• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2020

12:12

JAVIO SE IZ BRAZILA! Rambove reči će oduševiti igrače Crvene zvezde!

Crvena zvezda

JAVIO SE IZ BRAZILA! Rambove reči će oduševiti igrače Crvene zvezde!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Rambo Petković pohvalio je igrače crveno-belih i dodao da su primer svima.

Rambo je u Brazilu, a tamo je stanje slično kao i u Srbiji.

Što se tiče fudbala u Brazilu sve je stalo. Klubovi su dali kolektivne odmore igračima, pošto je kraj sezone u Brazilu tek u decembru i onda se ide na odmor od mesec dana. Međutim, sada su to nekako kompenzovali, zato što ima dosta zakona o radu gde igrači moraju da idu na odmor. Sada je ostalo samo da se vidi da li će se i kada završiti državna prventstva, jer su sva takmičenja prekinuta. Teško je naći datum, kao i dogovor među zvaničnicima, mada je u ovom trenutku neophodno da postoji zdrav razum i dijalog između organizatora i saveza. Treba doneti odluku koja bi bila u interesu sporta – naglasio je Petković.

On smatra da je važno da svi budu odgovorni.

– Prvo, zdrav razum je jako bitan. Družite se sa svojima, najbliži će vam uvek doneti radost i zabavu. Ja se nalazim ovde u Brazilu sa suprugom i mlađom ćerkom, dok je starija u Nišu. Mi smo se pridržavali karantina od samog početka jer sam se ja od strane moje firme gde radim dobio nalog da ostanem 14 dana u kućnom karantinu jer sam imao kontakt sa osobama koje su imale korona virus. Mi se strogo pridržavamo izolacije, ja nisam imao nikakve simptome, ali smo ipak bili odgovorni. Iskoristili smo to vreme da kvalitetno pričamo na neke teme i družimo se. Uvek nešto radimo, ćerka ima časove preko interneta. Ljudima koji su zaposleni kod nas smo dali slobodno kako bi i oni bili u svojim domovima. Provodimo mnogo vremena zajedno što se dugo nije desilo, i to je mnogo lepo. Nije tako bezazlena situacija, i ponavljam zdrav razum je najbitniji.

Imao je i savet za igrače Crvene zvezde.

– Zvezda se posle derbija, koji ipak nije bio na nivou kvaliteta obe ekipe, vratila sa dve pobede i sada je najbitnije održavati kondiciju da bi, kada se vrate normalnim treninzima, bez obzira da li će se prvenstva nastaviti ili ne, dolaze druga takmičenja poput kvalifikacija za Evropu i treba se spremiti i za sledeću sezonu koja je pred nama. Kada sam se bavio fudbalom i kada su bili veoma teški treninzi uvek sam govorio kondicionim trenerima da ne mogu da me teraju u toj meri koliko ja mogu da izdržim. Znam da im nije lako, ali bolje im je da treniraju jer su tako aktivni. Ja ću verovatno početkom septembra doći u Srbiju i iskoristiću tu priliku da pogledam Zvezdinu utakicu i pružim podršku našim fudbalerima.

Petković je pohvalio gest Stankovićevih momaka, koji su donacijom pokazali pravi primer humanosti.

– To je ono što fudbaleri i treba da rade – da budu primer drugima. Odličan primer i gest. Fudbal u suštini, kao najvažnija sporedna stvar na svetu, treba da bude ogledalo. Kada neko ko želi da počne da se bavi fudbalom pogelda šta i kako se ponaša njegov idol, sigurno da to ima velikog uticaja na one koji tek kreću sa poimanjem fudbala. Kada neko, kao što su uradili fudbaleri Zvezde, naprave, van fudbala, sjajan gest, treba im se zahvaliti pružiti ruku i reći svaka čast. To nije dužnost, to je dobra volja i nije lako. Sjajni su primeri kao što je Zvezda, Novak Đoković, to sam sve saznao skoro, i ja im se zahvaljujem na tome – podvukao je Dejan Petković.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija