• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

12.12.2020

12:12

BORJAN NE ĆUTI, BEZ DLAKE NA JEZIKU! Neki slave naše poraze, na svoju štetu!

Crvena zvezda

BORJAN NE ĆUTI, BEZ DLAKE NA JEZIKU! Neki slave naše poraze, na svoju štetu!

Podeli vest

Svaka naša pobeda u Evropi pomogla je srpskom fudbalu, a pojedinci se i dalje raduju našim neuspesima, iako im škode, kaže golman crveno-belih Milan Borjan

Postoje ljudi u srpskim klubovima koji slave naše poraze na svoju štetu, kaže za Informer kapiten Crvene zvezde Milan Borjan!

Crveno-beli su se plasirali u šesnaestinu finala Lige Evrope, a ukoliko na proleće ostvare još tri pobede ili dva trijumfa i dva remija, Srbija će od sezone 2022/23. imati dva predstavnika u Ligi šampiona!

Nikad bliže

Zvezda bi sa dve pobede i dva remija ili sa tri pobede u Ligi Evrope donela Srbiji dva mesta u Ligi šampiona

 

Neki se raduju porazima

Uprkos tome, Borjan je svestan da njegov tim neće imati podršku svih u Srbiji.

- Neki će navijati za nas, a neki verovatno neće. Škakljivo je to pitanje i šta god da kažem, neće biti dobro. Ima onih koji se raduju našim porazima, pa čak i po cenu da to škodi i njima direktno. Ne shvataju da im naši uspesi odgovaraju. Mi ćemo se svakako potruditi da ostvarimo što više pobeda i povučemo malo i ostale klubove - jasan je golman crveno-belih.

U prethodne četiri godine Zvezda je partijama u evropskim takmičenjima značajno popravila nacionalni koeficijent, ali i poziciju na rang-listi UEFA. U leto 2017. godine bila je na 195. mestu, a danas zauzima 52. poziciju.

Foto: Starsportphoto

Zvezda igra i za Srbiju, poručuje Milan Borjan



- Svih ovih godina igrali smo za nas, ali i za Srbiju. Svaka pobeda koju smo ostvarili doprinela je i podizanju rejtinga srpskog fudbala. Mnogo mi je žao što i ostali klubovi iz Srbije ne uspevaju da se plasiraju u evropska takmičenja. Onda bi nam bilo lakše da zajedno sakupljamo bodove - ističe Borjan.

Nedostaje još bod i po

 

Srbija trenutno zauzima 16. mesto na UEFA rang-listi sa 26,25 bodova, a da bi imala dva predstavnika u elitnom takmičenju, potrebno je da bude na 15. poziciji, gde se trenutno nalazi Kipar sa 27,75 bodova. Dakle, Zvezda bi morala da sakupi još bod i po. Pobeda u Ligi Evrope donosi 0,5 bodova za nacionalni koeficijent, dok remi donosi 0,25 bodova. Pošto su klubovi iz Srbije ove sezone sakupili više bodova od klubova sa Kipra, dovoljno je da zemlje imaju jednak nacionalni koeficijent i da Srbija ima prednost, odnosno da zauzme 15. mesto. Kipar nema predstavnika u evropskim takmičenjima, pa nema ni opciju da uveća koeficijent.

 

Da bi donela Srbiji dva mesta u Ligi šampiona, Zvezda bi ove sezone morala da se plasira u osminu finala Lige Evrope, a možda čak i u četvrtfinale. Iako to zvuči kao teško ostvariv scenario, Borjan je optimista.

- Neće biti lako, bilo koga da izvučemo na žrebu, čeka nas težak posao. Međutim, hajde da privedemo sezonu kraju, odmorimo se nekoliko dana, a onda lepo odradimo pripreme i uz nekoliko pojačanja napravimo tim koji će ravnopravno da se bori u nokaut fazi. Fudbal je zbog toga i zanimljiv jer je sve moguće - smatra Borjan.

Borjan stigao Pižona

Čuvar mreže crveno-belih u četvrtak je u Liberecu odigrao 50. evropski meč u dresu Zvezde i tako izjednačio rekord legendarnog Vladimira Petrovića Pižona.

- Planiram da nastavim da igram najbolje što mogu i doprinosim uspesima Zvezde. Velika je čast što sam se izjednačio sa Pižonom, koji je istinska legenda kluba. Voleo bih da odigram još nekoliko utakmica u Evropi, pa da i ja budućim generacijama budem legenda. Šalu na stranu, ponosan sam i zahvalan saigračima, stručnom štabu i upravi bez kojih ne bi bilo ni mojih uspeha - zaključuje Borjan.

Foto: Starsportphoto

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubo

pre 3 godine

navijali bi za vas svi da vi pod svaku cenu ne namestate da budete prvi u srbiji uglavnom na stetu velikog broja klubova neki ispadnu iz lige i sl.,jer je kao prvi lakse uci u grupnu fazu tj. imaju 2 sanse , tesko da se u indjii proleteru javoru partizanu mogu pomiriti sa penalima izvan 16 m golovima iz gol auta i sl. stvarima osvojite titulu posteno bez pomoci sudija i sklanjalica i svi ce navijati onda,borjane nemoj da se pravis glup .

NEMA MU RAVNOG! Milan Borjan je najbolji golman u Ligi Evrope
Crvena zvezda

NEMA MU RAVNOG! Milan Borjan je najbolji golman u Ligi Evrope

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan bio je najbolji akter meča protiv Hofenhajma koji je na stadionu "Rajko Mitić" završen bez golova u okviru petog kola grupne faze Lige Evorpe. To nije promaklo ni u UEFA, pa je golman crveno-belih izabran u tim kola drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu

04.12.2020

14:13

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija