• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

26.05.2023

00:28

MILOJEVIĆ OŠTAR POSLE OSVAJANJA TROFEJA: Nisu mi se svideli zvižduci, igrači su umorni... Hvala navijačima i igračima, dirnuli su me!

Starsportphoto

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ OŠTAR POSLE OSVAJANJA TROFEJA: Nisu mi se svideli zvižduci, igrači su umorni... Hvala navijačima i igračima, dirnuli su me!

Podeli vest

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić sa dva gola u finalu protiv Čukaričkog (2:1) doneo je šampionu Srbije trofej Kupa, čime su crveno-beli osvojili "duplu krunu", treću u nizu.

Odlazeći trener Crvene zvezde Miloš Milojević posle osvajanja Kupa Srbije i treće u nizu duple krune završio je na rukama fudbalera.

- Hvala navijačima, dirnuli su me na kraju. I navijačima i igračima na skandiranju. Najmanje što sam mogao da učinim je da doprinesem osvajanju duple krune - rekao je na konferenciji za medije Miloš Milojević i dodao da nije bilo lako motivisati igrače koji su davno osvojili titulu:

- Finala se igraju da bi se pobeđivala, nema tu velike filozofije.  Kad promašite neke šanse, dođe kazna. Ali onda mora da se nastavi u jakom ritmu. To su momci i uradili. Nije lako kad osvojite titulu pet, šest kola pre kraja,  treba da motivišete ekipu. Nisu mi se svideli zvižduci na kraju. Moraju ljudi da shvate da je kraj maja, igrači su umorni. Čestitam i ekipi Čukaričkog - kazao je Milojević.

Trener Zvezde je potom hvalio dvostrukog strelca Aleksandra Pešića.

- Pešić je ove sezone dao mnogo važnih golova. Malo smo prestrogi prema njemu. Nema mnogo slobodnih dobrih špiceva. Možda nam fali neki špic kao Pavkov, koji zna da igra domaću ligu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Dosić je šokirao crveno-bele golom iz kornera. 

- Docić je vrhunski izvođač. Znamo ko je i kakav je. Zato dugo traje. Borjan nas je vodio do finala, čak je i u ovoj utakmici imao nekoliko odbrana. To je kvalitet Zvezde, uvek neko iskoči, danas je to bio Pešić. Neću majice nositi u Švedsku, ostaviću ih kod oca u Knjaževcu. On će da ih čuva. Ja imam moralnu satisfakciju.

Kaže da ne pčekujem poziv od novog trenera Baraka Bahara.

- Zvali su me novinari, pa očekujem poziv iz Izraela. Nikom ne dugujem, niko me ne juri. Javljam se svima. Želeo sam sve najbolje i Dekiju i Miloju i Grofu i da ne nabrajam. Sve najbolje želim i svom nasledniku. Srećan sam zbog stručnog štaba, srećan sam zbog momaka. Imam problem da ne umem previše ni da se radujem ni da plačem. Ispunjen sam. Važna sezona zbog Lige šampiona. Znate kako je u fudbalu, malo se radujete i dođu novi izazovi. 

Foto: Starsportphoto

 

Ponovio je trener Zvezde da je verovao uvek u igrače.

- Mnogo je bio važan ulazak Kangve i ne zaboravite Mijailovića. Kanga je mnogo puta rešavao utakmice, večeras nije. Ali to je luksuz, da izvedete jednog reprezentativca,  uvedete drugog koji može da reši. Rekao sam da mora da postoji veća hrabrost. Rekao sam da verujem u njih, ali u istoriju se ne ulazi sa 70 odsto, nego sa 120 odsto. Morate stalno da motivišete igrače. Nije lako, osvojena titula, idu natpisi ovaj ide, ovaj ostaje. Ja mislim da bi lepse bilo da se finale Kupa igra u martu. Sad im pada potencijal. Nigde nisam radio da se ovoliko radi zadnje nedelje. Jako smo radili. Hvala im što su me istrpeli.

Osvrnuo se na povratak u švedski fudbal.

- U Švedskoj mi je porodica, tamo sam nastanjen. Znam na šta aludirate, ali prerano je za Švedsku. Po rangu nisu bolji od nas, pa bi to za mene bio korak nazad.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17