• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

28.10.2020

12:09

NAVIJAČI U TRANSU! Zvezda NE SME da se plaši, možemo da pobedimo Slovan!

Crvena zvezda

NAVIJAČI U TRANSU! Zvezda NE SME da se plaši, možemo da pobedimo Slovan!

Podeli vest

Crvena zvezda ima bolji tim od Libereca i trebalo bi da pobedi, ali joj neće biti nimalo lako, poručuju bivši fudbaleri crveno-belih Nenad Milijaš i Đorđe Tutorić!

Izabranici Dejana Stankovića dočekaće Čehe sutra pred praznim tribinama "Marakane" u utakmici 2. kola Lige Evrope (RTS 1, 18.55).

Milijaš i Tutorić bili su u timu sa "Marakane" 2006. godine kad su se sastali s Liberecom u plej-ofu za Ligu Evrope. Tada su poraženi najpre u gostima 2:0, a onda i kod kuće 2:1.

Nedostajaće navijači

Oprezni

Nikog ne potcenjujemo, ali imamo kvalitetan tim i ako se igrači budu držali plana, možemo da pobedimo
Nenad Milijaš, pomoćni trener Zvezde

Milijaš je sad pomoćnik trenera Zvezde Dejana Stankovića i prema njegovim rečima, ekipa je spremna da ostvari prvi trijumf u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone.

- Odlično smo se pripremili, šteta je samo što ne možemo da igramo pred navijačima. Nikog ne potcenjujemo, ali imamo kvalitetan tim i ako se igrači budu držali plana, možemo da pobedimo. Ne očekujem da će biti lako, ali ova ekipa zaslužuje da prođe grupu Lige Evrope - kaže Milijaš.


Te 2006. godine Zvezda je u Češkoj primila golove u 43, pa u 90. minutu, a u Beogradu je kapitulirala već u 2. minutu. Taj gol na početku druge utakmice potpuno je poremetio tim, objašnjava Milijaš.

Foto: Starsportphoto

 



- Sećam se da zapravo nismo igrali loše ni tamo, ali smo nesrećno primili gol u finišu prvog poluvremena. U Beogradu smo primili gol maltene čim je počela utakmica. To sad ne sme da nam se desi. Uveren sam da ćemo se dobro postaviti od početka - ističe Milijaš.

Nekadašnji štoper Zvezde Đorđe Tutorić veruje da će crveno-beli umeti da odgovore na češki stil igre, koji se zasniva na disciplini i čvrstoj odbrani. Ipak, napominje da će nivo morati da bude podignut u odnosu na utakmicu 1. kola LE, u kojem su Beograđani poraženi od Hofenhajma u gostima 2:0.

Foto: Starsportphoto

 



- Česi i Slovaci su prepoznatljivi po odbrani i dobrom kretanju. Liberec ima solidnu ekipu, ali u Zvezdi ne bi trebalo da se plaše. Moraju samo da podignu nivo igre za nekih 10-15 odsto i onda neće biti problema - ocenjuje Tutorić.

Slabe rezerve

Prema njegovim rečima, eventualni problem za Zvezdu mogao bi da predstavlja nedostatak kvalitetnih rezervnih igrača.

- Brine me što u ekipi Zvezde nema dovoljno fudbalera koji mogu da uđu sa klupe i odigraju jednako dobro kao ovi iz prvog tima. Klub takvog renomea nije trebalo sebi to da dozvoli - zaključuje Tutorić.
 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija