• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

15:00

ŠOK ZA ŠOKOM NA "ČIKA DAČI"! Ludnica u finišu, na kraju REMI! IVANIĆEVA MAJSTORIJA, a onda... (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ŠOK ZA ŠOKOM NA "ČIKA DAČI"! Ludnica u finišu, na kraju REMI! IVANIĆEVA MAJSTORIJA, a onda... (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca odigrali su 1:1 u šestom kolu plej-ofa Superlige.

Sve ono najzanimljivije dogodilo se u samom finišu, kada su postignuta oba gola. Prvo je Zvezda povela, a onda Kragujevčani ekspresno izjednačili...

Utakmica koja je pretila da brzo padne u zaborav, na kraju je ispala više nego zanimljiva upravo zbog dva gola u poslednjih nekoliko minuta meča.

Do tada, videli smo nekoliko šansi, i to uglavnom u drugom poluvremenu. U prvom, bukvalno, popodnevna dremka na kragujevačkom stadionu "Čika Dača".

Treba reći da su crveno-beli igrali u kombinovanom sastavu i mislima već bili u finalu Kupa Srbije koje u četvrtak igraju protiv Čukaričkog.

Na prvi šut u okvir gola čekali su fudbaleri Crvene zvezde sve do 30. minuta, kada je Milan Rodić pokušao da savlada Stojana Lekovića. Golman Radničkog nije se dao...

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)

Stadion: Čika Dača.

Sudija: Nikola Đorđević.

Strelci: Zorić u 86. minutu za Radnički, a Ivanić u 84. za Crvenu zvezdu.

RADNIČKI 1923: Leković - Miličić. Ivanović, Mitrović, Pecelj - Vidović, Zorić - Čolović, Vidosavljević (od 28. D.Srnić), Evandro - Milunović (od 73. Maksimović).

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević - Spajić, Milunović, Leković (od 46. Lazar  - L. Nikolić, Kangva, Srnić, Mitrović (od 46. Mituljikić) - Mijatović (od 78. minuta Ivanić) , Katai - Rakonjac.

Na sledeće uzbuđenje čekalo se osam minuta. Marko Rakonjac je iskoristio odličan centaršut mladog Jovana Mijatovića, a ponovo se istakao Leković.

A onda u drugih 45 minutapotpuno drugačija slika na "Čika Dači"! Početak je samo nagoveštavao sliku iz prvih 45 minuta, a posle... Zvezda je imala više loprtu u nogama, više šansi, ali su i uzvratili aktuelnom šampionu i ozbiljno pretili.

U najboljoj šansi našao se Vidović u 63. minutu, kada je sa nekih pet metara udaljenosti loše šutirao i propustio nemoguće.

 

Zvezda je šokirala Kragujevčane u 84. minutu. Sjajni Mirko Ivanić je sa ivice šesnaesterca iskosa poslao projektil u dalji ugao, a Leković koji je pre toga skinuo nekoliko zicera, ovog puta bio nemoćan

Međutim, samo dva minuta kasnije, hlađenje za gostujuću ekipu, pošto je Radnički došao do izjednačenja, a u strelce se upisao Luka Zorić.

Ostalo je još samo jedno kolo do kraja, a Crvena zvezda je i dalje jedini neporaženi tim u ligi. Pred svojim navijačima sledeće nedelje odigraće poslednji meč i spustiti zavesu na sezonu 2022/23 koju završavaju šampionskom titulom.

Radnički iz Kragujevca ostaće na poslednjem mestu plej-of tabele Superlige. Zadovoljni su Kragujevčani...

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - KRAJ UTAKMICE. REMI NA "ČIKA DAČI"!

86. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Odmah izjednačenje - Zorić!!!! Evandro je glavom spustio loptu za Zorića koji je bez većih problema savladao Vasiljevića i tako poravnao rezultat! 1:1.

84. minut - GOOOOOOOOOOOL! Ivanić koji je pre nekoliko minuta ušao u igru postiže spektakularan gol i dovodi Zvezdu u vođstvo - 0:1.  Vezista crveno-belih je sa ivice šesnaesterca iskosa poslao projektil u dalji ugao, i Leković je konačno savladan. Ovo nije mogao da brani.

 

79. minut - Zapretio je i Rakonjac! Leković je danas nesavladiv, ponovo brani i spašava svoj tim.

76. minut - Katai je pokušao da nadmudri čuvara, lopta dolazi do Azarova koji šutira, ali golman Kragujevčana ponovo brani.

64. minut - Zorić desetak sekundi kasnije takođe ne pogađa. Zvezda je lako mogla da primi gol, igrači Radničkog će sanjati ove šanse.

63. minut - Odgovara Radnički! Vidović, kakva šansa! Ovo se ne promašuje, ali eto... događa se. Spajić je bio nespretan, išao je pas u petercu na Vidovića, koji je ponovimo promašio nemoguće.

Foto: Starsportphoto©

Tekst potpisa

56. minut - Posle kornera ubedljivo najbolja šansa za Zvezdu na utakmici. Odličan centaršut, Katai je najviši u skoku, ali Leković ponovo spašava svoj klub. 

50. minut -  Još uvek je bez golova u Kragujevcu, ritam isti kao u prvih 45. minuta. Preslikan.

 

 

46. minut - Utakmica je nastavljena. U drugom poluvremenu prvi sa centra krenuli su gostujući igrači.

PRVO POLUVREME

45+3. minut - Kraj poluvremena

44. minut - Nova povreda igrača Radničkog. Filip Ivanović je ostao na travi...

38. minut - Odlična, možda i najbolja šansa za Crvenu zvezdu. Mijatović je uputio odličan centaršut, trzaj glavom Rakonjca, ali Leković ponovo na mestu.

31. minut - Prvi šut u okvir gola, pokušao je Rodić, ali golman Leković brani.

28. minut - Ipak, fudbaler Radničkog ne može da nastavi meč. Vidosavljevića menja Dragoljub Srnić.

 

22. minut - Vidosavljević je na travi, posle oštrog duela sa Milunovićem. Igra se rasplasava, ali bez pravih šansi.

17. minut - Prva prava prilika za crveno-bele, šutirao je Rakonjac, golman Leković izbio loptu u korner. Posle kornera Katai šutira glavom pored gola.

15. minut - Najbolja prilika za Kragujevčane. Čolović je sa desnog boka uputio sjajan centaršut, Zorić šutirao glavom, ali zamalo je bio neprecizan.

14. minut - Kangva je izveo slobodan udarac iskosa posle jednog faula daleko od gola, poslao je loptu u šesnaesterac ali - ofsajd.

Foto: Starsportphoto©

10. minut - I dalje Zvezda ima inicijativu, ali bez rezultata. Fudbaleri Radničkog odolevaju šampionu na početku meča.

7. minut - Stefan Mitrović je završio na zemlji, udario nezgodno glavom posle jednog duela, ali sve se dobro završilo, brzo je ustao. 

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Lopta je više u nogama gostujućih fudbalera, prvi korner na meču izveo je Kangva kratko do Mitrovića, usledio je centaršut u šesnaestercu je bio Spajić, koji je čini se ramenom poslao loptu u gol aut.

2. minut - Prvi su zapretili crveno-beli preko kapitena na današnjoj utakmici Kataija, koji je šutirao iskosa sa nekih 18 metara. 

1. minut - Utakmica je počela, igrači Radničkog su prvi krenuli sa centra

UŽIVO:

15.00 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo utakmice Radnički 1923 - Crvena zvezda 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 11 meseci

SAMO DA COKNA ODE VISE SA SVOJIH OSVOJENIH 4 BODA U EVROPI.DA JE DEKI OSTAO OPET BI IMALI 15-tak BODOVA I BILI BI 10 MESTO.TAKO DA JE DEJAN STANKOVIC ZVEZDI DONEO LIGU SAMPIONA

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija