• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2021

09:33

DAN "D" ZA ZVEZDU! Šampion Srbije protiv Šerifa za 11,6 miliona evra!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DAN "D" ZA ZVEZDU! Šampion Srbije protiv Šerifa za 11,6 miliona evra!

Podeli vest

Crveno-beli će, posle 1:1 u Beogradu, morati da idu na pobedu u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona * Ukoliko prođu dalje, Beograđani će obezbediti mesto u Ligi Evrope i bogatu nagradu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (Arena sport 1, 19.00) u Moldaviji igra za plasman u plej-of Lige šampiona, ali i za 11,6 miliona evra!

Crveno-beli će u Tiraspolju odmeriti snage sa Šerifom u revanš meču 3. kola kvalifikacija i ako prođu dalje, obezbediće bogatu novčanu nagradu, kao i mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, uz mogućnost da se plasiraju i u elitno evropsko takmičenje.

Prvi meč Zvezde i Šerifa u Beogradu završen je nerešenim rezultatom (1:1), tako da izabranici Dejana Stankovića moraju da idu na pobedu ako misle da prođu u sledeću rundu.

Foto: Starsportphoto

 



Finansijska stabilnost

Svi u klubu iz Ljutice Bogdana večerašnji duel smatraju utakmicom sezone. Trijumf bi Zvezdi, pored sportskog uspeha, doneo i neophodnu finansijsku stabilnost, a ujedno bi i poništio nešto slabiji start sezone. Eliminacija bi, s druge strane, otvorila čitav niz problema na "Marakani". Ipak, u Zvezdi su uvereni u uspeh.

- Zna se da je cilj Zvezde da uđe u Ligu šampiona. Igrači i stručni štab veruju da imaju kvalitet za to. Što se finansijske dobiti tiče, i ulazak u Ligu Evrope bio bi velika stvar - kaže jedan od čelnika crveno-belih.

ZVEZDINA RAČUNICA


Dosadašnja zarada 300.000E
Plasman u plej-of LŠ 5.000.000E
Plasman u LE 3.630.000 evra
Nagrada po koeficijentu 2.640.000 evra
UKUPNO 11.570.000 evra
 


On objašnjava i kakvu su računicu napravili nadležni u klubu.

- Zvezda je već zaradila 300.000 evra u Evropi ove sezone. Plasman u plej-of Lige šampiona donosi pet miliona evra. Čak i da ekipa tamo ne uradi ništa i ako bude eliminisana, ići će u grupnu fazu Ligu Evrope, a za to bi zaradila dodatnih 3.630.000 evra. U Ligi Evrope dobila bi novac koji Evropska fudbalska unija (UEFA) dodeljuje klubovima po tome kako se rangiraju na UEFA rang-listi. Najslabiji dobija 132.000 evra, onaj ispred njega duplo i tako redom. Zvezda bi imala bolji koeficijent od najmanje 20 klubova, što bi joj donelo još minimum 2.640.000 evra. Uz to, ako bi epidemiološka situacija dozvolila, bilo bi novca i od ulaznica - objašnjava naš izvor.

Nema kalkulacija

Igrači sa nestrpljenjem iščekuju najvažniji meč sezone. Vezista Filipo Falko nema dilemu da će saigrači i on slaviti večeras u Tiraspolju.

Foto: Starsportphoto


- Spremni smo za utakmicu. Želimo da prođemo dalje i dovoljno smo kvalitetni da to ostvarimo. Neće biti lako, ali samopouzdanje temeljimo na tome što smo i do sada pokazivali da smo najbolji kad je najteže. Možda igra nije kakvu navijači očekuju, ali rezultati su tu, a to nam je sad najvažnije. I protiv Kajrata smo blistali u revanšu. U ovom slučaju ide nam u prilog što nema više pravila da je gol u gostima vredniji. Međutim, svakako bismo išli na pobedu, jer Zvezda je preveliki klub da bi se bavila kalkulacijama - zaključio je Falko.

Foto: Starsportphoto

 

Degenek se vraća u tim

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek doputovao je sa ekipom u Moldaviju iako trener Dejan Stanković nije mnogo računao na njega od početka sezone. Stanković je sa iskusnim štoperom Aleksandrom Dragovićem upario Radovana Pankova, a Degenek je uglavnom bio na klupi ili na tribinama. Ipak, prema nezvaničnim informacijama, Degenek bi večeras trebalo da se nađe u timu. U Tiraspolj nisu došli Gelor Kanga, koji ima crveni karton, kao i Milan Pavkov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 2 godine

desni bek Gobeljic,Degenek umesto Pankova ,Gavric ili Velja umesto KrsticicaTo je dobitna.Moze i Vukanovic na 9-ku

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija