• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2022

16:00 >> 18:50

ZVEZDA SLAVI BELU TAČKU! Borjan odbranio četiri penala! Kanga OKAJAO greh i odveo crveno-bele u četvrtfinale (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA SLAVI BELU TAČKU! Borjan odbranio četiri penala! Kanga OKAJAO greh i odveo crveno-bele u četvrtfinale (VIDEO)

Podeli vest

Drama na Marakani! Crvena zvezda je tek posle boljeg izvođenja penala eliminisala Radnički iz Niša u osmini finala Kupa Srbije i plasirala se u četvrtfinale najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja sa 3:2 (0:0, 0:0). Gostima nije pomoglo ni blistavo izdanje golmana Filipa Dujmovića koji je čudesnim odbranama sačuvao goste od rezultatske katastrofe.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila daleko moćniji rival, stvorila mnogo više prilika i, u najmanju ruku, zaslužila da vodi sa bar dva gola razlike.

Što nije bilo tako, krivac je golman Nišlija Filip Dujmović, koji čudesnim intervencijama nije dozvolio Zvezdinim strelcima da zatresu njegovu mrežu.

Foto: Starsportphoto

Ohi Omoižuanfo u duelu sa Filipom Dujmovićem
 

Najveću odbranu ostvario je u 32. minutu, kada je dosuđen penal za crveno-bele posle prekršaja Mlađovića nad Ohijem u šesnaestercu, odgovornost je preuzeo Gelor Kanga, a Dujmović pročitao njegovu nameru i sjajnom odbranom ostao nesavladan.

Nastavila je Zvezda sa napadima i nakon promašenog penala. Imali su šanse crveno-beli, ređali su se udarci Ohija, Pankova... ali promene rezultata nije bilo.

U nastavku crveno-beli su još više pojačali ritam i stvarali prilike. Odolevala je odbrana Radničkog na čelu sa fenomenalnim golmanom Dujmovićem, koji se i u nastavku isticao briljantnim intervencijama.

Najbolju šansu Stankovićev tim nije iskoristio u 74. minutu, kada je slobodnjak Kataija odbranio Dujmović, a lopta se posle njegove intervencije odbila od stativu, pa zatim od prečku i otišla u polje.

Do kraja meča rezultat se nije promenio, pa su pobednika odlučili penali u kojima su crveno-beli imali više sreće i prošli u četvrtfinale.

A tamo je viđeno - ludilo! Čak četiri jedanaesterca odbranio je kapiten Zvezde Milan Borjan, ali crveno-belima ni to nije bilo dovoljno da mnogo ranije reše sve dileme.

Promašivali su penale redom kod Nišlija Vujadinović, Mlađović, Živojinović i Mitrović, a u svakoj situaciji je junak bio lider crveno-belih.

Što ranije nije pao kamen sa srca navijačima Zvezde, "zaslužni" su Rodić, Pankov i Milan Pavkov, čiji je penal trebalo da reši pobednika, ali je "polomio" prečku i odlučivala je šesta serija.

Tada je Milan Borjan zaustavio udarac Mitrovića, a Kanga "okajao" greh za promašeni jedanaesterac u regularnom toku meča i kada je bilo najpotrebnije pokazao sigurnost za plasman Zvezde među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ penalima 3:2 (0:0, 0:0)

Stadion: "Rajko Mitić"

Sudija: Marko Srećković.

Žuti karton: Aksentijević, Vujadinović (Radnički)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić, Kanga, Ben - Ivanić– Ohi. Na klupi su: Gordić, Krstičić, Pavkov, Katai, Falko, Đurić, Pićini, Eraković, Živković, Stanković i Radulović.

RADNIČKI NIŠ: Dujmović – Aksentijević, Basile, Vujadinović, Mitrović, Pavlov, Arsić, Tomić, Ćirković, Mlađenović, Bjeličić. Na klupi su: Ilić, Bogdanović, Mićibući, Štulić, Jovičić, Stanković, Živojinović, Mesarović, Lazar Jovanović, Nikola Jovanović i Adamović.

TOK MEČA

Utakmica je završena pobedom Crvene zvezde na penale rezultatom 3:2.

3:2 Gelor Kangaaaaaa je odveo Zvezdu u četvrtinale! Vezista crveno-belih ispravio se za promašeni penal u regularnom delu i bio čovek odluke u Stankovićevom timu!

2:2 Borjan je odbranio i četvrti penal, ovog puta Mitroviću!!!!!

2:2 Pavkov je pogodio prečku, Zvezda je promašila pobedu, sada smo na početku!

2:2 Nikola Štulić je pogodio, ali Zvezda ima i dalje prednost. Haos na terenu, jer je Nikola Štulić izazvao igrače crveno-belih, svi su skočili i nastao je opšti metež. Trenutno je utakmica prekinuta. Dobio je Štulić žuti karton, a potom i crveni, zbog incidenta koji je napravio.

2:1 Pankov je promašio kod Zvezde, Dujmović je odbranio penal

2:1 Viktor Živojinović je promašio, u istu stranu Borjan je odbranio i treći put.

2:1 Precizan Ivanić, silovit udarac veziste Zvezde i efektan gol.

1:1 Pogodio je Lazar Arsić za Radnički, šutirao je opet u istu stranu kao njegovi prethodnici, ali je Borjan sada bio "kratak", a njegov udarac precizan.

1:0 Rodić je pogodio stativu, ostaje 1:0, ali Zvezda i dalje ima prednost.

1:0 Borjan je ponovo odbranio, ovog puta Mlađoviću koji je šuitirao u istu stranu kao Vujadinović

1:0 Katai je siguran.

0:0 Vujadinović izvodi prvi penal za Nišlije. Brani Borjan! Zvezda ima prednost! Pokušao je Vujadinović da lobuje Borjana, kapiten Zvezde ga je pročitao i odbranio udarac.

KRAJ. Gledaćemo penale na Marakani, meč je završen bez golova 0:0.

95. minut - Šut Pavkova izblokiran, novi korner za Zvezdu, a zbog protesta Lazar Jovanović je dobio drugi žuti karton i mora u svlačionicu.

94. minut - Novi korner za Zvezdu. Kanga ga je izveo, stvorila se velika gužva, međutim, Živojinović je izbacio loptu.

93. minut - Sanogo je silovito šutirao, a Dujmović opet zablistao i uhvatio "živu loptu".

92. minut - Katai je izveo korner, bez uspeha. Zvezda je uputila 28 udaraca ka Dujmoviću, 16 u okvir i 12 van okvira gola golmana Nišlija.

91. minut - Kakva šansa za Zvezdu, Falko je šutirao, a Dujmović kratko intervenisao, nikog od igrača u crveno-belim dresovima nije bilo da smesti loptu u mrežu.

Igraće se još pet minuta u sudijskoj nadoknadi.

90. minut - Falko se nameštao, ali je izblokiran.

87. minut - Novi korner za Zvezdu izveo je Kanga, ali ponovo crveno-beli nisu uspeli da stvore ozbiljnu priliku.

84. minut - Nepovezano deluje Zvezda u ovim trenucima, Radnički odoleva, sve smo bliži penalima.

80. minut - Silovit šut Falka sa 13 metara iskosa, otišao je daleko pored Dujmovićeve mreže.

79. minut - Posle centaršuta Pićinija, glavom je pokušao Rodić, slab udarac je završio samo do Dujmovića.

75. minut - Žuti karton za Vujadinovića, novi slobodan udarac za Zvezdu izveo je Katai, ali ovog puta dosta neprecizno i lopta je otišla iznad prečke.

74. minut - Kakva šansa za Zvezdu, Katai je izveo slbodnjak, Dujmović odbranio, a lopta se od stative i prečke odbila u polje. Najpre je pogodila stativu, od koje se odbila do prečke i otišla u polje, domaći nisu imali sreće.

70. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi, umesto Milana Gajića ušao je Kristijano Pićini, dok je Slavoljub Srnić ustupio svoje mesto Filipu Falku.

67. minut - Defanzivci Zvezde lagano su zaustavili Štulića, koji je bio pred šesnaestercem domaćih.

65. minut - Slobodan udarac iskosa izveo je Katai, međutim, odbrana radničkog je očistila opasnost.

64. minut - Dug pas poslao je Lazar Jovanović na suprotnu stativu, ali on je bio prebrz za igrače Radničkog.

63. minut - Mogli su gosti do vođstva u prvom ozblijnijem napadu, Lazar Jovanović je prošao po krilu ušao u šesnaesterac i pokušao da vrati loptu centaršutem, ali ga je Dragović sustigao i u tandemu sa Borjanom izblokirao njegov udarac.

62. minut - Još jedna izmena u Radničkom, Evgenij Pavlov je napustio teren, a ušao bivši igrač Partizana Nikola Štulić.

61. minut - Kanga je izveo korner, Katai pokušao glavom, a Aksentijević sa gol linije izbacio loptu glavom i sprečio već viđen pogodak.

60. minut - Žuti karton za Nikolu Aksentijevića.

57. minut - Udarac Srnića je ponovo izblokiran, Nišlije deluju čvrsto u defanzivi. Zvezda je tražila penal, smatrajući da je Lazar Jovanović loptu zaustavio rukom, ali Srećković je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

56. minut - Menja Dejan Stanković, Katai ulazi umesto Bena, a Pavkov je zamenio Ohija. Napadač Zvezde sa čalmom oko glave nastupa u ovom meču, posle zadobijene povrede u meču sa Čukaričkim. Izmena i u Radničkom, Viktor Živojinović je ušao, izašao je Ćirković.

54. minut - Korner je izveo Ben, posle odbijene lopte lopta je došla Srniću koji je šutirao, ali je bio izblokiran. 

50. minut - Kakva šansa za Zvezdu, Kanga je šutirao, posle odbrane Dujmovića naleteo je Ivanić, ali je Vujadinović izblokirao njegov udarac.

49. minut - Nova izmena u Radničkom, Aleksandar Bogdanović je zamenio povređenog Bjeličića.

48.minut - Posle jednog duela Bjeličić je ostao na travi, sudario se sa Basileom, po svemu sudeći moraće da napusti igru.

47. minut - Delije su bakljadom najavile početak drugog dela igre, veliki vatromet na severnoj tribini.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Radoslav Batak menja, umesto Tomića na terenu je Lazar Jovanović.

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena 0:0.

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

45. minut - Dobar udarac Pankova, posle slobodnog udarca Bena.

41. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, usledilo je kratko dodavanje, Dujmović je prvi put bio nesiguran, ali nisu uspeli Stankovićevi izabranici da iskoriste prvu grešku golmana Radničkog i dođu u vođstvo.

39. minut - Sada je šutirao i Ohi u šesnaestercu, pravo u Dujmovića.

39. minut - Ovo je drugi promašen penal Gelora Kange u profesionalnoj karijeri.

37. minut - Nastavlja Zvezda sa napadima, međutim promene rezultate nema.

32. minut - Gelor Kanga je promašio penal! Filip Dujmović je pročitao nameru Zvezdinog veziste i odbranio mu udarac sa "bele tačke". Ostaje 0:0.

31. minut - PENAL za Zvezdu! Ivanić je poslao loptu ka Benu, koji je zaustavljen u šesnaestercu. Žuti karton za Mlađovića. 

29. minut - U slučaju da se meč završi nerešenim rezultatom, odmah će se izvoditi jedanaesterci.

23. minut - Ponovo je Srnić imao priliku, iskosa u šesnaestercu šutirao je po zemlji, ali je Filip Dujmović definitivno najbolji pojedinac meča, jer je novom intervencijom potvrdio da brani u životnoj formi.

17. minut - Udarac Slavoljuba Srnića odbranio je Dujmović, silovit šut. Opet preti Zvezda, sada je Dragović pokušao posle centaršuta udarcem glavom, a Dujmović ponovo zablistao.

15. minut - Splasnuo je tempo, posle početne inicijative crveno-belih i neiskorišćenih nekoliko prilika.

11. minut - Nesporazum Bena i Ivanića u dodavanju, Radnički organizuje novi napad.

6. minut - Sada je prošao Gajić i centrirao u šesnaesterac, a Slavoljub Srnić udarcem po zemlji naterao Dujmovića da opet hvata loptu u naručje.

4. minut - Novi šut ka Dujmoviću, sada je Ivanić oprobao udarac, čuvar mreže Nišlija je ponovo bio na iskušenjima.

3. minut - Sjajna šansa za Zvezdu, Ivanić je uputio pas u šesnaesterac Ohiju, ovaj šutirao iskosa, ali je Dujmović odličnom reakcijom ostao ne savladan. Odmah potom je i Ben pokušao da iznenadi golmana Radničkog, koji je ovog puta rutinski uhvatio loptu.

1. minut - Zvezda je odmah zapretila preko Rodića, levi bek šampiona je centrirao u šenaesterac, a odbrana Radničkog lako intervenisala. 

UTAKMICA JE POČELA

17.00 - Akteri obe ekipe izlaze na teren, predvođeni sudijskom trojkom.

16.43 - Izabranici Dejana Stankovića su u poslednjih šest međusobnih duela pobedili Radnički, dok je na Marakani tim iz Niša poslednji put ostao neporažen još u julu 2015. godine. Posle toga su današnji rivali odigrali devet mečeva i svi su pripali srpskom šampionu.

16.41 - Pravdu u današnjoj utakmici deliće Marko Srećković iz Kragujevca, dok će mu pomoćnici biti Pavle Piper iz Čačka i Milorad Jovanović iz Ljiga. Četvrti sudija je Beograđanin Dejan Trifković.

16.38 - Crvena zvezda je na startu prolećnog dela ubedljivo savladala Čukarički na ovom istom stadionu sa 3:0, dok su Nišlije na prolećnoj premijeri izgubile na "Čairu" od Partizana sa 0:2.

16.35 - Ovaj duel trebalo je da se odigra u jesenjoj sezoni, međutim, Zvezda je zatražila odglaganje zbog prenatrpanog kalendara na domaćoj i evropskoj sceni. Samim tim, utakmica crveno-belih i Nišlija je poslednja u osmini finala Kupa Srbije, gde su se već plasirali: Partizan, Vojvodina, Metalac (Gornji Milanovac), TSC, Novi Pazar i prvoligaši Rad i Loznica.

16.00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa utakmice Kupa Srbije između Crvene Zvezde i Radničkog iz Niša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

bravo sudija Borjan ti izasao metar pre nego je decko sutnuo sramota

Milan

pre 2 godine

Страва од суђења . Борјан при сваком извођењу пенала пола метра испред гол линије, а ласери су посебна орича.

marko

pre 2 godine

Opet SPS braca iz Nisa i Surdulice u sluzbi saveza kao nekad za vreme demokrata i tomislava karadzica. Protiv Zvezde ginu a sa nekima igraju prijateljske utakmice. Ali dobro bitno je da smo posteno pobedili i prosli i nadam se da ce ekipe davati svoj maksimim i protiv "drugih klubova" a ne samo kad igraju sa nama

sledeća vest

Vesti

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme
Društvo

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme

Letnja sezona u avio-industriji je u punom jeku, a prilike u avijaciji ponovo su veoma izazovne. Velike evropske avio-kompanije već su podigle crvenu zastavicu i otvoreno upozoravaju na probleme sa kojima se suočavaju usled loših vremenskih prilika, brojnih infrastrukturnih radova i nedovoljnog broja zaposlenih na aerodromima, ali i nepovoljnog stanja u evropskoj kontroli letenja.

04.07.2024

23:07

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija