• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2022

11:21

KATAI SAMOUVEREN! Partizan je dostižan, Ohi je ODLIČAN,  a ako me Piksi bude zvao...

Crvena zvezda

KATAI SAMOUVEREN! Partizan je dostižan, Ohi je ODLIČAN, a ako me Piksi bude zvao...

Podeli vest

Ljubimac Delija i po mnogima najbolji fudbaler Crvene zvezde, Aleksandar Katai, veruje da je Partizan i te kako dostižan i da će se srpski šampion ponovo okititi titulom

Činjenica je da prednost Partizana nije mala, ali Aleksandar Katai podseća da do kraja imaju dva "večita“ derbija i da može da se nadoknadi veliki minus. U prvom je Katai u samom finišu golom doneo Zvezdi bod (1:1)

- Razlika od pet bodova nije mala u ovom trenutku, ali je realno dostižna. Odigraćemo još dva 'večita' derbija i tu situacija može da se promeni. Međutim, idemo strpljivo utakmicu po utakmicu. Uvek je fokus na narednom protivniku. Nastavićemo predano da radimo kako bismo doneli radost svim navijačima- kaže Katai za B92.

Foto: Starsportphoto

 

Prvi duel večitih rivala je na programu 27. februara. Utisak je da bi baš taj meč na "Marakani“ mogao da bude preokretnica sezone.

- Ključna je svaka utakmica. Nemamo pravo na greške, pristupićemo maksimalno ozbiljno svakom rivalu, ali naravno da bi pobeda u 'večitom' derbiju popravila situaciju na tabeli! Dolazi nam Čukarički je ekipa koja se nalazi u vrhu tabele. Jak protivnik nas očekuje odmah na startu drugog dela šampionata, ali to nam je i potrebno u ovom trenutku, jer nas očekuju i jači izazovi početkom marta! Igramo pred našim navijačima za koje znamo da prave neverovatnu atmosferu, tako da će gostima sa Banovog brda sigurno biti teže. Nadamo se velikom broju navijača, njihova podrška nam uvek znači!

Jedan kiks desio se krajem jeseni u remiju sa surduličkim Radnikom (1:1) kada baš Katai nije realizovao penal!

Foto: Starsportphoto

 

- Takve stvari su normalne u fudbalu, penali su lutrija. Prvi jedanaesterac sam realizovao, dok drugi nisam uspeo. Takve stvari brzo ostavljamo iza sebe, odmah nas je očekivala utakmica sa TSC-om tako da smo već glavom bili spremni za taj meč!

Katai je analizirao novajlije...

- Ohi je već pokazao da je odličan napadač, Pićini tek hvata pravu formu i biće onaj pravi kad počnu takmičarski mečevi. Mladi igrači će tek biti budućnost, poseduju veliki talenat i odlično su se pokazali na pripremama. Ne samo igrački već i sa ljudske strane. Motika je odradio samo jedan trening sa ekipom, dolazi iz minhenskog Bajerna, igramo na sličnoj poziciji i verujem da ćemo se odlično slagati na terenu. Mogu da pomognem svakom saigraču kada je u pitanju neki savet, ali tu je pre svega stručni štab koji se stara o svakom fudbaleru kada su u pitanju igrački zahtevi. Situacija na tabeli nije takva kao prethodnih godina kada smo imali bodovno prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu na zimskoj pauzi. Borićemo se za titulu, daćemo i više nego što je potrebno kako bi ostala na 'Marakani'. Spremamo se za to!

Spektakl je zagarantovan u Evropi. Potenciralni rivali su Barselona, Napoli, Lacio, Porto, Sevilja, Borusija Dortmund...

Foto: Starsportphoto

 

- Ne bih prognozirao protivnika sa kojim ćemo se sastati. Svi rivali poseduju ozbiljan kvalitet, a svakako nas očekuju teška dva meča u Evropi, sa kim se god budemo sastali sa druge strane terena!

Srbiju čeka Mundijal u Kataru. Katai je ranije bio pozivan, ali u poslednje vreme na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija nema imena iz Superlige Srbije. Nada li se da bi mogao da bude jedan od putnika na Svetsko prvenstvo i kako uopšte gleda na rezultate "Orlova"?

Foto: Starsportphoto

 

- Čestitao bih još jednom svim igračima i stručnom štabu reprezentacije na plasmanu na Mundijal, zaista veliki uspeh je napravljen. Ne razmišljam o tome, okrenut sam prema klupskim obavezama. Naravno ako dobijem poziv od selektora Stojkovića rado ću se odazvati, kao što sam uvek radio kada sam dobijao poziv da zaigram za svoju zemlju- zaključio je Katai.

Do novembra ima vremena za Kataija, iako je konkurencija na njegovom mestu "paklena".

Pre toga je naciljao odbranu "duple krune", pa plasman u Ligu šampiona. Najviši mogući dometi...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija