• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

24.08.2018

19:05

ZVEZDINIM IGRAČIMA CENA SKOČILA ZA 30 MILIONA EVRA! Starteri plaćeni 1,7 miliona, sada vrede više od 32!

Crvena zvezda

ZVEZDINIM IGRAČIMA CENA SKOČILA ZA 30 MILIONA EVRA! Starteri plaćeni 1,7 miliona, sada vrede više od 32!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda napravio je posao veka! Crveno-beli su 11 aktuelnih prvotimaca doveli za oko 1,7 miliona evra, a oni sad vrede više od 32 miliona

Većina onih koji su sad nosioci igre Zvezde na "Marakanu" su stigli kao slobodni igrači. Takav je slučaj sa Nemanjom Radonjićem, koji je doveden besplatno, a nedavno je prodat Marseju za 12 miliona evra!

Uz to, on će naredne srede, pre nego što ode u Francusku, imati priliku da u revanšu plej-ofa protiv Salcburga pomogne Beograđanima da uđu u Ligu šampiona i tako dodatno napune kasu...

Nastavili po istom receptu
Mnogo očekujem i od Žonatana Kafua i Lorenca Ebisilija, koji su baš ono što Zvezdi trebaIvica Pavlović, fudbalski menadžer

Slična je priča i sa Milanom Borjanom, Filipom Stojkovićem, Vujadinom Savićem, Nenadom Krstičićem i Nemanjom Milićem. Svi oni dovedeni su bez obeštećenja, a danas koštaju od 800.000 do tri miliona evra.

Oživeli karijere

Fudbalski menadžeri Ivica Pavlović i Rade Ćaldović saglasni su u oceni da je Zvezda odabrala pravu kadrovsku politiku, jer svakako nije imala novca da kupuje kvalitetne igrače. Prema Pavlovićevim rečima, najteži zadatak bio je prepoznati dobre igrače koji su slobodni.

- Tako radi ozbiljan klub koji nema veliki budžet, a ima visoke ciljeve. Važno je bilo prepoznati fudbalere koji poseduju neosporan kvalitet, ali su im karijere trenutno bile u krizi. Tu su na scenu stupili Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Vladan Milojević, koji su većinu dovedenih igrača i lično poznavali. Dobrim partijama igrači su oživeli karijere, porasla im je cena drastično, a Zvezdi su doneli rezultat - ocenjuje Pavlović.

U takvom poslovanju važni su bili i dobri lični kontakti uprave sa "Marakane" sa fudbalskim menadžerima, ali i ostalim klubovima.

- Morate da imate celu mrežu ljudi koja će da vas uputi kad se na tržištu pojavi odličan igrač sa karakteristikama koje vama trebaju, a da ne košta. Članovi uprave i stručnog štaba iz Zvezde su na lična poznanstva sa ljudima iz sporta uspevali da nađu takve igrače. Van ovih koji su se već dokazali mnogo očekujem i od Žonatana Kafua i Lorenca Ebisilija, koji su baš ono što Zvezdi treba - ističe Pavlović.

LŠ - Bingo
Čim igrate u Evropi, vi ste u izlogu i cena raste. Ako se plasiraju u Ligu šampiona, to će da bude prava stvarRade Ćaldović, fudbalski menadžer

Pomak nabolje

Slično razmišlja i Ćaldović, uz konstataciju da je srpski šampion prilično rizikovao visokim platama, ali se rizik isplatio.

- Kad neki igrač zapadne u probleme, nije baš sigurno dovesti ga i pritom mu dati veliku platu. Zvezda je tu rizikovala i isplatilo joj se, jer je pogodila sa pojačanjima. Samo na taj način i mogla je da napravi jak i konkurentan evropski tim. Rekao bih da je i ove sezone pogodila sa dovođenjem igrača, ali hajde da sačekamo još malo - kaže Ćaldović.

Crveno-bele jedna utakmica deli od Lige šampiona i ako se plasiraju, igračima će cena tek da raste.

- Čim igrate u Evropi, vi ste u izlogu i cena raste. Ako se plasiraju u Ligu šampiona, to će da bude prava stvar, jer onda će biti mnogo više ponuda, a čim ste traženi, odmah ste i skuplji. Pritom, klub konačno može sebi da priušti da ne prodaje po svaku cenu mlade igrače, što je takođe veliki pomak nabolje - zaključuje Ćaldović.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija