• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2023

15:00 >> 18:26

ZVEZDA RAZOČARALA NA PREMIJERI! Vojvodina OTKINULA BODOVE šampionu! Sve je bilo u znaku VELIKOG SINIŠE! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto©F

Crvena zvezda

ZVEZDA RAZOČARALA NA PREMIJERI! Vojvodina OTKINULA BODOVE šampionu! Sve je bilo u znaku VELIKOG SINIŠE! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su u 20. kolu Superlige Srbije - 1:1 (1:1)

Fudbal je danas na Marakani bio u drugom planu budući da je utakmici Crvene zvezde i Vojvodine prethodio veličanstven oproštaj od Siniše Mihajlovića. Sve je bilo u znaku legendarnog srpskog fudbalera koji nas je prerano napustio, a njegov bivši klub na pravi način odao je počast slavnom asu. 

Uoči utakmice sinovima Siniše Mihajlovića uručeni su dresovi Crvene zvezde sa brojem 8 i 11, a svemu je prethodio plesni spektakl kojim su se navijači prisetili svih lepih momenata koje je Miha ostvario u crveno-belom dresu. Nakon toga sudija ALeksandar Živković označio je početak prolećne premijere na stadionu Rajko Mitić, a nakon više od 90 minuta fudbala pobednika nije bilo - 1:1 (1:1). 

Ponovo je Vojvodina bila kobna po crveno-bele. Nije došla četa Milana Rastvca da se nadigrava sa Zvezdom, branili su se Novosađani grčevito tokom čitavog meča, a organizovanom defanzivom uspeli su da ogole sve probleme koje ima sastav Miloša Milojevića. 

Ruku na srce, remiju na Marakani kumovao je i Aleksandar Pešić koji se pošteno ispromašivao budući da je samo u prvom poluvremenu propustio tri stopostotne prilike. Kazna za to bila je surova budući da je u 25. minutu pravo niotkuda Vojvodina povela golom Uroša Kabića. 

Odnos snaga se ni posle vodećeg gola Lala nije promenio, Zvezda je nastavila da kidiše na gol gostiju, a nagrada za to stigla je nekoliko minuta kasnije. Sjajno je Gelor Kanga uposlio Aleksandra Kataija, a desetka crveno-belih je lucidno lobovala nepsremnog Lazara Carevića. Tim rezultatom otišlo se i na odmor. 

Ništa angažovanija Vojvodina nije bila ni u nastavku, naprotiv, Lale su bile fokusirane isključivo na odbranu svog gola. Pokušavao je Milojević napadačkim izmenama da promeni tok utakmice i razmrda svoje igrače. Ipak, nije bilo gotovo nikakvog rezultata. 

Pretili su crveno-beli, imao je Mirko Ivanić dve velike šanse prvu u 50. minutu kada je morao da pogodi gol Lazara Carevića iz peterca, ali nije uspeo te su mreže do kraja meča mirovale. Zvezda je "kiksnula" na prolećnoj premijeri i tako dala šansu Partizanu da se nada da bi do kraja sezone mogao da se umeša u šampionsku trku. 

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA  1:1 (1:1)

Strelci: Katai 28 - Kabić 25

Stadion: Rajko Mitić     Sudija: Živković Aleksandar

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai- Pešić

Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Lazarević, Vitas, Traore, Đorđević - Topić, Zukić - Kabić, Simić, Čumić - Malbašić

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još pet minuta!

88. minut - Velika šansa... Ponovo greši Aleksandar Pešić koji ne uspeva da pogodi mrežu rivala ni četvrti put! 

78. minut - Sve više se žuri igračima Crvene zvezde, dok su se Novosađani potpuno povukli!

72. minut - Grčevito se brani Vojvodina u drugom poluvremenu, Crvena zvezda je ponovo imala veliku šansu preko Aleksandra Kataija, ali je Carević dobro reagovao - 1:1!

68. minut - Nokautirao je sada Kings Kangva Aleksadra Pešića, našao se napadač Zvezde na pogrešnom mestu i pogodila ga je lopta posle udarca veznog igrača, ostaje 1:1!

64. minut - Još jedna dobra šansa za Zvezdu, ponovo je Azarovi sjajno prošao po boku, ali je ispred Kataija dobro reagovao Jeličić. 

62. minut - Dvostruka izmena Miloša Milojevića, umesto Mijailovića i Bukarija na terenu su Kings Kangva i Stefan Mitrović! 

57. minut - Pokušao je Aleks Vigo da kombinuje sa Kataijem na desnoj strani, Argentinac je prošao, ali je sudija prekinuo igru zbog igranja rukom. 

Foto: Starsportphoto©

54. minut - Prinudnu izmenu pravi Milan Rastavac, umesto Vitasa na terenu je Igor Jeličić. 

51. minut - Sada je loše šutirao Mirko Ivanić iz izgledne situacije nakon dobre reakcije Aleksandra Pešića... Imala je Vojvodina mnogo sreće na startu drugog poluvremena, a sada još jedna kratka pauza zbog povrede Uroša Vitasa, ostaje 1:1!

48. minut - Kraća pauza na Marakani zbog pirotehnike navijača Crvene zvezde i Vojvodine.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo, sada su gosti krenuli sa centra! Odmah izmena u sastavu Zvezde umesto Rodića na terenu je Irakli Azarovi

Prvo poluvreme: 

Kraj prvog dela igre...

Foto: Starsportphoto©

45. minut - Opao je značajno ritam utakmice u finišu prvog poluvremena, čini se da igrači oba tima jedva čekaju odlazak na odmor. 

39. minut - Treći put je Aleksandar Pešić imao zicer šansu pred golom Lazara Carevića, ali je još jednom trapavo reagovao... Nižu se šanse na obe strane, ali nakon gola Kataija mreže miruju - 1:1!

35. minut - Novi nalet Vojvodine, ali je sada Milan Borjan dobro reagovao. Rasplamsala se borba nakon sjajnog starta Crvene zvezde uspeli su gosti da se oslobode uvodnog pritiska i sada se igra na obe strane terena. 

31. minut - Umalo da Zvezda dođe do potpunog preokreta, Katai je pokušao da uposli Mirka Ivanića, ali je ovoga puta golman Vojvodine dobro reagovao i presekao to dodavanje, ostaje 1:1!

28. minut - GOOOOOOOOOL! Magija. Sjajno je Aleksandar Katai uočio da je Lazar Carević izašao daleko van linije i uspeo da lobuje visokog golmana Vojvodine! Furiozan odgovor crveno-belih - 1:1! 

25. minut - GOOOOOOOOOL! Vojvodina vodi posle sjajnog udarca Uroša Kabića, svemu je prethodila dobra asistencija Filipa Malbašića - 0:1!

23. minut - Prvi žuti karton na meču za Bukarija... Izguubio je loptu brzonogi ofanzivac na sredini terena zbog čega je morao da ruši Nikolu Čumića sa leđa. Zbog toga je Živković pokazao prvu javnu opomenu, a iz slobodnog udarca pokušao je upravo Čumić, ali je lopta otišla tik iznad prečke - 0:0!

19. minut - Još jednom je Osman Bukari bio u dobroj šansi, ali je ponovo loše šutirao Zvezdin ofanzivac. Uspeva Vojvodina da odoleva naletima crveno-belih na startu meča! 

16. minut - Ponovo je na mukama bila odbrana Vojvodine. Sjajno su kombinovali Aleks Vigo i Osman Bukari, ali je reperzentativac Gane loše šutirao. Propala je još jedna velika prilika Crvene zvezde - 0:0!

Foto: Starsportphoto©F

13. minut - Spektakularna koreografija navijača Crvene zvezde... Sve je danas u znaku Siniše Mihajlovića pa je njegov lik bio preko čitave severne tribine uz natpis "Mihajlović u večnost!"

11. minut - PREČKA! Pogodio je sada Gelor Kanga okvir gola nakon sjajnog udarca, lopta je prevarila Lazara Carevića koji je bio matiran, ali je prečka spasila Lale! 

9. minut - Au... Obrukao se pošteno Aleksandar Pešić nakon sjajnog prodora Osmana Bukarija. Imao je centarfor Zvezde zicer da iz peterca matira Carevića, ali je nespretno reagovao, ostaje 0:0!

6. minut - Velika šansa za Aleksandra Kataija, ipak, spetljala se Zvezdina desetka u kaznenom prostoru rivala što je dalo prostora gostima da reaguju i raščiste opasnost pred golom Lazara Carevića - 0:0!

4. minut - Nastavlja se pritisak Crvene zvezde, imaće domaći još jedan udarac iz ugla, ali još jednom bezuspešno. 

2. minut - Tek što je sudija dao znak za start meča izabranici Miloša Milojevića odmah su zapretili golu Vojvodine. Kombinovali su Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, ali je Uroš Vitas uspeo da reaguje i izbaci loptu u korner - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra kreću fudbaleri Crvene zvezde.

Foto: Informer

16:06 - Ceremonija je završena, a na teren su istrčali igrači oba tima! 

15:57 - Plesni performans tokom kog su mladi svojim telima formirali broj 1969, godinu rođenja i 2022, godinu smrti Siniše Mihajlovića. Pored toga plesači su jasno pokazali i Mihino najjače oružje, a to je slobodan udarac. Širom čitavog stadiona trajao je aplauz! 

15:53 - Utakmica će kasniti, a na Marakani je upravo počeo oproštaj od Siniše Mihajlovića. 

15.00 - Dobar dan i dobrodošli na meč 20. kola Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Zvezdaši ne brinite, sve će vam to nadoknaditi sudije, možda i u sledećem kolu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija