• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2023

17:16

ZVEZDA RAZBILA HRVATE! Zadru sa kamatom naplaćen senzacionalni poraz u Pioniru! NEDOVIĆ REŠETAO U DALMACIJI!

ABA liga/Zadar

Crvena zvezda

ZVEZDA RAZBILA HRVATE! Zadru sa kamatom naplaćen senzacionalni poraz u Pioniru! NEDOVIĆ REŠETAO U DALMACIJI!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Zadar - 95:76 u meču 19. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako sa kamatom naplatili Hrvatima za senzacionalan poraz u prvom delu sezone u Pioniru (96:98). 

Posle tvrdog početka, Zvezda je proradila u drugoj četvrtini, odlepila se, a pobednik je već tada bio poznat.

Standings provided by Sofascore

 

Meč je obeležio Nemanja Nedović koji je bio najefikasniji sa 29 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri) što je njegov najbolji učinak u ABA ligi.

Pratio ga je Luka Mitrović sa 13 poena, odnosno Ognjen Dobrić sa 12. Dvocifren je bio i Fakundo Kampaco sa 10 poena i umalo je ostvario dabl-dabl učinak sa devet asistencija.

Kod protivnika se istakao po običaju Luka Božić sa 25 poena, osam skokova i tri asistencije. Dario Drežnjak je meč završio sa 21 poenom i četiri skoka.

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 76:95 (18:22, 13:25, 25:26, 20:22)

Hala: Dvorana Krešimir Ćosić (Zadar). Sudije: Matej Boltauzer, Damir Javor, Nermin Nikšić.

ZADAR: Dejvis, Jordano 16, Klarica 3, Sikirić, Žganec, Čampara 3, Njegovan, Lakić 6, Drežnjak 21, Božić 25, Ramljak, Šantelj 2.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 8, Lazarević, Kampaco 10, Lazić 3, Dobrić 12, Ilić 6, Ivanović 3, Nedović 29, Mitrović 13, Kuzmić, Petrušev 8, Bentil 1, Martin 2.

TOK MEČA:

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Propao je prvi napad Zvezde u poslednjoj deonici. Jordano promašuje. U 32. minutu trojka Čampare, prvi njegovi poeni - 59:73, ali odgovara Nedović trojkom - 59:76.

U 34. minutu nova trojka Ognjena Dobrića 61:81. Dvadeset razlike ponovo za crveno-bele. 

Sredinom poslednjeg dela igre deveta asistencija za Kampaca, Petrušev poentira - 63:85. U dvorani Krešimir Ćosić pobednik je odavno poznat, čeka se samo kraj. 

Vildoza do Petruševa - trojkaaa - 66:88. Zadar je razbijen na deliće. Drežnjak je precizan - 68:88. 

Hasan Martin poentira na povratku u crveno-beli tim posle povrede - 70:90.

 


TREĆA ČETVRTINA

Prvi napad u drugom poluvremenu ima Zadar. Božić je precizan sa penala.  Dobrić na asistenciju Kampaca ne pogađa za tri. U 22. minutu Jordano promašuje Lazić hvata loptu, Zvezda ima napad.

Dobrić za tri - 33:50. Kampaco, kakva trojka, druga zaredom crveno-belih. Crveno-beli na plus 20 - 33:53. A posle nove greške domaći ekipa Duška Ivanovića ima najveću prednost na meču 33:55. 

Drežnjak ima 12 poena. Prekida Zvezdin nalet - 35:55. 

Nije uspeo Zadar osetnije da iostopi prednost beogradske ekipe, iako je imao momentum, Jordano je pogodio za tri, imao napad, koji je proćerdao, a onda Dobrić u 17. minutu uzvraća trojku - 43:61. 

Čampara na drugoj starnio pogađa uz faul - 47:63. Dobrić za triiii ponovo - 47:66. Njegova treća trojka večeras. Zadar napadački dobar u trećoem kvartalu, ali Zvezda ima odgovor na sve. Jordano pogađa za tri, ostalo je još par sekundi, Nemanja Nedović pokušava sa pola terena, a Jordano pravi faul. Tri od tri Nedovića.

 

DRUGA ČETVRTINA

Poenima Nemanje Nedovića u 12. minutu sa penala Zvezda je na plus 8. Na semaforu stoji 18:26, a onda Kampaco vodi goste na dvocifrenu razliku - 18:28. Dejvis promašuje, Nedović raspoložen pogađa za tri - 18:31.

Sjajni Nedović. Igra kao u Tel Avivu! Nova trojka, sada kao kap 25:36. 

Dobra odbrana Kampaca, Nedović je kao brzi voz. Novi poeni iz tranzicije, a 16 poen Nemanje Nedovića u 15. minutu. I nova trojka Nedovića - 25:41.

Novi promašaj Zadrana, Vildoza pogađa za tri 25:46. 

Lakić promašujepreko Bentila za tri, ali o Filipa Petruševa lopta se odbija u aut. Odlična odbrana Lazića na Jordanu, ali domaći dolaze do lopte i u 19. minutu Božić smanjuje - 29:46. Lakić poentira, ali kolenom "kači" Lazarevića koji je na zemlji i koga odnose do klupe. 


PRVA ČETVRTINA:

Prvi napad imaju crveno-beli. Petrušev promašuje, Božić donosi početnu prednost hrvatskom timu. Pas za Mitrovića koji zakucava 2:2. U 3. minutu Vildoza cepa mrežicu trojkom 4:7, poentira Božić, pa nova tri poena za goste postiže Petrušev 6:10.

Sredinom uvodne deonice Zvezda se odlepila na plus 6 poenima Luke Mitrovića - 6:12.

Vraća se zadar u 7. minutu i poenima Drežnjaka sa penala pravi seriju 7:0 i preokreće na 13:12. Odgovara Nedović sa 2+1, a onda domaći gube loptu, ali greši i Petrušev... 

Promašuje i Drežnjak. Serija promašaja na obe strane. Kampaco poentira uz faul, negodovanje sa tribina... - 13:18.

U finišu četvrtine Nedović sa četiri poena dovodi ekipu Duška Ivanovića na 16:22.

 

 

UŽIVO:

17.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Zadar - Crvena zvezda na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija