• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2021

06:00

DŽINOVSKI SKOK! Zvezda je 35. u Evropi, evo šta to donosi crveno-belima! Partizan na 66. mestu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DŽINOVSKI SKOK! Zvezda je 35. u Evropi, evo šta to donosi crveno-belima! Partizan na 66. mestu!

Podeli vest

Crvena zvezda je osvojila prvo mesto u grupi i direktan prolaz u osminu finala Lige Evrope

Nerešen rezultat u Portugalu (1:1), a potom i nerešen ishod u Ludogorecu bez golova značili su da Zvezda završava na prvom mestu u Grupi F!

Crveno-beli su nakon večerašnjeg raspleta doprineli nacionalnom koeficijentu Srbije, ali i zabeležili rekordan klupski koeficijent.Srpski šampion se trenutno nalazi na 35 mestu, što je napredak u odnosu na prošlu sezonu za čak 15 pozicija. Crveno-beli su iza sebe ostavili kijevski Dinamo, Olimpijakos, Valensiju, Kopenhagen, Rendžers, Sporting, Milan...

Foto: Starsportphoto

 

Ovo znači da će Zvezde najverovatnije imati povlašćeni status u plej-ofu Lige šampiona, naravno, pod uslovom da bude šampion na kraju ove sezone. U Ligi Evrope je bio garantovan i ove sezone, a tako bi bilo i u sledećoj.

Foto: Starsportphoto

 

Ekipa Dejana Stankovića je ove sezone osvojila 13 bodova, što je za tri više od prošle sezone, kada je uzela 10. Crveno-beli su uspeli da se ponavljaju u poslednjih pet sezona na evrosceni i to su krunisali ove sezone. U sezoni 2017/2018. osvojeno je osam bodova, u sezoni 2018/2019. sedam, a u narednoj šest.

Foto: printscreen

 

Zvezda je samo večeras uzela šest bodova,  četiri za prvo mesto u grupi, bod za remi u Bragi i još jedan bod kao bonus za direktan plasman u osminu finala. Remi u nokaut fazi vredi bod, a pobeda dva boda. Dodatni poen obezbeđuje prolazak u svaku narednu fazu takmičenja.

Partizan je takođe ostvario napredak, osvojio je ukupno dva boda, jedan za remi sa Kipranima, i još jedan bonus bod za drugo mesto u grupi Lige konferencije.

Foto: printscreen

 

Crno-beli su sada na 66. poziciji, sa ukupno 24,500 bodova. Na žalost, mečevi u plej-ofu za osminu finala Lige konferencije neće ulaziti u zbir, pa bi ekipa Aleksandra Stanojevića mogla da napreduje dodatno tek ukoliko i u martu bude igrala u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija