• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

14.05.2023

10:25 >> 10:26

SREĐIVANJE ZA LIGU ŠAMPIONA! "Marakana" dobija novi teren!

printscreen

Crvena zvezda

SREĐIVANJE ZA LIGU ŠAMPIONA! "Marakana" dobija novi teren!

Podeli vest

Stadion Crvene zvezde dobiće novi najmoderniji teren pred Ligu šampiona, saznaje Informer.

Crvena zvezda igraće naredne sezone Ligu šampiona i za to se uveliko sprema. Kako igračkom kadru, rekonstrukcija je potrebna i terenu, koji je u jako lošem stanju. Na nekoliko mesta trava praktično ne postoji, pojavili su se "pečati" i u najmanju ruku nepristojno bi bilo po takvom terenu igrati utakmice elitnog takmičenja.

Foto: Starsportphoto

"Marakana"

Prema saznanjima Informera, Evropska fudbalska unija (UEFA) u saradji sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) postaviće na "Marakani" novi teren, sa hibridnom travom, koja je najbolja od svih koje trenutno postoje. Reč je o podlozi koja se prvi put pojavila na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Od tada su mnogi klubovi počeli da je koriste, pre svih Premijerligaši. Većina njih ima hibrid, pa im trava deluje lepše i zelenije od prirodne. Takođe, trava je čvršća i podnosi veći teret od standarde. Zbog toga dugo deluje novo i ne primećuju se na njoj promene usled odigravanja utakmica. 

U Srbiji takav teren ima stadion "TSC Arena", a postavljen je i na stadionima u Leskovcu i Loznici, čije se otvaranje očekuje uskoro. 
U izjavi za Informer, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović kaže da je važno da srpski šampion dobije teren, jer najviše doprinosi promociji fudbala od svih klubova iz Srbije.

Foto: Starsportphoto

Branislav Nedimović

- U narednom periodu teren na "Marakani" će biti promenjen i reč je o investiciji vrednoj više od pola miliona evra. Zvezda će imati najbolju travu, popularni hibrid. To je prirodni busen u koji se pletu veštačke vlasi. Za njega postoji i poseban način održavanja, pa će crveno/beli dobiti i nadzor, stručnu podršku, posebnu kosačicu i sve što bude neophodno kako bi se teren održavao u dobrom stanju. Mišljenja sam da bi Zvezda trebalo da dobije sve što možemo da joj omogućimo, jer će predstavljati naš fudbal u Ligi šampiona - objašnjava Nedimović.

Crvena zvezda ima u planu da gradi novi stadion, mada još nije precizirano hoće li on biti pored postojećeg ili na mestu gde se trenutno nalazi. Dok se to ne desi, odgovrni iz Ljutice Bogdana učiniće sve da dovedu u pristojno stanje sadašnju "Marakanu", kako bi već za nekoliko meseci tamo dočekačli velikane poput Real Madrida, Barselone, Bajerna ili koga im već žreb dodeli. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kole

pre 11 meseci

Deseti put u zadnjih pet godina. Dokle bre!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija