• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

14.12.2020

08:33

SAMO NE DINAMO! Legendarni as Zvezde pred žreb priznaje zašto ne želi Hrvate i Engleze!

Crvena zvezda

SAMO NE DINAMO! Legendarni as Zvezde pred žreb priznaje zašto ne želi Hrvate i Engleze!

Podeli vest

Mogli bismo da se nosimo sa Zagrepčanima, ali nije još vreme za mečeve s njima, i dalje se oseća tenzija. Ako bih mogao da biram protivnika u šesnaestini finala Lige Evrope, izabrao bih Romu, kaže Dragan Džajić

Nije još vreme za utakmicu Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, smatra počasni predsednik crveno-belih Dragan Džajić! Crveno-beli će danas (RTS 1, 13.00) na žrebu u Nionu dobiti protivnika u šesnaestini Lige Evrope, a jedan od potencijalnih rivala je i hrvatski šampion.

Zvezda i Dinamo nisu se sastali već skoro 30 godina, od raspada Jugoslavije. Uprkos tome, Džajić za Informer kaže da je za taj susret još rano.
Bez Ostrvljana

Klubovi iz Engleske uglavnom pripadaju kremu fudbala i teško bismo sa njima izašli na kraj
Dragan Džajić

Nije vreme za Dinamo

Prema njegovim rečima, Zagrepčani nisu jači od crveno-belih, ali bi tenzije pred taj dvomeč bile ogromne.

- Važno je napomenuti da je ekipa plasmanom u nokaut fazu ostvarila veliki uspeh, sve preko toga bio bi čist dobitak. Čestitke momcima, uradili su odličan posao. Nemaju razloga da se plaše koga god da dobiju za protivnika u šesnaestini finala. Lično ne bih voleo da igramo protiv Dinama. Ne mislim da igrački ne bismo mogli da se nosimo sa njima. Naprotiv, moglo bi protiv njih da se igra, ali prosto nije trenutak za takve utakmice. I dalje se oseća tenzija zbog svega što se dogodilo u prošlosti i ne bi bilo lepo da nas žreb spoji - kaže Džajić za Informer.

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić i Dragan Džajić

Legendarni fudbaler ističe da bi bilo dobro da Zvezdu zaobiđu i engleske ekipe. Od premijerligaša među nosiocima na žrebu nalaze se Mančester junajted, Totenhem, Lester i Arsenal.

LIGA EVROPE
ŠESNAESTINA FINALA


POVLAŠĆENI
Mančester junajted, Ajaks, Šahtjor, Klub Briž, Roma, Arsenal, Leverkuzen, Rendžers, PSV, Napoli, Lester, Milan, Viljareal, Totenhem, Dinamo Zagreb i Hofenhajm

NEPOVLAŠĆENI
Olimpijakos, Krasnodar, Dinamo Kijev, Salcburg, Jang bojs, Molde, Slavija Prag, Benfika, Granada, Real Sosijedad, Braga, Lil, Makabi Tel Aviv, Antverpen, Volfsberger i Crvena zvezda.

- Moramo priznati da postoji ozbiljan igrački jaz između grupe klubova kojima pripada Zvezda i onih koji pripadaju evropskom vrhu. Klubovi iz Engleske uglavnom pripadaju kremu evropskog fudbala i teško bismo sa njima izašli na kraj. Voleo bih da ih izbegnemo. Takođe, ne bih želeo ni Viljareal ili recimo belgijske klubove, jer sve su to ekipe željne dokazivanja u Evropi, a pritom su vrlo kvalitetne. Ne bi bilo lako protiv tih timova - ocenjuje Džajić.

Roma bi bila idealna

Među nosiocima na žrebu ima i onih sa kojima bi srpski šampion mogao da se nosi, a uz malo sreće i dobru taktiku i da ih eliminiše, objašnjava Džajić. Prema njegovim rečima, idealan protivnik bila bi Roma.

- Da moram da izaberem koga da izvučemo, rekao bih Romu. Nisam, naravno, ubeđen ni da njih možemo da pobedimo, ali moglo bi da se igra sa njima. Nema to veze s tim što smo ih pobedili u Beogradu pre 15 godina. Otad se sve promenilo. Jednostavno, verujem da nas ne bi uništili. Mogli bismo da se borimo, igramo fudbal, pa šta bude. U svakom slučaju, koga god da nam žreb dodeli, momci moraju da izađu na teren hrabro, bez straha, i svesni da su već napravili ozbiljan uspeh. Trebalo bi da igraju za svoju dušu - zaključuje Džajić.
 

Žreb za Ligu šampiona u podne

Žrebom u Nionu danas u 12 časova biće određeni parovi osmine finala Lige šampiona. U grupi povlašćenih su Bajern, Real Madrid, Mančester siti, Liverpul, Čelsi, Dortmund, Juventus i Pariz Sen Žermen. U grupi nepovlašćenih nalaze se Atletiko Madrid, Menhengladbah, Porto, Atalanta, Sevilja, Lacio, Barselona i Lajpcig. Klubovi iz iste lige ne mogu da se sretnu u ovoj fazi takmičenja.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20