Markovića na Belineliju. 

28. minut - Loša rešenja u napadu Petruševa, Vims za plus 15... - 64:49. Nema trojke zaq Nedovića, Ivanović posle ofanzivnog skoka dolazi do lopte, Petrušev ddobija loptu, vraća mu se lopta, ali istekao je napad. 

27. minut - Faul na daliboru Iliću. Siguran oba puta. Pajola promašuje za tri, napad za Zvezdu, fauliran Nedović. 

26. minut - Nesportski faul Vildoze. Tajm aut Ivanović. Žaite je pogodio oba bacanja, lopta je sa strane za domaće. Ivanović pravi korake...

Foto: Starsportphoto

25. minut - Lazić vraća trojku. Ovo je bilo važno. Vims, međutim odgovara - 59:44. Nova trojka Lazića - 59:47.

24. minut - Bentil na isteku napada, težak šut, promašuje. Vims pogađa za tri, ne može ovako Zvezda da se brani. 

23. minut - Faul na Vildozi pri pokušaju za tri poena. Precizan je sva tri puta. Pogađa Šengelija, a onda Vildoza greši. Mnogo grešaka napravili su crveno-beli večeras. 

22. minut - Dobrić krade loptu, a u nastavku akcije promašuje, ponovo Virtus u napadu. Vims za tri - 51:38.

21. minut - Dobrić pogađa trojku na početku drugog poluvremena - dobro je počelo. Heket promašuje, pa onda i Vims do kojeg je došla lopta. Zvezda je imala sreće. 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Bentil - ni ovo nije koš, promašuju domaći, Petrušev se snalazi na drugoj strani - 48:35, a to je i rezultat prvog poluvremena. 

19. minut - Vildozaaa - 44:33. Kasni rotacija u odbrani Zvezde, Šengelija ispod koša, faul Lazarevića. Plus 15 za Virtus - 48:33. 

18. minut - Dobrić za Mitrovića, zakucavanje - 42:31. Promašuje Teodosić, Lazarević promašuje za tri. 

17. minut - Dobrić za Lazarevića - 40:29. Žaite je precizan 42:29.

16. minut - Belineli promašuje za tri, ekipa Duška Ivanovića u napadu. Novi promašaj. Heket Vildoza ga čuva, nije poentirao.  

Foto: Starsportphoto

15. minut - Lazarević, odličan potez - 38:25. Sa niskog posta pogađa Vims - 40:25, odgovara Vildoza 40:27.

14. minut - Pogađa Vildoza bacanja - 38:21. Nema koša za Belinelija, u narednoj akciji faul na Vildozi. Ponovo je precizan. Topi Zvezda minus, 38:23. Evo nove greške ekipe iz Bolonje, aut za crveno-bele. 

13. minut - Težak šut Dobrića, dobra odbrana Belinelija, pa faul Luke Mitrovića. Bako potpuno sam u reketu zakucava 38:19.

12. minut - Vildoza greši, hvata loptu Pajola, Miki ne pogađa iz teške pozicije

11. minut - Počela je druga deonica, trojke na obe strane. 

 

10. minut - Kordinije za triii, svi su sada raspoloženi u Virtusu - 30:13. Vildoza polovičan sa linije bacanja -30:14. 

9. minut - Dalibor Ilić konačnoooo zakucavanje - 27:13.

8. minut - Bako pogađa sa penala - ubedljivi Virtus, Zvezda ne može da se sastavi - 25:9. Kordinije, novi poeni... Vildoza fauliran, pogađa sa penala 27:10.

7. minut - Novi promašaj crveno-belih, ne prolazi Teodosićev pas, ipak aut je za domaće. Neverovatno, Pajola poentira uz faul. Pogađa i sa penala - 20:9. Teodosić za Pajolu i trojka za 23:9.

Foto: Starsportphoto

6. minut - Žaite promašuje oba bacanja, pa onda Ivanović pogađa - 15:9. Faul nad Šengelijom, koji je oba puta precizan sa penala - 17:9.

5. minut - Laziiiiiiiiić pogađa za tri - 15:7, Nedović odlično reaguje u odbrani, napad za Zvezdu.Ivanović pokušava za tri - bez uspeha. Istom merom uzvraća Teodosić. 

4. minut - Pogađa Vims -13:2. Petrušev poentira, a onda Heket - 15:4.

3. minut - Konačno poeni za Zvezdu - Nedović probija led 9:2. Teodosić za Šengeliju, kasni Bentil 11:2. Promašuje Petrušev za tri.

2. minut - Crveno-beli gube loptu Šengelija pogađa za 6:0. Promašaj Mitrovića, tajm -aut Ivanović. Teodosić pogađa za tri - 9:0

1. minut - Prvi posed za ekipu Virtusa, Žaite poentira 2:0, na drugoj strani promašuje Nedović za tri, a Žaite postiže i četvrti poen 4:0. 

UŽIVO:

20.57 - U toku je intoniranje himne Evrolige meč uskoro počinje.

 

20.48 - Nešto više od deset minuta do početka, Delije prave odličnu atmosferu u dvorani Unipol.

20.31 - Trener Crvene zvezde Duško Ivanović na pres konferenciji je rekao:

- Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one koju smo odigrali u Beogradu, jer tada za Virtus nisu igrača dvojica vrlo važnih košarkaša - Miloš Teodosić i Tornike Šengelija. Očekujem od igrača da pokažu veće strpljenje, koje nam je nedostajalo na prethodnim utakmicama koje smo igrali. Taj napredak u tom segmentu se video već u nedelju, ali moramo bolje i sa mnogo energije da igramo u toj utakmici.

20.16 - Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović je izjavio da očekuje teško gostovanje u Bolonji:

- Nadam se da ćemo izvući pouke iz prethodnih mečeva gde nismo koristili neke šanse. Dobro kada brzo imate priliku za popravni radujemo se tom meču idemo na duplo kolo i utakmice u Italji, ali im se radujemo i očekujem da pružimo dobru igru - naveo je Mitrović.

 

20.00 - Tim sa Malog Kalemegdana će u Italiji imati veliku podršku navijača. Karte za duplo kolo Evrolige obezbedilo je oko 2.000 pristalica crveno-belih. Zvezdaši su pre početka ulice "okupirali" ulice i kafiće u Bolonji.

 

19.58 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Virtus Bolonja - Crvena zvezda na portalu Informer.rs. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija