• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2023

18:24 >> 19:55

ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ LJUBLJANU! Strašni CRVENO-BELI najavili PLEJ-OF ABA lige!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ LJUBLJANU! Strašni CRVENO-BELI najavili PLEJ-OF ABA lige!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u zaostalom meču trećeg kola ABA lige.

Nije imala Crvena zvezda rezultatski imperativ u Ljubljani budući da su izabranici Duška Ivanovića, nakon pobede Partizana protiv Budućnosti, ostali bez šanse za prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. Ipak, beogradski velikan bio je rešen da u genralnoj probi pred plej-of ostvari bitnu pobedu u zaostaloj utakmici trećeg kola ABA lige - 70:84. 

Da će crveno-beli slaviti u Stožicama bilo je jasno posle samo šest minuta kada je Zvezda imala vođstvo od 17:0 protiv Cedevita Olimpije. Morao je tajm-autom da seče seriju gostiju Mirsad Alilović, ali ni to nije dalo rezultat. Slovenački tim je bio u kontra ritmu sve do sredine druge četvrtine kada su preko Alibegovića i Zorana Dragića uspeli da se vrate u meč. 

Usledila je nova serija crveno-belih, izuzetno raspoložen bio je Nikola Ivanović koji je odigrao svoju najefikasniju partiju u crveno-belom dresu. Crnogorski reprezentativac dominirao je na obe strane parketa, a sjajno ga je pratio Filip Petrušev. 

Foto: Starsportphoto

Nije večeras Duško Ivanović mogao da računa na Luku Vildozu i Fakunda Kampaca. Iskoristio je to crnogorski stručnjak da razigra ostale igrače pred početak plej-ofa, a najbolje se u toj raspodeli snašao Nikola Ivanović koji se nametnuo kao ozbiljno rešenje za doigravanje. 

Najefikasniji na meču bio je Nikola Ivanović sa 29 poena uz indeks korisnosti 37, pratili su ga Ognjen Dobrić i Filip Petrušev sa po 12, a 10 je dodao Luka Mitrović. 

CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA  70:84 (10:19, 20:24, 22:23, 18:18)

Arena Stožice, Ljubljana   Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Luka Kardum

Cedevita Olimpija: Rebec, Farel, Radović, Jeremić, Alibegović, Murić, Adams, Kosi, Matković, Gnjidić, Omić, Dragić

Crvena zvezda: Holand, Lazarević, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Ilić, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

Grabi Zvezda na krilima Nikole Ivanovića ka pobedi za kraj regularnog dela sezone - 69:84, do kraja meča ostalo je nešto manje od dva minuta. 

Lomi Crvena zvezda u ovim momenima meč u Stožicama! Crveno-beli sada imaju velikih 17 poena prednosti nakon trojke Ognjena Dobrića, a trener domaćih mora da reaguje tajm-autom kako bi presekao seriju gostiju - 52:69!

Treća četvrtina: 

Foto: Starsportphoto

Rešeta Nikola Ivanović i ne staje! Imaće Duško Ivanović "težak" zadatak da podeli minutažu svim svojim šuterima kada na raspolaganju ponovo bude imao Vildozu i Kampaca. Pokušavaju košarkaši Cedevita Olimpije da se vrate u meč, ali crveno-beli igraju dobru odbranu i uspevaju da osujete sve nalete domaćin - 50:62!

Uspeo je Petrušev da se iskupi za nekoliko grešaka pošto je poentirao uz faul, pogodio dodatno slobodno bacanje, a potom nakon sjajne odbrane proigrao Luku Mitrovića u kontri za plus 15 - 38:53!

Raspoložena je bila Zvezda na startu treće četvrtine uspela da pobegne sa 16 poena prednosti, ali je Cedevita Olimpija iskoristila dve vezane greške Filipa Petruševa i koliko-toliko se vratila u meč preko Amara Alibegovića i Mateca Rebeca - 38:48! 

Druga četvrtina: 

Ulazak Nikole Ivanovića na parket označio je kraj serije domaćina. Crnogorski reprezentativac nastavio je da rešeta i stavi tačku na prvo poluvreme pogotkom uz zvuk sirene za +13 crveno-belih u Stožicama - 30:43!

Foto: Starsportphoto

Nastavili su domaći da malo po malo smanjuju prednost Crvene zvezde, raspoložen je bio Alen Omić koji je sa osam vezanih poena doneo Cedevita Olimpiji minus od jednog poseda, a onda se na parket vratio Nikola Ivanović i prekinuo niz rivala - 26:29!

Sada su potonuli crveno-beli koji ne uspevaju da pronađu napadački ritam, nižu se promašaji i sa linije penala što koristi Cedevita Olimpija i preko Omića dolazi na jednocifreni zaostatak. Odmah je tajm-autom reagovao Duško Ivanović - 18:27!

Konfuzno je delovao početak druge četvrtine budući da dva minuta nije bilo poena, ali je plejadu promašaja prekinuo Ognjen Dobrić koji je pogodio posle prodora preko Karla Matkovića. Nastavila je Zvezda da briljira u odbrani i "petlja" u napadu - 10:23!

Prva četvrtina: 

Dočekali su domaći navijači prve poene posle sedam minuta kada se raspucao Amar Alibegović koji je do kraja prve deonice uspeo da smanji prednost crveno-belih. Nije Zvezda briljirala budući da su gosti imali samo dva strelca u uvodnih deset minuta utakmice - Nikolu Ivanovića i Filipa Petruševa - 10:19!

Foto: Starsportphoto

Nije Cedevita punih pet minuta uspela da se "upiše", ali je domaći sastav zaigrao nešto angažovanije u odbrani pa su crveno-beli uspeli da postignu samo dva poena u nastavku prvog perioda sve do odlaska na televizijski tajm-aut - 0:14!

Neverovatno je Crvena zvezda otvorila meč u Ljubljani, četa Duška Ivanovića je posle samo tri minuta vodila sa 12:0, a najzaslužniji za to bio je Nikola Ivanović koji je ubacio sedam poena. Pet je dodao Filip Petrušev, a da stvar po goste bude bolja crveno-beli su igrali sjajnu odbranu pa je Mirsad Alilović morao da traži već dva tajm-auta u ranoj fazi utakmice. 

18:05 - Dobro došli na lajv prenos zaostale utakmice trećeg gola ABA lige između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

ahjaha videli smo koliko su strasni ahjahahaahhahahahahahahhah

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija