• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2020

10:15

ZVEZDA U KANALU! Krah crveno-belih u Evroligi!

Crvena zvezda

ZVEZDA U KANALU! Krah crveno-belih u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde vezali su četiri poraza u elitnom takmičenju, a u poslednjih devet mečeva imaju svega dve pobede, pa su pali na 16. mesto na tabeli

Najavljivali su borbu za vrh Evrolige iz Crvene zvezde, a sada se nalaze pri dnu tabele, na 16. mestu! Košarkaši crveno-belih izgubili su sedam od poslednjih devet mečeva u elitnom takmičenju, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među navijačima, ali i u rukovodstvu kluba.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović je krajem septembra, pred početak sezone, zračio optimizmom.
Među najboljima

Samo pet ili šest timova u Evroligi bolje je od Zvezde. Niko iz Bajerna, Albe ili Žalgirisa ne bi bio u startnoj petorci crveno-belih
Vlade Đurović

- Crvena zvezda je ove sezone napravila respektabilan tim. I otvoreno kažem: Ove sezone napadamo i vrh Evrolige - rekao je tada Čović.

Dva i po meseca kasnije, situacija je potpuno suprotna. Izabranici trenera Saše Obradovića nanizali su četiri poraza u Evroligi i srozali se na dno tabele. Ispod Beograđana su samo Asvel i Himki, s tim da oba tima imaju dva meča manje.

Zvezda ima dobar tim  

Iskusni stručnjak Vlade Đurović smatra da rezultati nisu adekvatni kvalitetu koji imaju Zvezdini košarkaši.

- Zvezda ima mnogo bolji tim nego što rezultati pokazuju. Ne sviđa mi se način na koji igraju, deluje kao da se ne zna ko šta treba da radi. Mislim da svi očekuju od Džordana Lojda da rešava utakmice, a ne može uvek tako. Trebalo bi da postoje najmanje dvojica igrača kojima možete da date loptu kad se odlučuje - ističe Đurović za Informer.

On kaže da u Evroligi nema ekipa koje su na papiru mnogo bolje od Zvezde.
 

Kapa dole Čoviću

 

Vlade Đurović je pohvalio predsednika crveno-belih Nebojšu Čovića jer je doveo sve igrače koje je trener tražio.
- Nemam šta da kažem za upravu, koja je omogućila sve uslove. Čović je sve uradio, mislim da nikada nije kao ove sezone ispunio želje trenera i svaka mu čast na tome. Zvezda je imala najmanje problema sa koronom, što je opet zasluga uprave, koja sve to drži kako treba - ističe Đurović.

- Ima možda pet ili šest timova koji su nešto bolji od Zvezde, ostali nisu. Nijedan igrač Bajerna, Albe ili Žalgirisa ne bi bio u startnoj postavi Zvezde, ali sve te ekipe imaju bolje rezultate. Sada se kuka kako Zvezda nema plejmejkera. Pa šta je Kori Volden? Prošle godine je u Partizanu igrao pleja. Svi moraju da koriste svoje potencijale, a jedini koji to radi je Marko Jagodić-Kuridža, igrač od koga se to možda najmanje očekuje. Daje sve od sebe i svi treba da se ugledaju na njega - kaže Đurović.

Saveti Obradoviću

Iskusni trener je imao i savet za Obradovića, kojeg je i trenirao na početku karijere i dao mu šansu u prvom timu Zvezde.

- Odličan je trener, ima oštrinu, komunikaciju sa strancima, ali mi se ne dopada kako sve to deluje. Zvezda nema kontru, uvek ide na pozicione napade, a teško je tako dati 80 ili 90 poena. Iz kontre je nekada dolazilo 30-40 odsto poena. To Zvezdi sad nedostaje. Ja ne pričam ovo zato što mislim da bih ja bolje vodio tim. Ja sam svoje odradio, nego me istinski bole neuspesi, stalo mi je jer sam zvezdaš - zaključuje Đurović.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tadija64ZEMUN

pre 3 godine

g.Djurovicu,svaka cast,sve ste lepo rekli,jos samo da ima neko da poslusa vase savete i da ih primeni prakticno

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija