• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2023

13:55

RANJENI LAV JE NAJOPASNIJI! Milojević oprezan pred Partizan: Faliće nam navijači! Derbi bez publike nije derbi

Starsportphoto

Crvena zvezda

RANJENI LAV JE NAJOPASNIJI! Milojević oprezan pred Partizan: Faliće nam navijači! Derbi bez publike nije derbi

Podeli vest

Crvena zvezda je već obezbedila 34. titulu šampiona Srbije šest kola pre kraja Superlige. Ali, ne idu crveno-beli opušteno u Humsku, žele pobedu u 170 večitom derbiju (sreda, 18.30).

U dosadašnjem toku sezone Crvena zvezda i Partizan dva puta su odmerili snage. Tokom jesenjeg dela prvenstva u Humskoj je bilo 1:1 golovima Osmana bukarija u 26. i Bibarsa Natha u 56. minutu susreta. Crveno-beli su u prolećnom delu prvenstva, na svom terenu, golom Aleksa Viga stigli do minimalne pobede nad Partizanom.

- Derbi je svetkovina. Možda njihovi i naši rezultati to trenutno ne oslikavaju, ali imamo obavezu da održimo tu utakmicu najvećom u srpskom fudbalu. Ulazimo maksimalno ozbiljni u utakmicu i želimo da pobedimo. Respektujemo protivnika, jer je ranjeni lav najopasniji, ali cenimo sebe i idemo po dobar rezultat - rekao je Milojević na konferenciji za medije pred večiti derbi.

Derbi će biti odigran pred praznim tribinama.

Derbi bez publike nije derbi. Igra se zbog navijača, svaka utakmica se igra zbog navijača. Svi bi se osećali bolje, ali šta je tu je. Voleo bih da bude 20 hiljada njihovih i 20 hiljada naših, pa ko je glasniji. Znam da bismo ih nadglasali! Mislim da će to više štetiti nama faliće nam navijači. 

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli su osvojili titulu, ali neće biti teško motivisati igrače.

- Treba nam hladna glava da bismo igrali dobro. Pokazali smo to i u prethodnom derbiju kada smo oko 40 minuta bili dobri. Ljudski mozak funkcioniše tako da pokušavate da uložite minimalno, a dobijete maksimalan učinak. To se oslika i na igrače koji imaju šest titula u nizu. Od nas se očekuje da ih motivišemo, ali jasno je da želimo još više. Cilj je isti kao i kad sam došao - da igramo korektno Evropu, titula je bila prioritet, a Kup Srbije je prioritet kad ste branilac titule i Crvena zvezda. Kad bih vam rekao da na treningu sve pršti... Nemamo prostora da kalkulišemo, da izvedemo drugi sastav. Prostora imamo da pet mladih igrača bude u timu.

Foto: Starsportphoto

 

Milojević je pričao o mladim fudbalerima crveno-belih.

Stvorila se baza mladih igrača koji mogu da donesu novac. Videlo se da imaju kvalitet, ali im fali kontinuitet. Posle ovog meča ćemo imati još 800-900 minuta i to je dovoljno da se pokažu. Kod mene su svi igrali sem Dragovića i mladog golmana Miladinovića. Za sutra nisu spremni samo Milunović i Veljko Nikolić.

Crveno-beli bi mogli sezonu da završe bez poraza, trenutno imaju 27 pobeda i četiri nerešan ishoda.

- Ako je TSC dovoljno jak, ako je Čukarički dovoljno jak... Morate da pokažete na terenu. Nije lako pobeđivati, nije lako imati 20 bodova više. Treba pobediti u novom Pazaru, u Nišu... Možda se negde osvoji liga u derbiju, sad u Premijer ligi, ali da je Arsenal pobeđivao "male utakmice" bio bi šampion. Mislim da svi srpski klubovi treba da budu 20 odsto bolji. Ako bismo sezonu završili sa svim pobedama, bio bih zadovoljan, ako ne završimo, znači mi svaka pobeda pa i na treningu - stakao je Milojević.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00