• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

18.05.2023

11:41 >> 11:45

PREOKRET! Zvezda traži da finale Kupa bude na "Marakani"

Starsportphoto

Crvena zvezda

PREOKRET! Zvezda traži da finale Kupa bude na "Marakani"

Podeli vest

Crvena zvezda želi da finale Kupa Srbije u fudbalu bude odigrano na "Marakani", samo čeka da vidi hoće li drugi finalista biti saglasan.

Preokret - finale Kupa Srbije u fudbalu neće biti odigrano na "TSC Areni" kao što je prvobitno bilo planirano, već u Beogradu, najverovatnije na "Marakani", saznaje Informer.

Pre nekoliko meseci ideja je bila da finale bude na stadionima u Leskovcu ili Loznici. Međutim, pre mesec dana postalo je jasno da nijedan od njih neće biti u potpunosti spreman do  tog meča, tako da je u Savezu odluka pala na stadion u Bačkoj Topoli, "TSC Arenu". Ugovor nije bio zvanično potpisan, ali je sve do detalja bilo dogovoreno sa predsednikom TSC-a, odnosno potpredsednikom Fudbalskog saveza Srbije, Janošem Žemberijem.

Foto: Starsportphoto

Trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije

Juče su crveno-beli u polufinalu pobedili TSC u gostima (3:0) i obezbedili mesto u finalu. Istog trenutka, tražilo je rukovodstvo srpskog šampiona da finale Kupa bude na "Marakani". Prema rečima našeg izvora, objašnjenje je da na stadion u Topoli ne može da stane ni tri hiljade gostujućih navijača, a mnogo njih će želeti na pomenutu utakmicu.

- Crvena zvezda je u prilici da treći put zaredom osvoji duplu krunu. To bi bio istorijski trenutak i mnogo navijača želeće da prisustvuje. Kapacitet stadiona u Topoli je 4.500. Računajte da mora da se isprazni deo sa strana tribine gde su Zvezdini navijči. Zatim imate navijače drugog kluba i to znatno smanjuje prostor ostavljen ljubiteljima kluba sa "Marakane". Zbog toga su iz kluba tražili da se finale igra na njihovom stadionu - objačnjava    naš izvor.

Foto: Starsportphoto

Navijači Crvene zvezde

Naravno, sa ovim bi trebalo da bude saglasan i drugi finalista. Još se ne zna ko će to biti, pošto je zbog nevremena prekinut meč Vojvodine i Čukaričkog i danas od 15.00 časova biće ponovljen. Prema saznanjima Informera, u Zvezdi imaju razrađen plan ko god da im bude rival.

- Iz Zvezde su pitali Žemberija da li mu je u redu da finale Kupa ne bude u Topoli i on je rekao da jeste, jer svakako nema finansijsku dobit od toga. Oni bi najviše voleli da bude "Marakana" i veruju da će Čukarički, ako prođe u finale, na to pristati. Sa druge strane, ako Vojvodina bude drugi finalista, buniće se i neće hteti da gostuje na "Marakani", tako da bi se u tom slučaju razmotrila opcija nekog drugog stadiona da bude domaćin. Bio bi to neki stadion u Beogradu, najverovatnije Partizanov. Zvezdi je važno da ne ide iz grada - ističe naš izvor.

Već večeras, kad bude poznat i drugi finalista, biće jasnije gde će biti održano finale 25. maja. 

Ovo nije prvi put da se menja nešto u vezi sa Kupom. Finaleje na početku sezone bilo zakazano za 3. jun. Međutim, na inicijativu Crvene zvezde, koja želi što pre da okonča sezonu, kako bi igrači imali malo više odmora, pomereno je na 25. maj. Sa tim predlogo bili su saglasni svi preostali učesnici Kupa i FSS je usvojio predlog. Ostaje da se vidi kako će Savez reagovati na cirkus oko domaćinstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

BILO BI I POŠTENO POŠTO ZVEZDA NI JEDAN MEČ KUPA NIJE IGRALA KAO DOMAĆIN

Miloš

pre 1 godinu

Ako smo još uvek Srbi ,ako je ovo još uvek Srbija,ako je Beograd još uvek glavni grad Srbije,onda finale mora da se igra u Beogradu ,na bilo kom stadionu i ma ko igrao.Ako je odteđen termin ima tada da se igra.Ja sm Zvezdaš,ali ovde nije u pitanju Zvezda več ozbilnost FSS,i same Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija