• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2021

18:00 >> 21:16

LOJD I BERON SUROVO KAZNILI ZVEZDU! Zenit dobio TRILER posle produžetaka! Crveno-beli DVA PUTA promašili POBEDU!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

LOJD I BERON SUROVO KAZNILI ZVEZDU! Zenit dobio TRILER posle produžetaka! Crveno-beli DVA PUTA promašili POBEDU!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 18. kolu Evrolige posle produžetaka

Nažalost, neslavan kraj 2021. godine za Crvenu zvezdu! Mogao je srpski šampion da upiše novu evroligašku pobedu i tako se približu borbi za plej-of, imali su crveno-beli veliku šansu protiv Zenita, dva napada za pobedu, ali lopta, prosto, nije htela u koš! Na kraju, pobeda ruskog tima - 76:80. 

Sjajno je Crvena zvezda otvorila meč i na krilima raspoloženih Ostina Holinsa i Nejta Voltersa pobegla na plus osam posle svega nekoliko minuta. Delovalo je da nas u Pioniru očekuje meč nalik onom iz Sankt Peterburga, ali je ulazak Bilija Berona na teren potpuno promenio odnos snaga. 

Bivši šuter Crvene zvezde, a sada Zenita počeo je da rešeta iz svake pozicije, smenjivao je Dejan Radonjić čuvare na Beronu, ali pomoći nije bilo. Rafalnu paljbu nastavio je Džordan Miki sa dve trojke, a u strelce su se upisali i Sergej Karasev i Andrej Zubkov. Rusi su uspeli da istope prednost crveno-belih u svega dva napada i do kraja prve deonice Zenit je pobegao na osam razlike. 

Foto: Starsportphoto©

Ipak, nije se Zvezda zaustavila nakon serije Zenita, Stefan Lazarević je preuzeo brigu o Beronu i uspeo koliko-toliko da neutrališe sjajnog strelca. Na drugoj strani svoj "šou" imao je Ostin Holins. Amerikanac se napokon opustio pogodio tri bitne trojke i brutalno zakucao preko Džordana Mikija na drugoj strani. Zenit je uspeo da održi vođstvo do poluvremena. 

Jasno je bilo da će Zvezda teško srušiti Zenit u njihovom ritmu i strahovitom tempu. Crveno-beli su delovali kao drugi tim u nastavku, sveli rusku četu na samo šest poena u trećoj denici i rezultatsku klackalicu posle trojke Nikole Kalinića prebacili na svoju stranu. U poslednjoj deonici se u meč uključio i Nejt Volters koji je "spontano" stigao do 21 poena. 

Zenit je uspeo da se vrati u finišu meča nakon sušna četiri minuta Crvene zvezde. Ipak, mogao je Aleks Pojtres skupo da košta ruski tim nakon što je nesportski zaustavio Luku Mitrovića i poslao ga na liniju penala. Bio je centar Zvezde siguran, ali je usledio promašaj Nejta Voltersa, dok je na drugoj strani Beron doneo novo izjednačenje - 69:69! Imali su domaći dva napada u poslednjih 30 sekundi, ali su trojke promašili Nikola Kalinić i Nejt Volters, a meč je otišao u produžetke! 

Foto: Starsportphoto©

Uskoro opširnije...

CRVENA ZVEZDA - ZENIT  76:80 (21:29, 21:15, 15:6, 12:19)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd   Sudije: Latiševs, Paštusiak, Viklički

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Zenit: Lojd, Zakarov, Karsev, Kulagin, Beron, Puškov, Karvanen, Kuzminskas, Zubkov, Pojtres, Onitka, Frankamp, Miki, Najpir, Gudaitis

Tok meča: 

Produžetak:

45. minut - Raspalio se Džordan Lojd u produžetku, šest poena ima Amerikanac u dodatnom periodu i Zenit ima ozbiljnu prednost na 25 sekundi do kraja - 74:79!

44. minut - Kada je teško Nikola Kalinić je tu! Uspeo je Lazić da ukrade loptu i uposli Kalinića "u ofsajdu" - 74:77!

43. minut - Nekoliko loših napada i jednih i drugih, ali siguran je bio Džordan Miki i posle ofanzivnog skoka iznudio faul, te pogodio slobodna bacanja - 72:75!

41. minut - KALINIIIIIIIIIIIĆ! Trojka za Nikolu Kalinića, na drugoj strani poeni Džordana Lojda i Džordana Mikija - 72:73!

Foto: Starsportphoto©

Četvrta četvrtina:

40. minut - Imala je Zvezda dve šanse da završi meč, ali su Kalinić i Volters promašili trojke, te će se igrati produžeci - 69:69!

39. minut - Nameran faul Zenita, koristi Mitrović bacanja, a Zvezda ima i loptu - 69:67!

39. minut - Fauliran je Luka Mitrović, a centar Crvene zvezde prekida seriju od tri promašaja i vezuje dva pogotka sa linije penala, vraća to Frankamp na drugoj strani - 67:67!

38. minut - NEREŠENO JE! Konor Frankamp je pobegao Zvezdinoj odbrani i pogodio koš, reaguje Radonjić tajm-autom, crveno-beli su bez pogotka iz igre puna četiri minuta - 65:65!

37. minut - Sada je Beron proigrao Aleksa Poitresa, a Amerikanac pogađa uz faul Luke Mitrovića i koristi dodatno slobodno bacanje - 65:63!

36. minut - Nema odgovora Zvezdina odbrana na Bilija Berona, već 24 poena ima bivši šuter crveno-belih - 63:60!

34. minut - Lep prodor Marka Simonovića koji se odmah seli na klupu, vraća Radonjić najjače što ima na teren u finišu meča - 63:58!

33. minut - Rapsodija Nejta Voltersa, prošao je Volters kao šilo kroz odbranu Zenita i prelako poentirao pored Mikija i Pojtresa. Na drugoj strani zbrka nakon sudijske greške i promene odluke, koristi to Džordan Miki i pogađa treću trojku - 61:56!

32. minut - Otvara Nejt Volters poslednji period flouterom, ali na drugoj strani trojka Bilija Berona - 59:53!

Foto: Starsportphoto©

31. minut - Prvi napad u četvrtoj četvrtini za Crvenu zvezdu, pokušao je Ponitka da izbije loptu Stefanu Lazareviću i umalo se povredio. Ipak, uspevaju domaći da iznesu loptu na protivničku polovinu, ali nije uspeo Marko Simonović da pogodi posle prodora - 57:50!

Treća četvrtina:

30. minut - Uspeo je Kuzmić da zaustavi Pojtresa u finišu treće četvrtine, Crvena zvezda je treću deonicu dobila sa 15:6!

29. minut - Poeni Nejta Voltersa na isteku napada, crveno-beli ponovo imaju dva poseda prednosti u odnosu na Zenit - 57:50!

28. minut - Serija Zenita 4:0 na krilima Mateuša Ponitke, ipak, Poljak nije uspeo da pogodi drugo slobodno bacanje i dodatno približi ruski tim Zvezdi - 55:50!

27. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Krade loptu Zvezdin Crnogorac i lako poentira u kontri, raste prednost crveno-belih - 54:46!

26. minut - Fantastičan potez Luke Mitrovića koji pogađa preko Aleksa Pojtresa - 52:46!

25. minut - Ne uspeva Zubkov pored Nikole Kalinića, odličnu odbranu na Biliju Beronu igra Stefan Lazarević, na drugoj strani nekoliko loših rešenja u napadu Crvene zvezde, reaguje Radonjić tajm-autom - 50:46!

24. minut - KALINIIIIIIIIIIĆ! Trojka preko ruke Puškova, raste prednost Crvene zvezde - 50:44!

23. minut - KUZMIIIIIIĆ! Poentira centar Zvezde uz faul Pojtresa i koristi dodano slobodno bacanje - 47:44!

Foto: Starsportphoto©

22. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde, na drugoj strani Kuzmić pogađa dva slobodna bacanja - 44:44!

21. minut - Slab napad Crvene zvezde na startu drugog poluvremena, promašaji Ognjena Kuzmića i Nikole Kalinića, ali i dobra odbrana na drugoj strani - 42:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Spetljao se Nikola Kalinić, na drugoj strani i Bili Beron te Zenit ima koš prednosti posle prvog poluvremena - 42:44!

19. minut - Dobra odbrana Zenita, ali ni to nije pomoglo protiv raspoloženog Nejta Voltersa koji pogađa preko dva čuvara - 42:44!

18. minut - Ekspresan odgovor Zenita, Rusi ponovo vode u Beogradu. Vezao je Bili Beron dve trojke i potvrdio sjajnu šutersku formu - 40:44!

17. minut - HOLIIIIIIIINS! Već 15 poena ima Zvezdin Amerikanac, nova trojka i crveno-beli ponovo vode - 40:38! Košarkaški spektakl u Pioniru.

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Promašio je Luka Mitrović dva slobodna bacanja, a onda pogodio iz nemoguće situacije preko Džordana Mikija koji već ima tri lične greške i mora da vodi računa o odbrani - 37:38!

15. minut - Pogađa još jednog Ognjen Kuzmić i tako "poništava" trojku Andreja Zubkova, Zenit odžava minimalnu prednost - 35:38!

14. minut - Igra se u serijama tokom čitavog meča, sada je Zvezda pronašla momentum, a povratak Nejta Voltersa na teren razmrdao je crveno-bele. Dve dobre kontre i četiri vezana poena za Luku Mitrovića - 33:35!

13. minut - Prvi poeni za Ognjena Kuzmića večeras, odlično je Kalinić pročitao situaciju i uposlio svog centra koji nije imao težak zadatak da u "mis meč" situaciji poentira - 29:35!

12. minut - VOLTEEEEEERS! Još jedna trojka za Crvenu zvezdu, ipak, još jedna slaba odbrana i novi laki poeni za Bilija Berona - 27:33!

11. minut - HOLIIIIIIIIIINS! Odapeo je Amerikanac trojku sa devet metara i pocepao mrežicu, Pionir se ponovo usijao, ali vraća to Bili Beron na drugoj strani - 24:31!

Prva četvrtina:

:

Foto: Starsportphoto

10. minut - Snažno zakucavanje Aleksa Pojtresa nakon dobre akcije Zenita, na drugoj strani Ognjen Kuzmić nije iskoristio zicer i smanjio zaostatak Crvene zvezde. Tačku na prvu četvrtinu stavlja Andrej Zubkov novom trojkom - 21:29!

9. minut - Još jedna trojka za Zenit, sada je pogodio Karasjov i nastavio seriju Zenita - 14:2! Reaguje Dejan Radonjić i na teren vraća Ostina Holinsa i Nejta Voltersa - 21:24!

8. minut - Pogađa Branko Lazić oba slobodna bacanja nakon faula Bilija Berona, ali na drugoj strani Kulagin cepa mrežicu i postiže novu trojku za ruski sastav - 20:21!

7. minut - Trojka Bilija Berona, nakon toga i tehnička za Branka Lazića, Zenit se ekspresno vratio u igru - 18:15!

7. minut - Seče Mateuš Ponitka seriju Crvene zvezde i koristi dobru asistenciju Bilija Berona, na drugoj strani promašaj Stefana Lazarevića nakon dobre finte šuta - 18:12!

6. minut - Nešto sporiji ritam utakmice nakon što je Ćavi Paskval tajm-autom usporio nalet Crvene zvezde! Promašio je Kalinić sa poludistance, a potom i loša realizacija pod košem - 18:10!

5. minut - BLICKRIG CRVENE ZVEZDE! Rešetaju crveno-belih iz svih pozicija, sada je trojku pogodio Nikola Kalinić, a potom BRUTALNO zakucavanje Ostina Holinsa preko Džordana Mikija - 18:10!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - BUM! BUM! BUM! BUM! Trojka Ostina Holinsa, a potom i novi koš uz faul za Nejta Voltersa, Pionir je proključao - 13:7!

3. minut - VOLTEEEEEEEEEEERS! Sjajan prodor Zvezdinog pleja i poeni uz faul Mateaša Ponitke, ali promašuje dodatno slobodno bacanje - 8:7!

2. minut - Vraća trojku Džordan Miki, loše je rotirao Ognjen Kuzmić. Ipak, na drugoj strani dobri potezi Nejta Voltersa i poeni posle prodora - 6:3!

1. minut - HOLIIIIIINS! Tek što je počeo meč, ofanzivan skok za Ostina Holinsa i poeni uz faul Frankampa - 3:0!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 18. kola Evrolige između Crvene zvezde i Zenita. Sve detalje iz Pionira možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija