• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2021

14:19

BRUTALNA STATISTIKA! Zvezdina stena! Dragović poslao poruku delijama!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BRUTALNA STATISTIKA! Zvezdina stena! Dragović poslao poruku delijama!

Podeli vest

Zvezda je u 165. večitom derbiju remizirala protiv Partizana u Humskoj (1:1), a već za dva dana očekuje je novi duel u Superligi Srbije

Šampion Srbije će u četvrtak na "Marakani" dočekati Voždovac od 19.55.

- Lepo smo igrali na derbiju, mislim da su navijači zadovoljni borbom i zalaganjem nas igrača. Nedostajalo nam je malo sreće da pobedimo, ali mi je drago što smo uspeli da zalaganjem i dobrom igrom dođemo do izjednačenja - rekao je fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović.

Defanzivac Zvezde očekuje podršku navijača.


Ne sumnjam da će navijači doći u velikom broju na stadion, kao što su to uradili kada je bila proslava rođendana stadiona, protiv Brage i sada na derbiju. Njihova podrška nam dosta znači i kada se čuje pesma sa tribina svi želimo da damo maksimum i ostavimo srce na terenu - istakao je Dragović za klupski sajt.

Foto: Starsportphoto

 

Posle derbija stanje na tabeli Superlige ostalo je nepromenjeno. Partizan je prvi sa 20 bodova, dok Zvezda drugoj poziciji ima dva manje.

Da je Aleksandar Dragović bio jedan od najboljih aktera 165. večitog derbija  svedoče statistički podaci platforme InStat prema kojim je bivši fudbaler Leverkuzena, Lestera i Dinamo Kijeva zabeležio ukupan indeks 295.

Dragović je odigrao ceo meč i za period od 90 minuta igre osvojio čak 80 posto duela. Maksimalan učinak imao je u vazduhu gde je imao šest od šest dobijenih duela, a kada su u pitanju dueli na travnatoj površni stameni štoper je u pet navrata izlazio kao pobednik.

Superioran je bio Dragović i u uklizavanjima gde je tri puta startovao na loptu i bez faula zaustavljao napade rivala. Kada je u pitanju iznošenje lopte i precizna dodavanja štoper je takođe bio veoma zapažen. Imao je Dragović 82 posto tačnih pasova upućenim prema saigračima, a od toga tri precizna duga dodavanja upućenih prema Kataiju i Dioniju, dok je najviše razmenjenih pasova imao sa Erakovićem i Kangom.

Foto: Starsportphoto

 

Kao pravi lider na terenu komandovao je odbranom Dragović u kvalifikacijama prvo za Ligu šampiona, gde je zabeležio jednu asistenciju na meču protiv Kairata, a potom u Ligi Evrope.

Na četrnaest mečeva, koliko je nastupao za Crvenu zvezdu, reprezentativac Austrije je pokazao dominaciju u gotovo svim segmentima defanzive. Pravovremeni klizeći startovi, sjajno čitanje igre, odličan tajming u skoku sve su to karakteristike centralnog halfa koji igra na vrhunskom nivou.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija