• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2022

16:00

ZVEZDA IZDALA SAOPŠTENJE! Crveno-beli OBELODANILI koliki su bili troškovi UPPR-a!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA IZDALA SAOPŠTENJE! Crveno-beli OBELODANILI koliki su bili troškovi UPPR-a!

Podeli vest

KK Crvena zvezda objavila treći deo finansijskog izveštaja u kome se predstavljaju tabele koje se odnose na troškove kluba

Vremenski period, koji je obrađen, jeste onaj od 30.06.2011. godine do 31.12.2021. godine.

U tabelama su prikazani troškovi za zakup hala "Pionir" i "Arena", zatim zakup školskih sala i hala sa smeštajem i školovanjem igrača mlađih kategorija i ženskog kluba po sezonama.

KK Crvena zvezda kao zakupac hala "Aleksandar Nikolić" (ABA i KLS) i "Štark Arena" (Evroliga) u kojima igra utakmice u takmičarskim sezonama do sada je platio sumu od 1.373.378,31 evro za deset i po sezona.

- Mi kao klub moramo da konstatujemo, da nažalost , nemamo pogodnost niti ugovor koji nam omogućava korišćenje državnih malih 'arena' (koje su u međuvremenu volšebno privatno uzurpirane od nekih klubova) i njihovo korišćenje za enormno male sume na godišnjem nivou, koje se i tako male ne izmiruju uredno - stoji na sajtu crveno-belih.

Zvezda je posebno ponosna da je svake školske godine ovaj program prošlo prosečno 25 igrača, a u periodu od 10 i po sezona do sada ukupno 256 igrača mlađih selekcija.

- U svrhu zakupa dvorana za školice košarke, treninge svih mlađih selekcija i kompletan smeštaj, hranu i školovanje igrača koji su doši iz drugih sredina u Crvenu zvezdu, naš klub po sezoni izdvaja prosečno sumu od 308.608,57 evra. U ovaj iznos su uključeni su termini za sve selekcije ženskog košarkaškog kluba (pionirske, kadetske, juniorsku i senirsku selekciju) KKŽ CZ - piše u daljem tekstu na sajtu srpskog i regionalnog šampiona.

Tabela "Značajni troškovi po sezonama" najbolje oslikava svakodnevni rad, izazove i troškove (planirane i neplanirane) na koje klub nailazi tokom jedne sezone:

Obeštećenje za igrače (1.240.986,40 eura), ishrana igrača na putovanjima (518.227,21 euro), menadžerske provizije (koje i dalje plaćaju klubovi) a koje su klub koštale 2,710,249.19 eura, Putni troškovi (gostujuće utakmice EL, ABA lige i KLS kojih ima u proseku najmanje 40 po sezoni) – 3,743,924.00 €.

Ta suma se znatno uvećala u sezonama u kojima su utakmice igrane tokom pandemije COVID 19 u kojima je bila znatno teže organizovati putovanja.

Foto: KK Crvena zvezda

tabela finansijskog izveštaja KK Crvena zvezda

Tu su i medicinske usluge (lečenje od povreda i tretmani igrača tokom sezone) – 419,129.46 € za 10 i po sezona; obezbeđenje utakmica – 808,870.69 € (klub ima saradnju sa agencijom za obezbeđenje sportskih manifestacija) koje mora biti u skladu sa zahtevima EL i ostalih takmičenja u kojima klub nastupa, kazne zbog raznih prekršaja (bacanje petardi, upaljača, kovanica, vređanje aktera utakmica…) u svim takmičenjima u kojima KK Crvena zvezda nastupa 10 i po sezona iznose 616,794.97 € za međunarodna takmičenja (Evroliga i ABA) i dodatnih 74,127.23 € za domaća takmičenja.

Rent a car kao stavka iznosi na nivou 10 i po sezona trošak za klub u visini od 536,665.57 evra.

Organizacija utakmica tokom prethodnih 10 i po sezona koja je morala da bude u skladu sa standardima takmičenja u kojima nastupamo iznosi 1,879,887.64 €.

Takođe, Zvezda je za troškove izmirenja obaveza po UPPR-u (Unapred pripremljenom planu reorganizacije) za obaveze nastale pre sezone 2011/12 platila 7,7 miliona evra u razmaku od četiri sezone, nakon kojih je 2015. proglašen kraj UPPR-a.

Poslednja stavka, Tabela "Plaćeni porezi i doprinosi" donosi detaljan pregled po sezonama uplaćenih obaveza koje su kao klub imali: PDV, porez na naknade, dobit, zarade… i ta suma iznosi za deset i po godina 6,742,983.00 evra – odnosno KK Crvena zvezda je na godišnjem nivou svoje obaveze prema državi izmirivala sumom od 642,188.86 evropskih novčanica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija