• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2021

17:51

ZVEZDIN DRES MORAŠ DA ZASLUŽIŠ! Stanković ZAGRMEO pred Kolubaru!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDIN DRES MORAŠ DA ZASLUŽIŠ! Stanković ZAGRMEO pred Kolubaru!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 15:55 gostuju Kolubari u Lazarevcu

Nakon dve nedelje pauze zbog obaveza reprezentacija, klupski fudbal ponovo je "u modi"! Već u petak nastavljena je Superliga, a u subotu će na programu biti meč i aktuelnog šampiona - Crvene zvezde. 

Četa Dejana Stankovića delovala je nezaustavljivo pred pauzu. Ipak, problem je predstavljao veliki broj igrača zaraženih koronavirusom, a upravo to predstavlja glavnu birgu strategu Crvene zvezde. 

Foto: Starsportphoto

- Prijala nam je pauza donekle, jer smo imali dosta momaka koji zbog korone i povreda nisu mogli da budu u punom trenažnom procesu, pa nisu mogli da isprate program za to vreme. Imali smo Kangu, Erakovića i Gordića u reprezentaciji, ali mene najviše zabrinjava povratak posle korone. Pričao sam sa Dejanom Savićem, zvao me je, čuli smo se, ko zna kakvi ćemo se vratiti fudbalu posle toga. Lično sam se vakcinisao skoro trećom dozom, moja familija takođe i ne znam kako možemo drugačije da „završimo“ koronu, ako ne budemo odgovorni sami prema sebi. To je nešto s čim se borim, jer se svakog dana pojavi sa probelmom i tome treba stati na put - rekao je Stanković. 

Crveno-bele nakon meča u Lazarevcu očekuje nova utakmica u Evropi, a rival Zvezdi će biti Midtjiland. Iz tog razloga, moguće je da će biti određenih rotacija protiv Kolubare. 

- Nemamo roster za odmaranje, znate i sami da Katai ne trenira, krenuo je „lagano“ posle korone, a pre toga je takođe imao zdravstvene probleme. Videćemo ko je zdrav, recimo i Kanga je kasno stigao, Eraković nije igrao poslednju utakmicu za reprezentaciju, na moje veliko iznenađenje, ali on je odmoran. Sigurno ćemo izaći u najjačem sastavu, nema kalkulisanja, u takmičarskom smo ritmu. Što se tiče mladih igrača, oni moraju da zasluže Zvezdin dres da bi igrali. Ali navikao sam se na te priče, jer ako budu oni igrali, pitaće se za nekog trećeg, pa petog. To je kao „hrčak u kavezu“, uvek će biti pitanje za nekog, ali ponavljam da se Zvezdin dres zaslužuje i da igraju oni koji se izbore za to, a ne imena. Uvek izvodim tim prema planu, igri protivnika, tome ko se kako oseća i u kakvoj je formi - jasan je trener Zvezde. 

Stanković isptiče da je ekipa potpuno fokusirana na Kolubaru, a da će se o meču u Danskoj pričati posle utakmice Superlige. 

Foto: Starsportphoto

- Potpuno smo usmereni na Kolubaru. Svaki povratak sa pauze nosi dozu rizika, jer je prirodno da se čovek opusti na odmoru, ali smo dobro radili u prethodnih sedam dana. Razmišljam o ovom mini ciklusu gde imamo tri utakmice u sedam dana, prvo Kolubara, pa Midtjiland, pa Radnički. Želimo da budemo pozitivni. Dovoljna je i pobeda od 1:0, pa da se odmorimo i spremimo za Dansku, ne razmišljam ni o čemu drugom. Što se tiče uslova i terena, to su sve izgovori, a toga kod nas nema. Ne postoji. 

Posle dugo vremena Zvezda ima pritisak moranja u Srbiji. 

- Lepo je igrati pod pritiskom, mi time odrastamo. Meni se to sviđa. To je takmičarski, drži se gard visoko. Rekao sam momcima da ovo može da bude najteže, ali i najlepše u skorije vreme - objašnjava Stanković. 

Za kraj, strateg Zvezde otrkio je da budno prati dešavanja u filijali, Grafičaru. 

- Naravno da ih pratim, dobijam izveštaje o njihovim igrama i samo neka tako nastave da rade. Ne mogu da računam na njih, nisu registrovani za Zvezdu, već za drugi tim, ali pratim ih - podvukao je trener crveno-belih. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija