• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.05.2023

18:30 >> 21:12

"ZMAJEVI" LAK ZALOGAJ ZA CRVENO-BELE! Zvezda stigla do novog trijumfa, Voždovac pao bez ispaljenog metka

Starsportphoto

Crvena zvezda

"ZMAJEVI" LAK ZALOGAJ ZA CRVENO-BELE! Zvezda stigla do novog trijumfa, Voždovac pao bez ispaljenog metka

Podeli vest

Završen je meč 34. kola plej-ofa Superlige Srbije, koji su igrali Voždovac i Crvena zvezda. Crveno-beli su pobedili 2:0 (1:0) golovima Aleksndra Pešića u 6. minutu i Jovana Mijatovića u 72. minutu

Zvezda rutinski do bodova na "krovu". Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac u gostima 2:0 (1:0) u meču 34. kola plej-ofa Superlige Srbije. Golove za crveno-bele dali su Aleksandar Pešić u 6. i Jovan Mijatović u 72. minutu. Meč nije imao rezultatski značaj, pošto su izabranici Miloša Milojevića već obezbedili titulu, dok se Voždovac nije borio ni za šta, osim za slavu, ali obe ekipe želele su da se dokažu. 


Atmosfera na gostujućem stadionu bila je mirna, jer navijači Zvezde nisu želeli da navijaju zbog dve užasne tragedije koje su zadesile našu zemlju protekle nedelje. Meč je počeo minutom ćutanja, a igrači oba tima izašli su u majicama posvećenim žrtvama stradalim u pomenutim tragedijama.

 

 


Gosti su nastupili u nešto izmenjenom sastavu, pa su šansu dobili Lazar Nikolić po desnom boku i Azarov po levom, Leković na poziciji štopera, a Prucev i Stefan Mitrović u veznom redu. Na golu je bio Vasiljević. Verovao je stručni štab da će ovi momci, potpomognuti iskusnim Dragovićem, Ivanićem, Kangom, Kangvom i Pešićem uspeti da se izbore sa sedmoplasiranim timom Superlige. Kao što je trener Milojević i najavio pre početka utakmice, nadao se da će mlade nade želeti da iskažu sav potencijal.

Foto: Starsportphoto

Crvena zvezda

Tako je i bilo. Nijednog trenutka u redovima gostujuće ekipe nije bilo panike. Znao je šampionski tim da na puko iskustvo može da pobedi, pa je mirno i sigurno otvorio utakmicu. To mu se isplatilo već u 6. minutu, kada je Pešić na udarac Kange iz ugla matirao golmana Katića.

U nastavku je Zvezda kontrolisala utakmicu, mada nije preterano pritiskala ni po svaku cenu išla na gol. Često je ulazila u polušanse, iz kornera je pretila nekoliko puta, ali golman Katić je uglavnom znao šta bi trebalo da uradi. 

U drugom poluvremenu srpski šampion je još više pritisnuo domaćina, a šansu je dobilo još nekoliko mlađih igrača, među kojima je bio i Jovan Mijatović. Samo što je kročio na teren, došao je u situaciju da šutira. Loptu mu je dodao Veljko Nikolić, a on ju je lepo primio, okrenuo se i šutirao u desni ugao gola. Tako je duplirao prednost Zvezde. Do kraja je postojala jedino neizvesnost hoće li Zvezdina deca dati još koji gol, ali pitanje pobednika nije se dovodilo u pitanje. 

 

Voždovac - Crvena zvezda 0:2 (0:1) 

Golovi: Pešić 6, Mijatović 72

Sudija: Pavle Ilić

Stadion: Stadion "Voždovac"

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić – Damjanović, Ivezić, Jočić, Nešković, Pantović, Vujanović, Zečević, Đorđević, Đuričić - Burmaz.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Vasiljević – L.Nikolić, Leković, Dragović, Azarov – Kangva - Kanga – Prucev, Ivanić, S.Mitrović – Pešić.

KRAJ UTAKMICE

90. minut - pokušava Voždovac da dođe do počasnog pogotka, ali svaka akcija završi čim tim pređe polovinu. 

87. minut - novi pokušaj raspoloženog Mijatovića. Atraktivno je preskočio jednog od protivničkih igrača na ivici šesnaesterca, ali se onda spetljao i lopta mu je otišla vani.

82. minut - slobodan udarac za Voždovac sa 30 metara.Šutirao je štoper Marko Mijailović, ali udarac mu je zaustavljen. Deluje da je Zvezda pojačala tempo i da izabranici Nikole Puače ne mogu ništa da urade.

77. minut - korner za Voždovac. Kratko je trajala gužva u šesnaestercu Zvezde, Katai je brzo raščistio. Ostalo je 2:0. 

72. minut - GOOOL Crvena zvezda vodi 2:0, pogodak je postigao Jovan Mijatović, samo minut nakon što je ušao u igru. Loptu mu je dodao Veljko Nikolić, Mijatović ju je primio na nekih 15 metara i u jednom potezu se okrenuo i šutirao pravo u gol.

71. minut - izašao je Mirko Ivanić i predao kapitensku traku Aleksandru Kataiju, koji je upravo kročio na teren. Takođe, umesto Stefana Mitrovića, na terenu je Jovan Mijatović.

