• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2021

19:16 >> 22:30

ZVEZDA "PETARDOM" PONIZILA KAIRAT ! Crveno-beli se IGRALI sa RIVALOM i overili plasman u treće kolo! /VIDEO/

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA "PETARDOM" PONIZILA KAIRAT ! Crveno-beli se IGRALI sa RIVALOM i overili plasman u treće kolo! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kairat sa 5:0 (3:0) u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona i tako obezbedili plasman u treće kolo

Bilo je brige u kakvoj je formi Zvezda nakon uvodna tri meča. Strahovali su navijači crveno-belih nakon slabe predstave u Almatiju koliko i da li Zvezda može protiv Kairata, ali su se Katai, Ivanić i drugari pošteno "izigrali", napunili mrežu rivala do vrha i najavili kraj male rezultatske krize - 5:0 (3:0). 

Foto: Starsportphoto

Odigrala je Zvezda možda i najzreliji meč još od Milana, nije se Kairat video na travnjaku Marakane, a meč je iako u sjajnoj atmosferi delovao više kao lagani trening za crveno-bele nego utakmice čiji je ulog treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izašli su crveno-beli izuzetno motivisani u meč, od samog starta Alip i Dugalić su trpeli veliki pritisak pre svih Dionija i Falka. Nisu uspevali gosti da raščiste opasnost ispred svog gola, a već u devetom minutu je Ustimenko morao da vadi loptu iz mreže. 

Foto: Starsportphoto

Namešetao se Aleksandar Katai, tražio prostora da i on oproba udarac nakon Gobeljića, Kange i Rodića, a kada je to uradio eksplodirao je stadion. Zvezdin "Magiko" pogodio je malu mrežu i na pravi način otvorio meč za svoj tim. 

Bila je sigurna Zvezda i u nastavku prvog poluvremena, nije Kairat mogao da diše, a drugi gol pao je zbog upornosti Aleksandra Dragovića koji je na sredini terena ukrao loptu Vagneru Lavu proigrao Loi Dionija, a francuski "rogonja" postigao je prvi gol u crveno-belom dresu. 

Ni tu nije bio kraj problema Kairata! Zvezda je gazila kazahstanski tim u svakom napadu, videli smo "štiklu" Dionija, potom i "biciklicu" Kataija, samo se čekala neka majstorija u izvedbi Mirka Ivanića, ali mirnog momka iz Bačkog Jarka nije hteo gol, makar ne u prvih 45. minuta. 

Ipak, nadomestio je Ivanić to velikom borbom posle koje je Katai dobio šansu da drugi put na meču matira Ustapenka! Srušili su Ivanića na ivici kaznenog prostora, a Katai se na najbolji mogući način revanširao Kairatu za eliminaciju od pre šest godina! Golčina za TV špice...

I tek što je počelo drugo poluvreme Kairat je još dva puta kretao sa centra! Prvo je Rodić uzeo loptu Hovhanisijanu na sredini terena, dodao do Ivanića koji o prečku postiže drugi gol u sezoni. Imao je nakon njega i Filipo Falko šansu da zatrese mrežu rivala, ali nije imao sreće u 54. minutu. 

Zato jeste dva minuta kasnije! Pokazao je Italijan zašto je bio velika želja uprave crveno-belih prošle zime, jednim potezom izbacio je kompletnu odbranu Kairata, a potom "kiflom" detonirao "petardu" na Marakani! 

Zvezda će u narednom kolu igrati protiv Šerifa iz Tiraspola, prvi meč na prgoramu je na Marakani, dok će se sedam dana kasnije moldavski šampion biti domaćin.

Foto: Starsportphoto

CRVENA ZVEZDA - KAIRAT 5:0 (3:0)

Strelci: Katai 9, 42, Dioni 21, Ivanić 49, Falko 56
Stadion "Rajko Mitić", Beograd          Sudija: Andris Trejmanis, Letonija

Crvena zvezda: Borjan - Rodić, Dragović, Pankov, Gobeljić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Falko - Dioni
Trener: Dejan Stanković

Kairat: Ustimenko - Vorogovski, Alip, Dugalić, Mikanović - Abiken, Poljakov, Burančiev - Šušenačev, Lav, Hovhanisjan
Trener: Kiril Keker

Tok meča:

Drugo poluvreme:

81. minut - Velika šansa za debitanta Lazetića, ali je loše šutirao bivši omaldinac Zvezde!

76. minut - Povreda Radeta Dugalića naterala je Kekera da na teren pošalje Širobokova umesto srpskog internacionalca - 5:0!

Foto: Starsportphoto

74. minut - Pokušao je sada Gelor Kanga sa više od trideset metara da savlada Ustimenka, ali je lopta otišla daleko preko gola. 

69. minut - Tek što je ušao na teren, odmah je Krstović u centru pažnje! Lako je izbacio Dugalića dete crveno-belih, ali je Alip presekao njegov centaršut za Bena - 5:0! 

65. minut - Dvostruka izmena u timu Zvezde, Falko i Dioni idu van terena, a na njihovo mesto stižu Ben i Krstović!

60. minut - Opao je značajno ritam utakmice nakon "petarde" Crvene zvezde! Fudbaleri Kairata su se predali i čini se da jedva čekaju kraj meča!

56. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Kada nije htela lopta posle prva dva šuta, sada je ušla! Filipo Falko je bacio na kolena čitavu odbranu Kairata, a potom i posalo "kiflu" na drugu stranu. Puče "petarda" na Marakani - 5:0!

54. minut - Mogao je i Filipo Falko da kruniše dobru partiju protiv Kairata i postigle i peti gol za svoj tim, ali je Ustimenko uspeo da ga zautavi!

49. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Uproan je bio Milan Rodić, uspeo da uzme loptu Hovhanisijanu i proigra Mirka Ivanića koji o preču postiže i treći gol za srpskog predstavnika! "Poker" Zvezde - 4:0!

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

Prvo poluvreme: 

Foto: Starsportphoto

47. minut - Imao je Vagner Lav šansu da u finišu prvog dela igre vrati svoj tim u meč, ali je Borjan dobro reagovao i zaustavio bivšeg reprezentativca Brazila, ostaje 3:0!

45. minut - Još tri minuta igre u prvom poluvremenu!

42. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Majstroija KATAIJA! Nameštao se dugo "Magiko" da izvede slobodan udarac, ali kada je to uradio delovalo je magično! Pogodio je malu mrežu daljeg ugla Ustimenkovog gola za velikih 3:0 posle samo 42 minuta!

41. minut - Dok se Katai sprema da izvede slobodan udarac, Zvezda je saznala rivala u potencijalnom trećem kolu! Srpski šampion će ukoliko eliminiše Kairat snage odmeriti sa Šerifom!

39. minut - Nova ogromna šansa za Crvenu zvezdu! Ponovo je Aleksandar Katai jednim potezom izbacio pola odbrane i poslao loptu ka Dioniju, ali je Alip uspeo da zasmeta Francuzu koji je šutirao direktno u Ustimenka - 2:0!

37. minut - Opao je ritam utakmice nakon što je Zvezda promašila dve velike šanse, sa druge strane Kairat ne uspeva da se izbori sa presingom srpskog šampiona!

Foto: Starsportphoto

34. minut - Zaustavio je Mikanović Ivanića u kontri i tom prilikom se povredio! Mora Keker da vraća najboljeg igrača u dosadašnjem delu susreta, a na njegovo mesto stiže Aljkulov!

31. minut - AU... Mogla je Zvezda još jednom da zatrese mrežu rivala nakon kontre! Ivanić je presekao pas, uposlio Kangu koji mu je vraća, ali je Dino Mikanović ponovo sačuvao svoj tim!

30. minut - VELIKA ŠANSA! Štikla Dionija, potom "biciklica" Kataija, ali je Filipo Falko loše šutirao - 2:0!! 

26. minut - Sevnula je sada kontra Crvene zvezde, povukao je Ivanić loptu sa svoje polovine pokušao da uposli Kataija, ali je Dugalić ponovo presekao pas - 2:0!

23. minut - Mogao je Katai i do drugog gola nakon centrašuta Gobeljića, ali je Mikanović izblokirao njegov šut!

Foto: Starsportphoto

21. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Dioni, kakva prilika za prvi gol u dresu Crvene zvezde! Uspeo je Aleksandar Dragović da ukrade loptu Vagneru Lavu i doturi je do Dionija. Francuz se namestio i poslao je ispod ruke Ustimenku - 2:0!

16. minut - Ne posustaje pritisak Crvene zvezde ni nakon datog gola! Sada je Dino Mikanović bio pogrešio pod pritiskom i novi aut za srpskog šampiona u "opasnoj" zoni.

13. minut - Prva opasnost pred golom Milana Borjana! Ispao je Dragović, iskoristio je to Šušenačev i šutirao sa ivice kaznenog prostora, bez problema hvata to kapiten Zvezde, ostaje 1:0!

9. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Katai je sa dvadesetak metara raspalio po lopti i pogodio malu mrežu gola koji čuva Ustimenko! Sjajan start za crveno-bele - 1:0!

8. minut - Fantastičan pritisak crveno-belih na početku meča! Sada je Milan Rodić pokušao da proigra Dionija, kasnio je Francuz na tu loptu - 0:0!

6. minut - Sada je Kanga oprobao svoj šut, uhvatio je Gabonac volej sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola!

5. minut - GOBELJIĆ! Mogao je sada bek crveno-belih da se iskupi za crveni karton protiv Milana,  blokirao je Rade Dugalić njegov udarac sa više od 25 metara udaljenosti! 

3. minut - Nije semafor dočekao da istekne ni drugi minut, a gosti su počeli da odugovlače nakon što se lopta srećno odbila do golmana Ustimenka!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli fudbaleri Kairata! 

20:00 - Bliži se početak meča, a tribine Marakane su sve punije! Imaće crveno-beli podršku u, verovatno, meču sezone!

Foto: Informer

19:36 - Zbog kazne UEFA na tribinama neće biti najvatrenijih pristalica, ali hoće dečice. Na Marakanu pristiže sve veći broj mališana koji će sa tribina pružati podršku voljenom klubu. 

Foto: Informer

19:31 - Budući da je izbačeno pravilo golova u gostima, Zvezdi je večeras potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike, dok bi minimalna odvela meč u produžetke! 

19:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i kazahstanskog Kairata! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale navijač Partizana

pre 2 godine

Predivno navijanje dečice. Nažalost, izgleda da je najbolje zabraniti starijima od 16 god da dolaze na utakmice pa da ne slušamo politiku na tribinama. Muka mi je više da slušam prepucavanje na tribinama Partizana (bez obzira da li se skandira protiv nekog iz vlasti ili opoticije), umesto da se svi ujedinimo oko svog voljenog kluba (Partizan ili Zvezda).

Stefan

pre 2 godine

Bravo Zvezdo, al moram reci da su me najviše oduševila deca na navijanje od srca sa tribina, sa zastavama i upaljenim telefonima, bez pirotehnike.. Naravno i ovde će se naći neki negativan komentar da je bolje zapaliti stadion, neko navijati bez ispada, kao ova dečica... BRAVO ZVEZDO, BRAVO DECO

AS

pre 2 godine

BRAVO ZA NAVIJAČE I NAŠU DECU. SAMO BI DODAO DA MISLIM DA JE ZVEZDA OVOM POBEDOM OBEZBEDILA U NAJMANJU RUKU GRUPNU FAZU LIGE KONFERENCIJA. PROLASKOM U TREĆEM KOLU OBEZBEĐUJE LIGU EVROPE A POBEDOM U ČETVRTOM KOLU LIGU ŠAMPIONA. ZNAČI IGRA SE EVROPA U SVAKOM SLUČAJU.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija