• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

03.08.2020

07:15

MOŽDA JE ON REŠENJE ZVEZDINIH PROBLEMA! Da li (ipak) u Benu leži spas?

Crvena zvezda

MOŽDA JE ON REŠENJE ZVEZDINIH PROBLEMA! Da li (ipak) u Benu leži spas?

Podeli vest

Dugo, baš dugo traje potraga Crvene zvezde za rešenjem u ofanzivnoj liniji tima, za igračem koji može da obezbedi 15+ golova tokom sezone i zadovolji navijače, ali i trenera Dejana Stankovića. Ipak, šta ako crveno-beli već imaju takvog igrača?

 

Govorilo se o dolasku Andersona iz Portugala, pa Aleksandru Prijoviću, Federiku Makedi, Matiji Destru... međutim, šta ako je rešenje Zvezdinih ofanzivnih problema već na Marakani?

ZVEZDA SPREMILA JOŠ DVE BOMBE! Prijović pred vratima Marakane, sa njim u paketu stiže JOŠ JEDAN REPREZENTATIVAC SRBIJE?

Anketa

Da, govorimo o Mohamedu el Fardu Benu, napadaču koji je prethodne sezone bio najbolji strelac Crvene zvezde. Odlični ofanzivac sa Komorskih ostrva iako je bio "isključen" iz ekipe i nije bio registrovan za Ligu šampiona dao je najveći doprinos golgeterskom učinku šampiona Srbije.

Foto: Starsportphoto

Bio je strelac 13 puta na 21 meču i na to dodao 4 asistencije. Dakle na 21 nastupu imao je direktnog udela u 17 golova crveno-belih što dovoljno govori o njegovom ofanzivnom doprinosu ekipi. Nijedan drugi napadač Zvezde nije mu bio ni blizu (Milan Pavkov 9 golova).

Mnogi će reći da Ben nije klasičan napadač. To je tačno, ali u ovakvoj postavi Zvezde sa Gelorom Kangom, Srđanom Spiridonovićem i Aleksandrom Kataijem možda je šampionu države bolje rešenje da zaigra sa tamnoputim špicem na poziciji popularne "lažne devetke".

Foto: Starsportphoto

Nešto slično pokušavao je Vladan Milojević da izvede u svojoj eri, ali je tada Benu nedostajao "vetar u leđa" iz veznog reda. Tada je kao pomoć imao "samo" Marka Marina, dok su sada tu dva odlična tehničara i igrači koji prave razliku na terenu.

Ben je tek izašao iz povrede koju je vukao od završetka prošle sezone i utakmice protiv TSC-a u Senti, ali je dobio određenu minutažu na duelu sa Pazarcima ove subote.

Foto: Starsportphoto

Ako je Zvezdi u ofanzivi potrebna visina tu su Aleksa Vukanović (1,89) i Nikola Krstović (1,85), ali se ipak stiče utisak da vredi "rizikovati" sa Benom koji se prethodnih sezona pokazao kao sjajan centarfor. 

"Delije" mu nikada neće zaboraviti Salcburg i dva gola za istorijski plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Videćemo da li je Stanković spreman da rizikuje sa njim ili su u Ljutice Bogdana odlučili da angažuju novog napadača koji je sličnih karakteristika kao recimo Ričmond Boaći.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Pavkov treba da ostane u Zvezdi i da bude zacementirana devetka. Neka nađu jednog napadača kao rezervu i to je to. Setimo se Zvezde iz 1991 godine. Pa nezamislivo je bilo da utakmica počne bez Pančeva. To rotiranje što je Milojević radio se meni nikako nije sviđalo. Jedan napadač ne može da uđe u formu ako 30 ÷ utakmica igra. Treba nam napred visina. Pozdrav

NEBOJŠA

pre 3 godine

ЗВЕЗДА ИМА 4 ОДЛИЧНА ШПИЦА,ПЛУС ВУКАНОВИЋ.ДВОЈИЦУ МОЖЕ ДА ПРОДА И НЕТРЕБА НАМ ДРУГИ НИКАКАВ.ПА НИЈЕ БОАЋИ ЗАБОРАВИО ДАВАТИ ГОЛОВЕ.ВРХУНСКА ДЕВЕТКА.ПРОЋИ ЋЕ И ТЕ ПОВРЕДЕ.МАЛИ КРСТОВИЋ ВЕОМА ПЕРСПЕКТИВАН.ДАКЛЕ НЕ ЗАМАРАЈТЕ СЕ СА КУПОВИНОМ НЕГО СА ПРОДАЈОМ,АЛИ ЗА РЕАЛНЕ ПАРЕ,А НЕ ИСПОД ЦЕНЕ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija