• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2020

11:49

ALBANCI, SRBI NEĆE NASESTI! Stanković NE OČEKUJE PROVOKACIJE: Volim pritisak, ako se OPUSTIŠ SLEDI ŠAMAR!

Crvena zvezda

ALBANCI, SRBI NEĆE NASESTI! Stanković NE OČEKUJE PROVOKACIJE: Volim pritisak, ako se OPUSTIŠ SLEDI ŠAMAR!

Podeli vest

Crvena zvezda u utorak (10.00, Arena 1) igra sa šampionom Albanije Tiranom u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona


Trener šampiona Srbije Dejan Stanković kaže da su dobro skautirali rivala. 

- Imamo još dva dana, radimo na tome, znamo i poznajemo ih, videli smo meč u Tbilisiju, dosta nizak blok i organizovano branjenje, duga lopta, polukontra i kontra. Dinamo je imao posed, ali sterilan posed, koji nije doneo plod, iako je po procentima to dosta veliko bilo na strani Tbilisija.  Nećemo nasesti na to, videćemo kako će da izađu, ima tu par mladih momaka, a treba da znači i iskustvo u ovim mečevima. Pričali smo o Evropi, momci su hteli da završe za 15 minuta. Bitno je da zavisi od tebe i kada ima problema, da iskontrolišeš, da na padneš pod uticaj nervoze i straha. Ima sitnih detalja, radimo u dva dana naredna na tome, videćete i sami, da ne govorim sve baš - kazao je za Stanković.

ALARM U ZVEZDI PRED TIRANU! Najbolji igrač MORAO NA TERAPIJE!

ALBANCI EVRIMA MOTIVIŠU FUDBALERE, SPREMILI SU DŽAK PARA! Dobiće igrači Tirane BOGATE PREMIJE ako IZBACE Zvezdu!

 

Ne očekuje provokacije u Albanije trener crveno-belih. 

- Ne očekujem provokacije, idemo da igramo fudbal. Sami klubovi nose svoju tenziju, i zemlje, ali ovo je sport, fudbal, idemo da se takmičimo i donesemo rezultat. Ništa specijalno ne očekujem. Oni su momci stvarno dostupni za taktiku, teže je da ih smiriš, da iskontrolišeš emocije, da se ne "sprže" pred tako važnu utakmicu, igra se samo jedna. Ali meč može da traje i 120 minuta.

Za Stankoviću je sam meč važan zbog faze takmičenja, ne zbog imena rivala.

- Meni nije neka razlika, svaki sledeći meč je važan, a ovo je target grupne faze u Evropi. Sama utakmica, ne protivnik i cilj, ili nastavljaš ili ne, to nosi dovoljnu težinu. Želim da zadržim tu atmosferu takmičenja, nebitno je ko je protivnik. Ne može da se izbegne da može da bude "vruće".

 

Trenera Tirane najavio napad u grupnu fazu Lige šampiona.

- Naravno da svaki trener treba tako da razmišlja, kroz ciljeve i način rada, ako si prvak zemlje, sigurno je cilj Liga šampiona. Prihvatamo da sebe zove favoritom, znamo kako da nastupimo, ja sam optimista, i ja želim grupnu fazu. Pokazaće 90 minuta sve.

Imao je mnogo ovakvih mečeva u karijeri Stanković.

- Bilo je utakmica biti ili ne biti, od klupskog do reprezentativnog. Znam da je to lakše sada, ali bitnije je iskontrolisati euforiju, unutrašnje emocije. Ja volim pritisak, pozitivnu tremu, da te drži, ako se opustiš, šamar sledi 300 posto. Mnogo je drugačije spremiti se kao trener nego kao igrač, mislim da je lakše kao igrač.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija