• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2020

18:15

RADIO U FABRICI, PA JURIO NA TRENINGE! Neverovatan put Milete Lisice od metalostrugara, preko Duška Vujoševića do Crvene zvezde!

Crvena zvezda

RADIO U FABRICI, PA JURIO NA TRENINGE! Neverovatan put Milete Lisice od metalostrugara, preko Duška Vujoševića do Crvene zvezde!

Podeli vest

Nekadašnji as Crvene zvezde Mileta Lisica preminuo je u sredu u Novom Sadu u 54. godini života. Mileta Lisica je rođen u Priboju 12. juna 1966.godine, a za Crvenu zvezdu je igrao u dva navrata u periodu od 1992-1994. godine i u sezoni 1995-1996

Kao krilni centar meke ruke, plemenitog košarkaškog kova ali i veliki borac na terenu, davao je celog sebe u dresu Crvene zvezde i pomogao joj da dođe do dve titule prvaka Jugoslavije i superkupa Jugoslavije uz titulu najkorisnijeg igrača finala šampionata. U tim godinama bio je jedan od najboljih strelaca i skakača Crvene zvezde, a zbog ogromnog požrtvovanja bio je jedan od omiljenih igrača navijača Crvene zvezde koji su se rado sećali „Lije“ i u godinama kada je napustio Mali Kalemegdan.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

U Crvenoj zezdi je ukupno odigrao 103 utakmice i postigao 1345 poena. Pored Crvene zvezde u kojoj je postao za kratko vreme, zbog svega što je učinio stekao status legende, Mileta Lisica igrao je za ekipe Poliestera iz Priboja gde je i ponikao, Slobode, Borovice iz Rume, Pivovarne iz Laškog, francuskih ekipa LE Mana i Limoža, Lavova i Novog Sada gde je nastavio da živi pošto je završio igračku karijeru.

Put Mileta Lisice do košarkaških visina je prava filmska priča. Rođenje u priboju 12. juna 1966. godine, gde je radio u lokalnoj fabrici FAP kao metalostrugar, a uporedo je igrao za lokalni tim Poliester. Nekako je uspevao da uskladi posao u dve smene sa utakmicama i treninzima, uz razumevanje za povremene izostanke s posla.

Njega je u Crvenu zvezdu doveo legendarni trener Partizana Duško Vujošević u sezoni 1991/1992. 

- Imao sam ugovor na četiri godine. Da se nije desio rat, hteo ne hteo morao bih da ostanem u Tuzli ili da neko plati obeštećenje pa da me uzme. Tadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Kapičić zvao me je otprilike tri meseca pre početka rata, ali imao sam ugovor i nisam znao šta da mu kažem. Međutim, počeo je rat i u Tuzli mi kažu: 'Hajde ti kući, ne treba da budeš ovde'. Kada sam se vratio u Priboj, Kaponja me je ponovo zvao da dođem u Zvezdu - ispričao je Lisica nedavno i intervjuu za "Sport klub"!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TUŽNE VESTI! Oglasili se iz Crvene zvezde!
Crvena zvezda

TUŽNE VESTI! Oglasili se iz Crvene zvezde!

Navijače Crvene zvezde neprijatno je iznenadila i duboko potresla vest da je preminuo nekadašnji košarkaš crveno-belih Mileta Lisica koji je učestvovao u osvajanju dve šampionske titule posle dvodecenijskog posta

11.11.2020

16:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15