69. minut - opet je pokušao Rakonjac, probio je po desnoj strani i dodao loptu Ivaniću, koji je bio u sred peterca. Međutim, Katić je opet lepo reagovao i sačuvao mrežu svog tima.

67. minut - igra se sve više pred golom mlagod Andrije Katića, zapretio je Rakonjac, željan dokazivanja, ali dobro se snašao golman domaće ekipe.

60. minut - izašli su Pešić, Kangva i Prucev, a ušli Rakonjac, Mituljikić i Veljko Nikolić. Sve je više mladih igrača u timu Zvezde. 

56. minut - Zapretio je Kanga za 17, 18 metara, ali je golman Katić dobro procenio udarac i odbranio. Zatim je odbranio šut Mitrovića. U nekoliko navrata ove večeri spasao je "zmajeve" rezultatske katastrofe. 

47. minut - Voždovac je imao prvu ozbiljnu priliku preko Miloša Pantovića. Međutim, lopta je išla visoko, tako da je rezultat ostao nepromenjen.

46. minut - počelo je drugo poluvreme

45. minut - Nakon kornera za Crvenu zvezdu koji je izveo Kanga i gužve u šesnaestercu, lopta se odbila do Lazara Nikolića, koji je šutirao sa nekih dvadesetak metara. U prvi mah je delovalo da je gol, sudija Ilić je čekao signal od svojih pomoćnika i ispostavilo se da lopta nije prešla gol liniju, već je udarila o prečku. Odmah potom, Ilić je svirao kraj prvog poluvremena. 

37. minut - šesti korner za Crvenu zvezdu. Opet ga je izveo Kanga, na šta je reagovao Dragović. Potom je Leković probao glavom, ali je golman Voždovca Katić pravovremeno reagovao. Rezultat ostaje 1:0 za Milojevićevu ekipu.

32. minut - novi korner za Crvenu zvezdu. Nakon šanse Pešića, golman Vasiljević izbacio je loptu. Kanga je izveo korner, a Damjanović je sačekao loptu i usledio je novi korner za Zvezdu. Zatim je usledio još jedan, praktično treći vezani korner za ekipu sa "Marakane". Gosti ipak bez još jednog gola.

26. minut - Navijači Crvene zvezde počeli su da pevaju. Prolamaju se stihovi poznate pesme: "I na nebu tom na koje idem ja, sija moja Zvezda crvena". Nakon toga opet je usledila tišina.

25. minut - Odlična prilika za Crvenu zvezdu, Ivanić je šutirao levom nogom, mada je lopta otišla pored gola.

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić

22. minut - prvi korner za Voždovac. Jočić je izveo, ali ništa korisno od toga. Na kraju akcije štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović izbacio je loptu u aut.

20. minut - Ivezić je uzeo loptu Kangvi i dodao je do Burmaza, ali je napadač domaće ekipe loše reagovao i izbacio loptu u aut.

15. minut - navijači Crvene zvezde istakli su transparente sa imenima svih žrtava koje su proteklih dana stradale u dve užasne tragedije u našoj zemlji.

Foto: crvenazvezdafk.com

Transparent navijača Crvene zvezde

14. minut - nakon gola Crvena zvezda je malo spustila tempo i Voždovac je uspeo da pređe na protivničku polovinu. Ipak, nije ozbiljnije zapretio crveno-belima.

6. minut - GOOOL Crvena zvezda vodi 1:0. Strelac je Aleksandar Pešić, koji je glavom nadmudrio protivničkog golmana. On je dobro reagovao na udarac Kange iz kornera.

5. minut - prvi korner za Crvenu zvezdu. Na udarac Kangve reagovao je Damjanović i izbacio loptu pored sopstvenog gola. 

3. minut - u uvodnim momentima meča konkretnija je Crvena zvezda. Kombinovali su Ivanić i Mitrović, ali je Damjanović izbacio loptu. Zatim je Prucev šutirao u okvir gola, ali mu je Katić odbranio.

1. minut - utakmica je počela.

18.58 - Utakmica je počela minutom ćutanja u čast tragedija u Mladenovcu i u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koje su se desile prošle nedelje.

 

 

18.54 - Trener Voždovca Nikola Puača: Obe utakmice koje je Voždovac igrao sa Crvenom zvezdom desile su se u nezgodnom trenutku. Prvi put je bila promena trenera, drugi put smo dobili crveni karton. Uvek nam je stalo da igramo ambiciozno, nema razloga da tako ne bude i danas. Ako odigramo u skladu sa našim mogućnostima, moći ćemo da pariramo Zvezdi.

18.51 - Trener Crvene zvezde Miloš Milojević: Spremni smo, imali smo dan više od planiranog slobodno. Imamo dobre uslove za igru, malo smo promešali karte i verujem da su ovi igrači koji su dobili šansu puni elana i da će želeti da se predstave u što boljem svetlu. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača, ne bih ih delio na mlade i stare. Voždovac igra lep fudbal. Ako ga potcenimo, možemo imati problema. 

18.33 - Navijačka grupa "Delije Sever" obavestila je juče sve pristalice crveno-belih da na večerašnjem susretu neće biti organizovanog navijanja zbog užasnih tragedija koje su zadesile našu zemlju. Opširnije OVDE

18.28 - Dobro došli na naš blog posvećen utakmici 34. kola Superlige, u kojoj će Voždovac za nešto više od pola sata dočekati Crvenu zvezdu

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija