• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.06.2023

18:18

ZVEZDA NE IGRA FINALE ABA LIGE! Crveno-beli izdali saopštenje povodom nove odluke!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA NE IGRA FINALE ABA LIGE! Crveno-beli izdali saopštenje povodom nove odluke!

Podeli vest

Košarki klub Crvena zvezda izdala je saopštenje povodom toga što se raspored finala ABA lige poklapa sa rasporedom utakmica u Superligi Srbije.

Danas je ABA liga konačno objavila kada će se igrati finalne utakmice u ovom takmičenju, a to nikako na ruku ne ide Crvenoj zvezdi koja će morati da igra dva takmičenja paralelno.

Povodom toga, crveno-beli su izdali saopštenje u kojem obaveštava da ne žele da igraju finale ABA lige u ovom terminu, to jest dok se ne završi finale srpskog prvenstva.

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost nakon sramnog saopštenja ABA lige sa terminima odigravanja finalnih utakmica –  da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. jun 2023.godine. Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u saopštenju od dana 31.05.2023. godine da NEĆE IGRATI FINALE DOK SE NE ZAVRŠI FINALE SRPSKOG PRVENSTVA - stoji u saopštenju.

Foto: Starsportphoto

Nakon toga su podsetili na svoje saopštenje od pre tri dana kada su najavili da ne žele da igraju dva takmičenja paralelno.

- Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši - stajalo je tad u saopštenju.

Dalje navode da znaju da sportski direktor ABA lige Milija Vojinovića odredio ove termine nakon veliki pristisaka.

– KK Crvena zvezda Meridianbet zna da je sportski direktor ABA lige Milija Vojinović odredio ove termine nakon velikih pritisaka tokom četvrtka i petka, i u direktnom dogovoru sa zvaničnikom KK Partizan Zoranom Savićem, istim onim koji je tako revnosno tužakao naš klub u Evroligi i pojedinim španskim klubovima tokom ove sezone; Nismo upoznati sa činjenicom da je Zoran Savić zvaničnik ABA lige, već samo službenik jednog kluba i ove termine NE PRIHVATAMO NITI ĆEMO SE POJAVITI NA TERENU 12.06.2023.GODINE, KAO NI 14.06.2023.GODINE - piše u saopštenju.

Još jednom su naglaslili da neće odustati od svoje odluke.

- KK Crvena zvezda Meridinbet još jednom ponavlja – da neće igrati finale ABA lige dok se ne okonča finale prvenstva Srbije, zemlje čiji smo predstavnik, a u slučaju da ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog „rešenja“ svoje pravo će potražiti na sudu. Odgovornost je trenutno samo i isključivo na čelnicima ABA lige - navedeno je u saopštenju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija