• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2022

16:02

NEĆU RIJALITI, ZVEZDAŠ SAM, TAKO ĆE I OSTATI! Obradović GASI POŽAR pred gostovanje u Pioniru!

Crvena zvezda

NEĆU RIJALITI, ZVEZDAŠ SAM, TAKO ĆE I OSTATI! Obradović GASI POŽAR pred gostovanje u Pioniru!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova dočekuju Monako u 25. kolu Evrolige

Pored toga što Zvezda eventualnom pobedom može da se vrati u borbu za plej-of, večerašnji duel biće zanimljiv i zbog povratka Saše Obradovića u Pionir. Srpski trener po prvi put će voditi ekipu protiv Crvene zvezde od kako ga je klub sa Malog Kalemegdana uz dosta "sapunice" otpustio pre više od godinu dana. 

- Generalno, nisam se oglašavao. Nemam nameru ni sada previše da komentarišem. Niko nije iznad Crvene zvezde, a ja nikada nisam krio da sam zvezdaš, tako će uvek biti. Neka razlozi odlaska ostanu između mene i Zvezde. Ne želim da to postane rijaliti šou, zato sam odlučio da ne želim da pričam o tome. Znam da sam dao sve od sebe kada sam došao u Zvezdu. Bilo je pritisak, ali svuda ima pritisaka. Samo jednu stvar želim da kažem, mene niko nije čuo. Oni koji znaju, poznato im je šta se sve desilo. Imao sam i sastanke sa Dejanom Radonjićem u cilju da mu pomognem - otkrio je Saša Obradović, a potom se osvrnuo na večerašnji duel protiv crveno-belih. 

- To je ekipa koja uvek ostavi srce na parketu. Igraju sa dosta ponosa i čvrsto svih 40 minuta. Igraju jako na svakom posedu i to je glavna karakteristika. Sada svi ulazimo u zamor zbog rasporeda, čak i utakmice neke budu zamorne za gledanje. Što se nas tiče, ako želimo da pobedimo, prva stvar koju moramo da uradimo je da igramo svoju igru, a ne da upadnemo u Zvezdinu kao što su to neki drugi uradili tokom ove sezone. U teškom kaledaru, igrači nemaju pravi performans, a dolaze onda i povrede. Sve to učite na rezultate i sama očekivanja od ekipe. Imali smo nekoliko igrača pod koronom, sve to onda utiče na promenu koncepcije, sigurno da bismo svi voleli da imamo kompletne ekipe - ističe strateg Monaka. 

Foto: Starsportphoto

Obradović je pauzirao godinu dana budući da je bez posla ostao u decembru 2020. godine, a da je ugovor sa Monakom potpisao 2021. istog meseca. 

- Drago mi je da sam posle godinu dana došao do toga da imam ovu vrstu stresa. Imamo rveliku ekipu, svi momci su različiti, svaki dan je novi izazov. To su slatke muke. Razmišljao sam u ovom vremenu mog odustva kako treba da se adaptiram na sve izazove. Naravno ne mislim da izgubim identitet, ali mislim da su trener starog kova prošlost. Uvek načela kao što su profesionalizam i disciplina moraju da budu na nivou, ali možda to smeta nekim mlađim generacijama. Ostaću dosledan sebi, ali ću se prilagođavati totalno novom mentalitetu jer je sve dosta promenjeno od vremena kada sam ja bio igrač. Kada sam prvi put bio u Monaku, plan ljudi je bio da ostanem još tri godine, ali u mojoj izlaznoj godini sam rekao ljudima da sam dao reč da ću da pređem u Crvenu zvezdu. Sada se nadam da će te tri godine ugovora biti sada - jasan je srpski trener. 

Za kraj, Obradović se dotakao i selekcije igrača. 

- Dosta faktora utiče. Povrede su uvek faktor, imamo problem sa koronom. Problem je i tržište, nema toliko igrača koje možeš da dovedeš da naprave razliku. NBA je preuzeo primat u potpunosti. Zato moramo da preuzimamo rizike, da se odličimo za nekoga ko možda nije toliko afirmisan. U mojoj ekipi je dosta kasno krenuto sa selekcijom igrača, posle je došao Majk Džejms. Imamo igrače koji su došli iz NBA lige i treba im vremena da se snađu, to je problem. Nekako, dobar je izazov da upoznaš nove igrače, nove mentalitete, da im prepoznaš nivo kvaliteta. Iako i dalje variramo, za sada sve teče dobro. Fokus nam je na Evroligi što nas je u nekim situacijama koštalo u nacionalnom šampionatu. Cilj nam je da napadnemo osmo mestu u Evroligi - podvukao je Obradović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija